torstai 17. elokuuta 2017

Kuvia Lepaa 2017 -näyttelystä

Tänään oli Lepaa2017 -näyttelyn ensimmäinen päivä, ja tässä teille kuvia sieltä. Näitä vanhoja verenpisaroita tulee ihailtua joka kerta. Nyt niiden ruukuissa oli erilaisia begonioita.

Mykistävän upeat sinisarjat...

Sinisarjat (Agapanthus praecox) taitavat kukkia tänä kesänä ennätyksellisen runsaasti. Nämäkin ovat vanhoja, ja aina tällä paikalla toimiston edessä. Saman rakennuksen sivustoilla oli verenpisararuukut. 


Vanha tuulimylly, näytemaat ja toukka...

Lepaalla on puutarhakoulutus alkanut jo 1910 ja jatkuu edelleen. Alueella on hienoja vanhoja rakennuksia, kuten tuulimylly. Siellä on myös mm. kesäkukkien näytemaita.

Vuoden 2018 vihannes on papu...

Tänään julkistettiin ensivuoden vihannes, joka on papu eli erilaiset pavut. Osa niistä on super helppoja ja varmoja kasvatettavia. Ja erittäin herkullisia 😊
Saas nähdä, onko ensi keväänä siemenmyyjillä laaja papujen siemenvalikoima. Todennäköisesti.


Koneparaatissa uutuuksia...

Tämä on kuulemma ammattipiireissä odotettu ohjelmanumero. Koneparaatissa esitellään uutuus koneita, ja erittäin hienosti selostettuna. Ei siis ihme sen suurta suosiota.
Koneet on lähinnä ammattilaisille eli kaupunkien, seurakuntien ja viheryritysten tarpeisiin.
 Tällä koneella voi kuumalla vedellä höyryttää tai ruiskuttaa rikkaruohoja, siis tosi ekologisesti.Bloggaajat somistivat myymälän rullakot...

Neljän bloggaajan tekemät somistukset olivat esillä ja niistä sai äänestää mieluisimman. Oli kyllä monta kivaa ideaa. Tässä nyt vain muutama kuva. Blogit olivat Versoja Vaahteramäeltä, Hernepensaskujanne, Mansikkatilan mailla ja Villa Kotiranta.Uutuuksia...

Näyttelyssä on aina myös uutuuksia, jopa kuluttajille tarkoitettuja kuten Nekon uudet 3 litran kanisterit. Neko Kasviravinne, Neko Merilevä- liuos sekä Neko Luonnonlannoite -liuos ovat jo tuttuja pulloissa, ja nyt siis myös kanisterissa. Nekolla oli lisäksi uutuutena nestemäinen Neko Syyslannoite.

Kasvimandala...

B-hallissa oli kukkien terälehdistä, heinistä, marjoista yms kasvimateriaalista taidokkaasti tehtyjä kasvimandaloita. Niitä pääsi myös itsekin tekemään pöydälle.
Näitä on kyllä pakko kokeilla viikonloppuna 😊


Lepaa 2017 -näyttely

 17.-19.8.2017 Lepaalla, lähellä Hämeenlinnaa
Lisätietoja www.lepaa.fi

Lepaa on puutarha-, viher- ja kiinteistöalan näyttely, jossa on paljon nähtävää myös puutarhaharrastajille. Siellä on yllätävän paljon kävijöitä, tänäänkin päälle kaksituhatta.

Pieni vinkki... kannattaa varata käteistä mukaan, sillä osaan kahviloista käy vai käteinen. Lisäksi kahviloiden yms. tarjonta on aika niukkaa, etenkin jos ei syö lihaa 😉

Hyvää viikonloppua!

Kesäisin terveisin Sari

4 kommenttia:

 1. Tuonne mekin suunnataan auton nokka huomisaamuna! Olipa kiva lukea vähän etukäteen mitä näyttelystä löytyy :) Odotan mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepaalla on todella monipuolisesti katsottavaa. Ja ostettavaakin löytyy laidasta laitaan :)

   Poista
 2. Wautsi mikkä sinisarijat! Ihana heinä nuaren pinkkien kukkien välis. Vahinko, tapahtuma oli liian kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvassa paikassa nykyään on noita sinisarjoja, siis vanhoja ja talvetettuja. Mitä vanhempi juurakko on sitä isommaksi lehdistö ja kukkamäärä kasvavat. Ja ne kukkivat aina Lepaan näyttelyn aikana :)
   Heinät on selvästi pop, sillä monessa kesäkukkaryhmässä oli nyt heiniä.

   Poista