torstai 20. lokakuuta 2011

Daaliat kellariin, ja sateenkaaren pää ; )

Otin nämä pari kuvaa äsken.... eli osa daalioista kukkii vielä näin komeasti. Nämä ovat sen verran suojaisessa paikassa, että ovat säästyneet yöpakkasilta : )


Daalian juurakoiden nosto kellariin

Mutta sen sijaan toisessa kohti kasvavien daalioiden varret oli yöpakkanen mustuttanut jokin aika sitten. Eli tämän näköisinä ne ovat valmiit kaivettavaksi kellariin.


Varret lyhennettiin, ja sitten juurakot vain kaivettiin ylös maasta. Tämä on hyvä tehdä kuivana jaksona. Ja nyt se ehdittiinkin tehdä ennen sateita.
Tarkemmat daalioiden talvisäilysohjeet näet aikaisemmasta jutusta, täältä.

Daalian istutus ja talvisäilytystesti

Näet turpeessa ja ilman turvetta talvisäilytettyjen daalian juurakoiden säilymisen eron. Daalian istutus ja talvisäilytystesti -postauksesta. Siinä myös istutettiin daalian juurakot toukokuun alussa maahan ja esikasvatukseen.

Sateenkaari

Eilen iltapäivällä sateenkaari muodostui tosi lähelle. Se oli mahtava näky !
Kamerakin oli sopivasti käden ulottuvilla.
Sateenkaari oli vain hetken, joten jäi nyt näkemättä, millainen aarre sateenkaaren päässä oli, hih ; )

11 kommenttia:

 1. Hieno kuva!. Käyppäs kaivelee vähän siellä, missä olet sateenkaaren pään olevan. ;)
  Täytys tosiaan viedä kellariin daalian juurakko ja ruusuruukut. Olen pitänyt niiät terassilla, ettei ole sade päässyt kastelee ruukkuja.
  Sais kohta istutella ne loput sipulitkin ja viedä kellariin. Jos ottas ihan lähipäivien hommaksi. Ei ole nyt kauhiana ollut jostain syystä napsuja enää ulkohommiin. Sitä jo on niin jämähtänyt sisälle.

  VastaaPoista
 2. Minullakin kukkivat molemmat laittamani Daaliat vielä komeina, vaikka parina yönä on lämpötila melkein nollassa. Täytyy nyt nauttia niistä sekä ulkona että sisällä, kun kukkia riittää vielä maljakkoonkin asti. :) Talvisäilytysvinkit ovat siis hyvinkin pian ajankohtaisia...

  VastaaPoista
 3. Ompas kauniit daaliat vielä. Ihana tuo viimeinen kuva!

  VastaaPoista
 4. Hieno sateenkaarikuva!
  Toin daalian sisään (ruukussa) ennen yöpakkasia ja se saattaa avata vielä pari nuppua jos jaksaa. Sitten sekin saa lähteä kellariin lepäämään.

  VastaaPoista
 5. Upea sateenkaari ja valtaisat juurakot. Taidankin kaivaa omat daaliani ylös ja kokeilla niiden säilytystä talven yli. Pöhköä ostaa joka kevät uusi satsi ellei edes kokeile. Kiitos ohjeistuksesta!

  VastaaPoista
 6. Voi minä olen ihastunut daalioihin ja haaveilen niitä ensi kesänä istuttavani. Taas niin kivoja vinkkejä:

  VastaaPoista
 7. Cosmos - välillä käy hyvä tuuri : )

  Multasormi - minä aion istutella sipulit ruukuihin vasta ensi kuussa. Viime keväänä ne aloittivat kasvun vähän turhan aikaisin, sillä ulkona oli vielä liian kovat pakkaset.
  Meillä vasta nyt pääsee haravoimaan. Se onkin yksi lempihommistani pihalla. Sen jälkeen alkaakin talvilepo, siis pihahommista ; )

  Simm - on se ihanaa, että meillä on näin lämmin syksy. Jo ihan senkin takia, että daalioista pääsee nauttimaan näin pitkään : )

  Mari - tuohon seinustan penkkiin ei käy kylmä niin herkästi. Ja keväällä siitä sulaa lumet ensimmäisenä. Samoin ekat sipulikukat kukkivat juuri tuossa kohti : )

  Cheri - minun daaliaruukkuni on vielä ulkona seinustalla. Se täytyykin muistaa käydä kastelemassa.... ihan meinasi unohtua ; )
  Onneksi kamera oli lähellä, niin sain tuon upean näyn tännekin : )

  Rouva Kameleontti - daalian juurakot kannattaa ehdottomasti säilyttää talven yli, jos vain niille löytyy vähänkään sopiva talvetuspaikka.
  Juurakot kasvavat nimittäin joka vuosi isommiksi : )

  kristina - daaliat ovat varmoja ja helppoja kukkijoita. Ja kukkien värivalikoima on todella runsas : )
  Meillä suurin osa daalioista on vuosia vanhoja... ostin keväällä yhden uuden ruukkuun : )

  VastaaPoista
 8. Ihana sateenkaarikuva! Usein näkee sateenkaaren, mutta harvoin siitä saa kuvia.
  Ihania sun daaliasi. En ole koskaan kokeillut niitä, mummullani niitä oli piha täynnä!
  Vielä viikolla istuttelin kukkia ja pensaita, mutta nyt on pakko lopettaa ja antaa talven tulla.Mukavan kirpeitä syyspäiviä!

  VastaaPoista
 9. Upea otos sateenkaaresta, huikea!

  VastaaPoista
 10. Eeviregina - tosiaankin, kävi hyvä tuuri, kun kamera sattui olemaan ihan käden ulottuvilla : )
  Daaliat on niin helppoja ja näyttäviä kukkijoita, että suosittelen lämpimästi !
  Minä aion istutella sipulikukat maahan ensi viikolla... menee vähän myöhäiseksi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ; )
  Ihania syyspäiviä sinullekin !

  Geranium - olen kerran nähnyt sateenkaaren noin 8 metrin päästä. Se oli niin lähellä, että ihan henki salpautui ihastuksesta. Silloin ei olisi edes tullut mieleenkään kuvata sitä, hetki oli niin mystisen sykähdyttävä : )

  VastaaPoista