perjantai 18. maaliskuuta 2011

Lumikellot kurkkaavat jo … ja Viherpeukalo -teemaloma


Jee, lumikellojen alut ovat tulleet näkyviin : )


Lupasin kertoa vähän lisää siitä Viherpeukalo -teemalomasta eli Nurmijärven Kiljavalla, Lomakoti Kotorannassa on

30.5.-4.6. 2011 Viherpeukaloille suunnatttu teemaloma.

Se Kuuluu Tuettujen lomien piiriin eli Raha-automaattiyhdistys maksaa osan lomasta. Asiakkaalle jää omavastuuosuudeksi 20 euroa/lomavuorokausi eli viiden vuorokauden lomasta tulee asiakkaalle kustannusta 100 euroa. Hintaan sisältyy majoitus, täysihoito sekä virkistävää lomaohjelmaa.

Tuetulle lomalle on mahdollisuus päästä sosiaalisin, taloudellisin tai terveydellisin perustein (esim. vähävaraisuus, työttömyys, sairaus, työkyvyttömyys...)

Hakulomake Tuetulle lomalle lähetetään Lomakotien liittoon. Tästä näet lisätietoja ja pääset lähettämään sähköisen hakulomakkeen.

Viherpeukalo-teemaloma on suunnattu kukista ja puutarhasta innostuneille, eli mitään taitoja tai kokemusta viikko ei edellytä. Onhan kyse lomasta : )

Ohjelma sisältää mm. yrttitietoa parveke- ja kasvimaaviljelijöille, kesäkukkien istutusta ja niiden hoitoniksejä sekä leikkokukka-asetelman tekoa. Teemme myös retken lähipuutarhaan ja kävelyretkiä ympäristössä. Olen itse mukana "kouluttajana" tällä teemalomalla : )

Ja tietysti on varattu myös omaa aikaa lepäämiseen, metsäpoluilla kävelyyn, jutusteluun, rantasaunassa saunomiseen.... ja edulliseen jalkahoitoon ja hierontaan.


Paikka on tosi upea, mäntymetsän keskellä ja puhtaan Sääksjärven rannalla. Järvi on lähdepohjainen eli pääsee uimaan lähdeveteen ; )

Lomakoti Kotoranta ry on perustettu jo 1944 ja sen toiminta tähtää nimenomaan Tuettujen lomien järjestämiseen. Kotorannalla on siis pitkät perinteet lomapaikkana : ) Tästä pääset Kotorannan nettisivuille.


15 kommenttia:

 1. Ei oo totta, meillä on joka nurkka niin lumessa ettei kellot tule esiin vielä vähään aikaan. Tosi ihanaa vaikka kade olenkin etkä asu ko nurkan takana. Kai olet kontallas ollut ihailemassa jotta naapurit saa ihmetellä kun neidosta näkyy persii vaa lumihangen takaa:)

  VastaaPoista
 2. Voi APUA!!!
  Nyt se kateus iskee...
  ei voi olla totta, että siellä etelässä jo kukat alkaa nousta - meillä ei aikoihin.

  Täällä blogilandiassa näkee niin selvästi tämän Suomen kasvuvyöhykkeet -
  Miehen sisko asuu samalla paikkakunnalla kuin sinä - ja OLEN KATEELLINEN <3

  Positiivisesti kuitenkin :)

  VastaaPoista
 3. Hienot kukkapiipat sinulla, onnenmyyrällä, on seinustalla. Kiva, että kerroit tuosta teemalomasta ja sinnehän tulee/pääsee vain iloisia puutarhaharrastajia, joten kurssi on varmasti hauska.

  VastaaPoista
 4. Henrietta - en ollut kontallani, sillä olisin uponnut lumihankeen ; ) Heti lumikellojen vieressä on jätti-iso lumkasa... noiden kuvaaminen oli vähän haasteeellista, mutta onnistuin.
  Hypähdin kyllä ilosta, kun näin ne. Ja ehkäpä vielä huomaamattani ilosta kiljahdin, hih ; )

  Ainosofia - meillä on vielä tosi paljon lunta, ehkä puolisen metriä. Seinänvierustalta lunta sulattaa aurinko, ja vähän falskaava vanha talo ; )
  Ei mene kauaa, niin teilläkin siellä ekat sipulikukat tulee näkyviin.. kun vähän vielä jaksaa odotella...
  Blogilandia on minustakin siitä kiva, että näkee luonnon muuttumisen eri puolilta Suomea : )

  Nettimartta - puutarhaharrastajat ovat aina mukavia ja iloisia ihmisiä : ) Eli tuo teemaloma on takuuvarmasti onnistunut !
  Moni ihminen ei tiedä näista Tuetuista lomista, eivätkä siten ymmärrä hakea niille. Ja puutarha-aiheinen teemaloma on ihan uutta !

  VastaaPoista
 5. voi, lumikelloja! Minun on tehnyt mieli kaivella kinoksia ja katsoa, näkyykö alkuja. Nyt innostaa vielä enemmän.

