maanantai 21. toukokuuta 2012

Ei uskoisi...

... että tämä on se uusi messuilta ostamani kerrottukukkainen jouluruusu, klik. Sillä näyttää olevan ihan super isot siemenkodat tulossa ; )


Jouluruusun siementaimia

Näitä pieniä taimia on ilmestynyt vanhojen jouluruusujen ympärille. Ei kyllä uskoisi, mutta taitavat olla jouluruusun siementaimia. Pienet lehden alut viittaavat selvästi siihen. Nämä on nyt meidän pihalta, ja siellä ystäväni pihalla oli ihan samanlaisia.


Vanha kruunuvuokko

En uskoisi ellen näkiksi... kruunuvuokko on talvehtinut maassa ja tekee jo nyt ekaa nuppua ! Muistan lukeneeni jonkun blogista, että kirjoittajan pihalla oli talvehtineet kruunuvuokoista siniset. Joten hankin näitä siksi pihalle viime keväänä... ja tosiaankin näyttävät talvehtineen. Paksu lumipeite talvella lienee auttanut asiaa : )

Vanhat laventelit

Kruunuvuokot ovat laventelien lähellä. Myös laventelit talvehtivat tänä vuonna ihan käsittämättömän hyvin. Kyllä lumisesta talvesta on paljon hyötyä ! Olen muuten leikannut ne jo pari viikkoa sitten.
Kuvia tästä ryhmästä viime kesältä näet tästä, klik.

Valkoisia kirjopikarililjoja

Kuupuutarhan vieressä olevista kirjopikarililjoista on nykyään enemmän valkoisia, kuin alkuperäisiä punertavia. Ei uskoisi, mutta ne taitavat ymmärtää kasvavansa Kuupuutarhassa eli valkoisten kukkien puutarhassa ; )

Tulppaanit riehaantui

Ostin toissa syksynä joulutulppaaneina myytyjä sipuleita. Hyödin ne kukkaan normaalisti kellarin avustuksella ja viime keväänä ne istutettiin kukinnan jälkeen tähän kukkapenkkiin. Ei uskoisi, mutta tässä kasvaa ne 10 tulppaania nyt ! Ovat tehneet kukkivia sivusipuleita ihan uskomattoman paljon ! Ihmeellistä !

Kyllä puutarha sitten osaakin yllättää, ainakin minut ; )13 kommenttia:

 1. Ainakin Kuusirannassa ne siniset kruunuvuokot ovat talvehtineet alusta alkaen. Ja jälleen ne näkyvät nousevan! Kyllä luonto ja puutarha tosiaan ovat ihmeitä täynnä, ja joka vuosi niitä tulee uusia. Se tässä harrastuksessa onkin palkitsevaa! :)

  VastaaPoista
 2. Luonto antaa kaikkea kaunista, toivottavasti ei ole niin nopeaa kukintaa kuin viime keväänä. Minun kirjopikarinliljat ovat häipyneet.

  VastaaPoista
 3. Tosi mukavia ovatkin yllätyksesi, kyllä sun kelpaa. Mun laventelit, 4 kpl, ovat kaikki talvella kuolleet vaikka suojasin vähän havuillakin :(

  VastaaPoista
 4. Puutarhan yllätykset ovat ihania.

  Yrtit ja kaikki muutkin kasvit talvehtivat hyvin paksun lumivaipan alla.

  VastaaPoista
 5. Noista pienistä joulutulppaaneista on muodostunut tosi kaunis ryhmä!

  VastaaPoista
 6. Joo mulla on jo sinisiä ja punaisia kruunuvuokkoja kukassa - ne talvehti penkissä! Ihanaa!

  VastaaPoista
 7. Hei Sari!
  Minä olen matkalla kotiin Hollannista. Ostin sieltä tulppaanin sipuleita. Voinko istuttaa ne kotona maahan nyt jo?

