perjantai 31. maaliskuuta 2017

Puutarhatrendit 2017 Turun Piha&Puutarha messuilla

Heinät

Heinät ja havukasvit ovat olleet jo jonkin aikaa todella suosittuja kotipihoilla, ja suosio sen kun jatkuu. Tämän vuoden Turun Piha&Puutarha messuilla yleiskoristelualueella oli myös käytetty heiniä paljon ja kivasti erikoisemman värisiäkin. Kuvassa todennäköisesti ruskehtava on pronssisaraa ja limenvihreä lehtotesmaa.


Pienet erikoiset havukasvit

Pienet havupensaat joko tiukasti muotoon leikattuna kuten varrelliset havupuut, tai vapaasti kasvavana kuten ensimmäisessä kuvassa katajat. Nämä sopivat erityisen hyvin terassiruukkuihin ja parvekkeelle.


Saniaiset

Saniaiset ovat tulossa rytinällä, kuten metsäpuutarhakin. Eli luonto on trendikästä 😊
Kuva on bloggaajien Unelmien viljelylaatikko -näyttelystä.


Hyötykasvit

Tietenkin syötävien eli hyötykasvien viljely on edelleen suosittua. On helppoja ja varmoja kasveja aloittelijoille sekä haasteellisia taitajille, ja tietenkin omat erikoisuutensa hifistelijöille.
Isolehtinen kasvi kuvan oikealla laidalla lienee kasvihuonekurkkua.

 Kasvien historia tai viljelijä tunnetaan

Hortonomin sydäntä oikein lämmittää tämä trendi. Eli kiinnostus kasvin historiaan ja taustaan on selvästi kasvussa. Meillä on paljon vanhoja kasveja, joilla on mielenkiintoinen historia ja jotka ovat osa kulttuuriamme. Tähän liittyy myös kiinnostus tuntea tai ainakin tietää ostamansa kasvin viljelijä. Ja messuilla voi jopa päästä tapaamaan ja juttelemaan viljelijän kanssa. Tämä suloinen kylmänkukka ja esikot ovat Perennataimisto Ekmanin osastolta... ja taisivat itse olla paikalla myymässä.
Heiltä olin ostanut muuten ne  Mehitähdet talvehti ruukussa -postauksen partamehitähdet.


Lämpimät värit

Erilaiset oranssit, keltaiset ja lämpimän punaiset värit näyttävät lisääntyvät kukissa vuosi vuodelta. Ja niin näilläkin messuilla se jo näkyi.


Tietyt trendikasvit

Tämä loistokevätesikko kuuluu nyt tosi trendikkäisiin kasveihin. Hauskasti sitä oli messuilla ainakin parissa paikassa. Tosin nämä eivät ole niin upeita kun se minun mustempi loistokevätesikko 😉


Satumaailma

Vähän erikoisempi tyyli on selvästi tulossa eli satumaailma ja salainen puutarha. Vaikka ensimmäiseksi tulisi mieleen, että se on lapsille tarkoitettu, niin itse asiassa se onkin aikuisten oma juttu. Onkin mielenkiintoista seurata, miten tämä trendi tulee näkymään meillä Suomessa.


 Taskumadot

Madot ovat nyt pop! Tästä kerron myöhemmin lisää täällä blogissa. Taskumato sen sijaan on jokaisen itseään arvostavan puutarhurin mukana taskussa. Se on suloinen nappisilmineen ja helppo taskueläimenä. Jos iskee stressi kesken työpäivän, eikä pääse puutarhaan hengähtämään, voi puristella tätä lämmintä ja pehmeää huovutettua taskumatoa 😊
Nämä nappisilmät löysin osastolta B/25a

Turun Piha&Puutarha messut

Messut on viikonlopun eli 31.3.-2.4.2017 Turun Messukeskuksessa.
Luentojen, taimimyynnin, tuote-esittelelyjen ohella siellä on kolmekerroksinen parvekenäyttely, upea kukkakauppiaitten kukkasilla koristeltujen asujen näyttely, työnäytöksiä yms.

Ensi viikolla onkin vuorossa Helsingin puutarhamessut... ja lisää puutarhamessuja ja -tapahtumia, klik.

Mukavaa viikonloppua!

Terkuin Sari

10 kommenttia:

 1. Vau! Kerrassaan lumoava heinäkuva! Nyt taisin minäkin hurahtaa heiniin. Kiitos tästä messujen kuvakavalkadista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :) Heinissä on monta ihan huikean upeaa lajia tai lajiketta. Ja kun laittaa ne niin, että niiden väri ja kasvutapa pääsee oikeuksiinsa, niin ovat todellisia pihan kaunottaria. Etenkin nämä värikkäät heinät :)

   Poista
 2. Olipa mukava nähdä kurkkaus messutunnelmiin, kun ei itse tuonne saakka pääse lähtemään. Hauskoja juttuja näkyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turussa on aina omanlaiset ja näyttävät yleiskoristelut! Ja ihanasti se aloittaa kevään puutarhamessukauden.
   Siellä oli erikoisia hedelmä- ja marjakasvejakin myynnissä, ja olisi tehnyt mieli ostaa jokin testaukseen :)

   Poista
 3. Kiva kuvamatka Turun messuille, kiitos tästä! Mielenkiintoisia trendejä, erityisesti tuo sienitalo on aika hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sienitalo oli minustakin tosi hauska, ja sen vieressä pienet kärpässienet :)
   Siellä oli niin paljon nähtävää... että olisi voinut olla siellä jopa kahtena päivänä. Onneksi tuli otettua kuvia, joita voi sitten koneelta tutkia tarkemmin :)

   Poista
 4. Kiva katsaus messuilta. Kiitos! En ole koskaan käynyt Turun messuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turun messut on pienemmät ja persoonallisemmat, mitä Helsingin messut. Pidän kummastakin, ja niistä saa mielestäni vähän erilaisia asioita sekä ideoita. Kannattaa ilman muuta joskus piipahtaa Turun puutarhamessuilla, ja miksei Tampereellakin :)

   Poista
 5. Hei Sari ja muut samettikukasta tietävät. Ostin isosamettikukkia ja nyt on paljon nuppuja ensimmäisten isojen kukintojen alla. Ajattelin nyppäistä ne isoimmat pois, jotta eivät veisi voimaa pienemmiltä.

  Mistä kohtaa se kukinto kuuluu leikata tai katkaista ja kumpi on parempi tapa sakset vai sormin katkaisu? Hanskat kädessä tietty... Sari Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli yksi kesä isosamettikukkaa ja en poistanut siitä yhtään nuppua. Yksi kukkahan ei kestä kovin kauaa, joten on hyvä, että uusia nuppuja muodostuu koko ajan lisää.
   Samettikukasta leikataan yleensä vain rumiksi lakastuneet kukat pois. Se onnistuu todennäköisesti parhaiten tavallisilla saksilla. Itse leikkaisin kukan varsineen, siis lehdettömän osan vartta.
   Voit tietysti aina myös kokeilla, miten samettikukka kukkii lähikuukausina, jos leikkaat nuppuja pois :)

   Poista