perjantai 24. maaliskuuta 2017

Huikea tumma loistokevätesikko

Blogiyhteistyö: Huiskula
Tämä upea tummakukkainen loistokevätesikko on Suomessa kasvatettu, siis ihan mahtavaa! Erikoisemmat ja trendikkäimmät kasvit kun tulevat yleensä ulkomailta. Nyt on kyllä viljelijällä tosi hyvää trendisilmää 😊
Tämä on periaatteessa monivuotinen perenna, jos paikka on suotuisa. Mutta jo näin kevätkukkana ihan huikean upea, vaikka lasitetulle parvekkeelle.Loistokevätesikko - Primula Gold Laced:

Tämän tarkasta nimestä en ole ihan varma, joten odotellaan, jos tietävämmät osaavat vahvistaa nimen.
Loistokevätesikko viihtyy puolivarjoisella paikalla, niin sisällä kuin ulkona. Ruukun multaa kastellaan huolellisesti. Se ei pidä märästä mullasta, eikä kuivasta mullasta.
Toukokuussa, kun pakkaset alkavat olla ohi, sen voi istuttaa pihalle tuoreeseen maahan. Paras paikka on sellainen, että maassa on läpäisevyyttä ja vaikka loivaa pinnan kaltevuutta, jotta talven märkyys ei tuhoa sitä. Muuten se on helppo kuten esikot yleensäkin.

Parvekkeen viileydessä:

Parvekkeella kukinta kestää pidempään, kunhan muistaa kastella sitä ja suojata sen pakkaselta. Itse aioin ottaa sen sisälle yöksi, jotta kukat eivät vaan vioitu.
Hauskasti kukat ovat parvekkeen auringonpaisteessa tumman viininpunaiset, kun sisällä ne olivat melkein mustat.Sain tämän Primula `Gold Laced`:n Huiskulasta, tarkemmin Huiskulan tukusta. Hurjan iso kiitos ja kumarrus! Tämä on upea!
Kuulemma näitä on tulossa myyntiin lähiaikoina kukkakauppiaille ja kukkamyymälöihin.
Joten pienenä vinkkinä... niitä voi löytää myymälöistä ja kaupoista, jotka ostavat kukkansa Huiskulasta.
Eli kannattaa pitää silmät auki, ja vaikka kysellä vakkari kukkakaupasta 😊

Ihanaa viikonloppua!

Terkuin Sari

8 kommenttia:

 1. Voi ihanuus! heti hankin jos löydän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan huippu kaunis! Ja nyt vaalin sitä kuin aarretta :)

   Poista
 2. Tuo esikko oli kyllä mahtava, siis mikä väri!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumma väri on minustakin upea. Siellä oli myös yksilö, jossa oli paljon enemmän keltaista kukissa... eli värit vähän vaihtelee.

   Poista
 3. No onpas ennennäkemätön väri, huikea kaunotar! Kyllä Suomessakin osataan 😊 toivottavasti saat siitä pitkä ikäisen kukkijan puutarhaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä täytyykin alkaa etsiä sille pihalta "parasta" paikkaa.
   Ihanaa, kun tulee koko ajan myyntiin uusia lajikkeita ja värejä. Näin kukkien suurkuluttajana kaipaa vaihtelua, ja näitä trendikkäitä kukkia :)

   Poista
 4. Oi, kun löytäisin niin ostaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa pistäytyä myymälöissä nyt lähiviikkoina, jospa vaikka törmäisit tällaiseen. Pidetään peukkuja :)

   Poista