maanantai 9. huhtikuuta 2012

Kevät etenee...

Ihania nämä kasvitieteelliset krookukset ! Ne aloittavat kukkimisen ennen tavallisia krookuksia ja leviävät kivasti isommaksi mättääksi. 

Kasvitieteellisiä krookuksia

Kävelin pihalla nyt oikein ajan kanssa ja tutkin kevään etenemistä... ja mitä löysinkään...
... suojaharson helma on lumen päällä, ja nyt harson alla kukkii hauskasti krookuksia. Ihan kuin olisivat piilosilla ; )


Kivimuurin ja lumikasan välistä pilkottaa myös näitä kasvitieteellisiä krookuksia. Joskus niitä myydään myös botanical krookuksina. Eli nämä ovat aika lähellä luonnonlajeja, eikä niin pitkälle jalostettuja kuin ne tavalliset isokukalliset krookukset.

Eka nokkosperhonen

Sain kuvaan myös nokkosperhosen. Se otti aurinkoa lumikinoksen päällä ; )

Jouluruusu herää

Viininpunakukallinen jouluruusukin näyttää tulleen näkyviin lumen alta. Ja siinä on kasvamassa nuppuvarsia, jee !


 Ensi viikoksi on luvattu lämpimämpiä kelejä eli kevät etenee silloin hurjan nopeasti. Ehtiiköhän sitä edes kuvaamaan kaikkia uusia kukkia ja kasvun vaiheita... taitaa tulla ihan kiire, hih ; )

20 kommenttia:

 1. Ihania säätiedotuksia onkin nyt luvattu! Kevät tulee, pitää varmaan käydä pihalla kolme kertaa päivässä tarkkailukierroksella ;-) Ja ensi viikonloppuna on ne Tukholman puutarhamessut, sieltä saa kans kevään ja puutarhainnon, jos sitä intoa nyt sattuisi puuttumaan. Vaikea näistä sinunkaan kuvista on olla innostumatta, taidan olla vähän sellainen kevätintoilija :-D

  VastaaPoista
 2. Upeita yllätyksiä! Saisi kieltämättä tulla jo lämmintä, jotta päästäisi tuosta lumesta vihdoin eroon!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 3. Nokkosperhonenkin jo paistattelemassa päivää, nyt täytyy olla kevät:)
  Blogissani on sinulle iloinen haaste!

  VastaaPoista
 4. Mun pitää ehdottomasti istuttaa syksyllä enemmän näitä aikaisia kevätkukkijoita pihaani.

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia! Olen tänään katsellut pihaa "sillä silmällä" eli paikkoja, joista lumi sulaa aikaisin. Nämä paikat tulevat olemaan ensi keväänä täynnä kevätkukkia!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, sieltä ne puskevat! Meillä kaikki jo hieman nähty peittyi tuon tyhmän lumen alle, jota TAAS tulee taivaan täydeltä lisää.. :/

  Toivottavasti tosiaan viikolla lämpiää ja oikeesti alkaa lumen sulaminen!!

  VastaaPoista
 7. Meillä vaatii vahvaa uskoa, että voi luottaa lumien sulavan. Kävin katsastamassa kasvimaan ja oli niin kuin epäilin: pakkasyöt ovat pitäneet hankikantoa yllä. Lumia ei pääse edes lapioimaan muuta kuin viime maanantaina tulleet 10 cm. Asun siis etelärannikolla :)

  Nauttikaa kevään ilmiöistä te onnelliset, joiden pihoilla on vähemmän lunta. Kasvit kyllä tunkevat versojaan lumenkin alla, tiedän.

  VastaaPoista
 8. Kiinnostavia nuo kasvitieteelliset krookukset. Minä olisin kyllä otaksunut itse, että ne olisivat pärjänneet ilman harsoa, sillä ikinä en ole mitään sipulikukkia harsottanut. Oliskohan pitänyt...

  Jouluruusuni on edelleen hengissä;-)

  Minun ei tänä suvena pitänyt muuta kuin ne mesimarjat, yksi luumupuu lisää ja pari kärhöä, mutta sitten luin Maanpeittokasvit ja olen taas mennyttä kalua: Nyt pitää aloittaa jättimäisen kallion koristelu aivan vaaleanpunaisella sammalleimulla (hyvin vatkatun vispipuuron värisellä). Siis toki vain muutamat koloset, mutta voi näyttää kiveä vasten aika kivalta...

  (Nostan kohta puutarha-asiat ylemmäs ja sitten kollaan sinulta jotain upeaa kuvaa...)

