keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Lokakuun viimeisiä kesäkukkia

Suklaakosmos

Suklaakosmoksessa on vielä paljon kukkia ja nuppuja. Se on talvehtinut jo yhden talven kellarissa. Tänä kesänä siitä kasvoi paljon isompi mätäs, kuin mitä se oli viime kesänä. Eli talvisäilytys kannattaa : )

Suklaakosmoksen kukan punaisuus tulee esiin auringonvalossa, muutenhan se on tosi tumma : )

Daaliat

Daalioiden talvisäilytyksen ohjeet, klik.  Pihalla daaliat ovat vielä osin ihan kunnossa ja kukkivia, eli siirto kellariin saa odottaa....

Verenpisarat

Meillä oli taas viime yönä lämpötila mennyt juuri ja juuri pakkaselle.
Verenpisarat kukkivat silti komeasti, sillä ruukut siirretään aina yöksi sisälle... ja päiväksi ne nostetaan ulos. Valkopunakukkaisella `Swingtime`verenpisaralla on todella iso kukka. Vieressä oleva hennon vaaleanpunakukkainen `Jollies Cannes´on siihen verrattuna siron pieni : )
Näitä verenpisaroita ei raaski vielä laittaa talviteloille. Mutta heti kun päivälämpötilat jäävät kylmemmiksi, nämä on aika siirtää viileän huoneen ikkunalle.
Verenpisaran talvisäilytyksestä kirjoitin postauksen viime kuussa, klik.

Auringonkukka

Auringonkukan nuppu on kaunis näinkin... saas nähdä aukeaako vielä...

Mukavaa viikon jatkoa kaikille !

7 kommenttia:

 1. Olin tässä juuri lähdössä ostamaan saviruukkuja talvehdittaville pelargonioilleni ... vaan nytpä ostan niitä enemmän eli kokeilen myös tuota kosmoskukan talvehdittamista. Kiitos vinkistä : )

  VastaaPoista
 2. Ihmeen hieno on auringonkukka suurennettuna, joka karva kohdallaan !
  Mitä teen sireenilleni, alaosa lehdetöntä vartta ja ylhäällä tuuheat oksatupsut. Poikki, koska ja mistä kohtaa ? Vai ei mitään. Ole kiltti ja auta mummoa!

  VastaaPoista
 3. Taisin jo viimesyksynä ajatella että tuo suklaakosmos olisi kiva kasvi pihalle. Niin vain kesä meni, eikä sellasta muistanu ollenkaan :). Hyvinhän tuota on sitten ilmeisesti pärjännyt.
  Jokohan ensikesänä sattuis silmiin tuollanen ihanuus.
  Mukavaa keskiviikkoiltaa!

  VastaaPoista
 4. No onpa kaunis tuo suklaakosmos. Ja todellakin, miten kaunis tuo 'kenties' aukeva auringonkukka. Kuvasta huokuu, että kohta tapahtuu!!

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia!

  Voi kun olisi säilytyskellari, huoks..

  VastaaPoista
 6. Erjuska - ole hyvä : ) Suklaakosmos näyttää talvehtivan todella hyvin, sillä sehän kesti unohduksenikin ; )

  Anjuusa - vähän vaikea nyt neuvoa syreeniasiassasi, kun ei näe syreeniä. Yleensä pensaita leikataan keväällä.
  Jos se on hyvälle tuoksuva vanhan ajan pihasyreeni, sitä EI kannata leikata rajusti alas, sillä kukinta menetettäisiin vuosiksi.
  Syreenit ovat korkeita pensaita ja jos alasoaan ei paista aurinko, ei alaoksissa ole lehtiä... niin se vaan on.

  Multasormi - ostin tuon suklaakosmoksen juurakkona, kuten daaliat ja gladiolukset. Myydäänhän niitä myös taimina, mutta meilläpäin ne ovat olleet jättitaimia ja vähän hintavia ; )
  Toivottavasti löydät keväällä omasi : )
  Mukavaa torstaita sinullekin !

  Cosmos - eikös olekin aivan ihastuttava kukka. Ja läheltä nuuhkaistuna, tuoksu on niin herkullisen suklainen ; )

  Hyvä Mieli - sinäkin huomasit auringonkukan aikeet ; ) Jännä seurata, kykeneekö aukaisemaan kukkaansa. Onneksi nyt ei ole luvattu yöpakkasia : )

  Sussi - kiitos : ) Säilytyskellari tai kylmiö on kyllä "aarre", kellä sellainen on käytössään. Naapurini vie osan daalian juurakoistaan tuttunsa kylmäkellariin, siis kerrostalon kylmäkellariin. Konstit on monet ; )

  VastaaPoista