  VastaaPoista
 8. Kyllä luonto on nyt kaunis kaikilla
  blogrilla on kauniita kukkia ja
  iloista mieltä

  VastaaPoista
 9. Kuusirannan emäntä - se taisikin olla juuri sinun blogisi, josta luin kruunuvuokkojen talvehtineen : )
  Jännä nähdä kukkivatko koko kesän...

  tia - minusta meilläkin noita kirjopikarililjoja on vähemmän kuin viime vuonna... olsiko syynä viime kesän kuivuus.
  Tässä saa pitää aika kiirettä jos meinaa ehtiä kuvata kukkia, mikäli nämä helteet jatkuvat pitkään : )

  pirkko - parhaiten säilyivät vanhat laventelit. Uusista laventeleista versojen kärjet olivat pitkälti kuivuneet. Laventelit talvehtivat varmimmin läpäisevässä maassa, etenkin loivassa rinteessä.

  Unelma - vaikka lumityöt olivat välillä rankkoja, niin paksu lumipeite on antanut kivasti suojaa aroille kasveille : )

  Saraheinä - jännästi rykelmässä osa kukista oli tosi pieniä ja osa normaalikokoisia.

  Sussi - jouluruusujen taimet ovat kyllä huippuyllätys. Seuraavaksi onkin mielenkiintoista nähdä, minkä värisiä niiden kukista tulee... siis sitten kuin kukkivat, vuosien kuluttua ; )

  Cosmos - kuulostaa tosi ihanalta ! Ajatella, että punaisetkin talvehtivat hyvin. Taidanpa hankkia valkoisia kruunuvuokkojen mukuloita... ensi keväänä.

  Anonyymi - ajankohta on outo kukkasipuleille. Niiden luonnollinen kasvurytmi on nyt vähän sekaisin. Koettaisin palauttaa ne rytmiin eli istuttaisin ne vasta syksyllä maahan.

  Irma - talven jälkeen kevään kukinta ihan hullaannuttaa ; )
  Tekisi mieli vain koko ajan kuvata kaikkea kaunista kukkivaa...

  VastaaPoista
 10. Minä en ole onnistunut saamaan kerrattuja jouluruusuja kukkimaan, yksikin on ollut jo ainakin neljä vuotta maassa ja lehdistö on komea muttei kukan kukkaa. Tavalliset jouluruusut kyllä kukkivat.
  Iloitsen viime vuonna istuttamastani Trillium grandiflorum Snow Buntingista joka yllätti parilla kauniilla kerrotulla kukalla, se oli yhtä kaunis kuin kuvassa. Kokeilin istutta myös Nomochariksen (muistaakseni aperta) ja kumma kyllä sekin ponnistaa terhakkana maasta.

  Ihania tulppaaneja sinulla, niin juhlallisia että :D!

  Paula IV-vyöhykkeeltä

  VastaaPoista
 11. Anonyymi Paula - voisikohan olla samoin kuin muillakin pitkälle jalostetuilla kasveilla, että ne vaativat enemmän lannoitusta kukkiakseen. Siis niillä kerrotuilla jouluruusuillasi.
  Sinulla on aivan ihania kasviharvinaisuuksia : )
  Mukavaa kesää !

  VastaaPoista
 12. Voi kun hyvä huomio, eipä ole tullut mieleenikään, täytyypä kokeilla lannoittaa. En varmaan ole antanutkaan niille kuin syyslannoitetta loppukesäisin.
  Sinikämmeneni ja kerrattu tillipioni myös pienenevät vuosi vuodelta, taidan kokeilla lannoitetta niihinkin. Olen mennyt ylilannoittamisen pelossa näköjään äärimmäisyyksiin.
  Innostun aina kokeilemaan kaikenlaista, olen ajatellut että pääasia että i n n o s t u u, siis ylipäätään löytyy huvitusta johonkin.
  Iloa ja yllätyksellistä on nähdä esim. tänä vuonna joidenkin pionien kukkivan ensimmäistä kertaa.
  Harmillista se, kun jouduin toteamaan ettei Hevoskastanja menesty tontillamme ja mieheni kaivoi sen pois. Ei voi tietää ellei kokeile.

  Ihanaa kesää sinullekkin kun jaksat ilahduttaa blogillasi vielä meitä lukijoitakin työsi lisäksi :D!

  Terveisin
  Paula IV

  VastaaPoista