perjantai 4. toukokuuta 2012

Parvekkeella tuoksuu...

Parvekkeella tuoksuu nyt perunanarsissit, pikkuorvokit... ja tummahelmililja Muscari armeniacum `Blue Spike`. Tällä tummahelmililjalla on ikään kuin kerrottu kukka. Muutama sen kukka on osittain yksinkertainen, kuten kuvan ylälaidan keskikohdassa näyttää olevan.

Auringon paistaessa kukkiin ne tuoksuvat ihan ahomansikalta. Ja kun otin kuvan pilvisenä hetkenä, kukissa ei  ollut enää mitään tuoksua. Siis herkullinen kukka kevätauringossa ; )
Nämä tummahelmilijat olen hyötänyt kellarissa, kuten varmaan arvasittekin. Niitä on laitettuna myös kukkapenkkiin, jossa ne ovat vielä hyvin pieniä alkuja.

Pieni riippaorvokki kukkii ensimmäisin kukin.... en olekaan muuten nuuhkinut, onko niissä tuoksua.  Sen sijaan tuossa isommassa amppeli- eli maanpeiteorvokissa on tuoksuvat kukat.

Yksi kellarissa hyödetty sipulikukka ei vielä kuki. Onkin mielenkiintoista nähdä, minkälainen kukka noista heinämäisten lehtien seassa olevista nupuista kehittyy. Ei heti uskoisi, että kyseessä on narsissi... virvanarsissi : )


Lopuksi kuva, joka ei millään lailla liity parvekkeeseen. Muutama päivä sitten latvotut jättiverbenat näyttävät nyt tältä. Eli kaikkien lehtien tyveltä on kasvanut pienet alut, joista kehittyy versot... latvominen siis selvästi tuuheuttaa jättiverbenoita : )


Oikein mukavaa viikonloppua !

10 kommenttia:

 1. Suloista! Kevään ensimmäiset kukkaset on niin herkkiä. :)

  VastaaPoista
 2. Iik, miten ihana helmililja...tahtoo tuollaisen! Mistä tilasit/ostit nuo sipulit?

  VastaaPoista
 3. HELMILILJA ON KAUNIS ON AIKA ISO
  ORVOKIT OVAT SULOISIA

  VastaaPoista
 4. Eksoottisen ihana tuo virvanarsissi, lehdet muistuttavat ruohosipulia

  VastaaPoista
 5. Mä niin tykkään noista perunanarsisseista ja niiden tuoksusta <3

  VastaaPoista
 6. Ihania kukkia, varsinkin nuo orvokit on niin suloisia!

  Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
 7. Aivan ihania! tuoksun voi melkein aistia!

  VastaaPoista
 8. Enpä ole aiemmin törmännyt kerrottuun helmililjaan, erikoinen yllätys!

  VastaaPoista
 9. Oi miten ihania kukkia, niin kauniita ja kauniin värisiä!

  VastaaPoista
 10. Esmeralda - olen aivan hullaantunut näihin kevätkukkiin. Eilenkin kävin ostamassa torilta pari aivan sykähdyttävän ihanan väristä orvokkia : )

  Intianminttu - ostin nuo kerrotut helmilijat jostain marketista... ale-laarista. Eli olivat niitä viimeisiä ja tosi halpoja ; )
  Näitä kerrottuja on kyllä saatavilla syksyllä sipulikukkien nettikaupoista.

  Irma - orvokit ovat minustakin aina niin herkän suloisia. Kuten myös ne pienet luonnonorvokit : )

  Sussi - pitkään jo epäilin, että virvanarsissille ei tule kuin nuo heinämäiset lehdet. Nuput kasvoivat esiin niin paljon myöhemmin... ja nyt tänään taitaa aueta eka kukka : )

  Katja - perunanarsissien vahvaa tuoksua ei taida voittaa mikään toinen sipulikukka. Pihalla maahan istutettuna ne taitavat kukkia vähän myöhemmin kuin tavalliset narsissit... no, ensi keväänä senkin näkee : )

  Mari - pikkuorvokit on suloisia ! Nykyään niitä on niin montaa väriä, jopa puuterisen violetteja.
  Ihanaa sunnuntaita sinullekin !

  mustakissa - niissä onkin niin vahva tuoksu, että tulee varmasti tietokoneen näytönkin läpi, hih ; )

  Sara - sen kukat on aika painavat ja nuokkuvat muita kukkia vasten. Näyttää kukkivan pitkään, kuten niin monet kerrottukukkaiset : )

  Susanne - näköjään kukat ovat aika sinivoittoisia... poikkeuksena eilen ostamani orvokit, jotka ovat vaaleankellertäviä vaaleanpunaisella vivahteella.

  VastaaPoista