  VastaaPoista
 9. Saila - tämä kevätintoilu taitaa olla tarttuvaa ; )
  Minua vähän harmittaa, kun taaskaan en pääse sinne Tukholman messuille. Koetan sumplia menoni niin, että pääsisin ensi vuonna. Siitäkin on kohta "sata vuotta", kun siellä olen viimeksi käynyt. Ne messut on niin ihanan hullaannuttavat ; )

  Puumuli - kyllä ne kevään lämpimät päivät tulevat ihan kohta... ja sulattavat lumet : )
  Meillä on aika varjoisassa paikassa iso lumikasa, ja nyt seuraan sitä jännityksellä sulaako se, vai joutuuko sitä lapiomaan...

  pioni - niinpä, nyt täytyy olla kevät. Kun olin postauksen kirjoittanut, alkoi meillä sataa sankasti lunta... huvitti ihan. Nyt se satanut lumi on jo sulanut pois pihateiltä : )
  Iloinen haaste kuulostaa tosi ihanalta... kiitos : )

  Katja - ilman muuta kannattaa istuttaa aikaisia sipulikukkia, ja paljon : ) Nyt näkee niille hyvät paikat, eli lumesta vapautuneet pälvialueet...

  mustakissa - oih, kuulostaa hurmaavalta. Minäkin katselin "sillä silmällä", ja löysin yhden uuden paikan, josta puuttuu nämä super aikaiset kukkijat. Ja heti tuli merkintä hankintalistaani ; )

  Ruusa - minua huvitti se lumisade, sillä just olin hehkuttanut täällä kevään etenemistä ; ) Onneksi lumi suli jo pois.
  Jos päivällä on 10 astetta lämmintä , niin lumet saa kyllä kyytiä : )

  Leena K - on meilläkin vielä kasvimaa ja reilusti suurin osa pihasta lumen alla. Se ei haittaa, kun nämä pälvipaikat jo kukkivat ; )
  Kun kevään tulo on näin myöhään, niin lämpimien kelien saapuessa, lumet sulaa tosi nopeasti. Aurinko lämmittää jo niin kuumasti : )

  VastaaPoista
 10. Leena Lumi - se harso peittää yhden isomman kasvin, ja sen kasvin ympärillä on vielä lunta. Ihmeekseni harson alla näkyi niitä krookuksia, pilkistävän lumen seasta : ) Sipulikukat pärjäävät ilman harsoa.
  Mahtavaa, saat jouluruususi kohta pihalle : )
  Kuulostaa upealta... vaaleanpunainen sammalleimu kalliota vasten, vau : ) Ja jos kivessä on punertavaa sävyä, niin näkyhän olisi vallan soma...

  VastaaPoista
 11. Voi miten keväistä siellä jo on! Käyppäs kurkkaamassa blogiani, siellä olisi sinulle pieni juttu. :)

  VastaaPoista
 12. perhosiakin jo, ihanaa:)

  Meillä rusakko kävi taas maistelemassa krookukset parempiin suihin. Laiskasti siirtyi pois, kun huomasi, että tulen ovesta ulos:)

  VastaaPoista
 13. Minäkin olen iloinnut krookuksista, jotka kukkivat heti maan paljastuttua. Ensimmäinen nokkosperhonenkin täällä myös liiteli. Jouluruusu varmaan heräilee jo lumen alla :) Noita kasvitieteellisiä krookuksia voisi levitellä pihapiiriin. Toivottavasti jänikset ohittavat kukkakasvustot.

  VastaaPoista
 14. Puutarhuri - nuo kukkivat sipulikukat tuovat niin keväisen fiiliksen... vaikka muu piha olisikin vielä lumen peitossa : )
  Riennänpä tästä kurkkaamaan blogiasi...

  Sussi - meilläkin rusakko oli syönyt Kuupuutarhasta pari valkoista krookusta... onneksi ei enempää. Täytyikin laittaa pahalle haisevia oksia krookusten luo.
  Rusakot on tosi rohkeita, ja tottuneita ihmisiin ; )

  Cheri - krokukset ovat kaikenlaisten pupujussien herkkua. Olen huomannut, etteivät syö krokukseia niin helposti, jos ne on istutetttu muiden kasvien sekaan.
  Kyllä piha olisi ankea, ilman kukkivia sipulikukkia... ja siksi niitä pitää hankkia joka vuosi lisää ; )

  VastaaPoista
 15. No vau, perhosiakin jo siellä! Tänään on onneksi satanut vettä, jospa nuo lumet katoaisi...

  VastaaPoista
 16. Blogissani on sinulle jotain :)
  http://kukkalapset.blogspot.com/

  VastaaPoista
 17. Jaahas, mun täytyy kanssa mennä puutarhani taas syynäämään. Ihanat nuo krookukset!

  VastaaPoista
 18. Mari - tuokin nokkosperhonen on ollut talven varmaan jossain seinän raossa... ja herännyt auringon lämpöön ; )
  Vesi sulattaa tosi hyvin lumia, ja onneksi on luvattu lämpimiä kelejä... eli kyllä ne lumet sulavat : )

  Saisa - hmmm : ) Riennänpä tästä kurkkaamaan blogiasi..... : )

  pirkko - se on jännää, miten nuo sipulikukat kehittyvät jo lumen alla. Aina tähän aikaa keväästä on pakko tutkia pihaa usein, etenkin lumen reunoilta ; )

  VastaaPoista
 19. Meillä on satanut yöllö ja aamu päivän vettä huomena luvattiin aurinkoa nyt lumi sulaa äkkiää päästään kaikki nauttimaan kevät kauno kukista
  Sari kiitos noista ohjeista

  VastaaPoista
 20. Irma - vesisade sulatti lunta aika kivasti, myös varjopaikoista. Vaikka sade vähän tuntuukin ankealta säältä, mutta on se mahtava lumen sulattaja... siis näin keväällä ; )
  Tänäänkin kukki ihan mielettömästi kaikenlaiset sipulikukat, jotka olivat paljastuneet lumen alta : )

  VastaaPoista