  Olen ollut muutaman kerran käymässä Kiljavalla ja tiedän Kotorannan, kaunis paikka.

  VastaaPoista
 6. Voi että, kyllä se on kevät :) Meillä menee täällä vielä kauan ennen kuin mitään alkuja näkee...
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Ihanan kuuloinen teemaloma! Pystyisiköhän lopen väsynyt yrittäjä pääsemään...? ;-)
  Nimim. ei lomaa neljään vuoteen (no, pidän työn tahtia yleensä kohtuullisena ja otan omia vapaahetkiä päivittäin, muta joskus se tuntuu luissa ja ytimissä, että on jollain tasolla aina töissä - tiedät varmaan).

  Huraa, lumikellot!!! Niissä paikoissa, joihin istutuin lumikelloja viime syksynä, on vielä lumipeite. Eivätkä ne kuulemma välttämättä heti ensimmäisenä vuonna kunnolla kukikaan. Pitäisi siirtää vihreinä, ei istuttaa sipuleina.

  VastaaPoista
 8. Hannelen paratiisi - eikös olekin ihanaa : ) Tästä alkoi nyt kunnon kevät ! Niin ainakin päätin, vaikka kuinka sataa lunta, hih ; )

  Sussi - ajattelin eilen ripotella vähän tuhkaa lumelle, kasvitieteellisten krookusten kohdalle, mutta onneksi en sitä eilen ehtinyt. Nyt lumi olisi peittänyt tuhkan. Tuhka tai hiekka lumella siis nopeuttaa lumen sulamista : )
  Kotoranta ympäristöineen on minustakin luonnonkaunista aluetta. Ja järvi on aivan huippu !

  Mari - odotas vaan, kun aurinko alkaa kunnolla lämmittämään, niin lumet sulaa hetkessä ; ) Kohtahan on jo huhtikuu ja vappu, hih ...
  Ihanaa viikonlopun jatkoa sinullekin !

  Saila - tuo on kyllä mielenkiintoista, että lumikellot pitävät vihreänä siirrosta. Nehän ovat vähän muutenkin ronkeleita paikastaan ; )
  Ymmärrän hyvin yrittäjän "loman" tai pikemminkin loman puutteen. Jossain vaiheessa kunnon loma kannattaa pitää, niin jaksaa sitten taas seuraavat vuodet ilman lomia. (Tätä lomajuttua ei kyllä kaikki taida ymmärtää, hih )

  VastaaPoista
 9. Sari, minusta oli hienoa, että otit tuon tuetun loman esille. Joukossamme on aina niitä, jotka syystä tai toisesta eivät ole vuosiin voineet olla lomalla. Kaikki eivät osaa edes niitä hakea, joten oli erinomaista tuoda tämä esiin.

  Minä istutin elämäni eka kerran vasta viime syksynä lumikelloja! Nyt odotan niitä kuin kuuta taivaalle;-)

  Meillä on lunta täällä Jyväskylän saarella vielä mielettömästi.

  VastaaPoista
 10. Siis tuollainen olisi ihana loma! Just sellainen josta itse ehdottomasti pitäisin ja varmasti kokisi että on saanut olla LOMALLA!!! Kaikkea mukavaa ja rentouttavaa puuhaa ja vielä jalkahoitoon... Ai ai!! *haaveilee*
  Tuossahan "naapurissa" kaikki tuo vielä olisi. Täältä Hyvinkään eteläkulmilta toivottelen oikein mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa sinne sekä iloa nousevista lumikelloista :) Kevät on, jes!!!!

  VastaaPoista
 11. Nyt pitää mennä kurkistamaan omenapuun juurelle, josko ne täälläkin näkyvät.

  VastaaPoista
 12. Leena Lumi - minäkin istutin uudet lumikellot toiseen paikkaan. Ja siellä on lunta vielä yli puoli metriä ; ) Nuo seinän tai isojen kivien vierustat taitavat olla parhaimpia pälvipaikkoja aikaisille sipulikukille : )
  On tosi hienoa, että Raha-automaattiyhdistys tukee tällaista Tuettujen lomien organisaatiota. Monella ei olisi muuten mitään mahdollisuutta lomailuun...

  -T - todellakin, kevät on nyt : )
  Minäkin voisin mennä vain lomailemaan sinne...*haaveilua* ; )
  On siellä ihan kiva olla "töissäkin", nauttia hyvästä ruuasta ja järvimaisemista...
  Olemme siis melkein naapureita, asunhan täällä naapurikunnassa, hih ; )
  Mukavaa sunnuntaita sinullekin !

  arleena - käväsin äsken katsomassa, vieläkö eilen satanut lumi peittää lumikellot. Lumi olikin ihanasti sulanut : ) Ensi viikolla lumikelloja tulee varmasti lisää näkyviin lumen alta...

  VastaaPoista
 13. Kuulostaa erinomaiselta yhdistelmältä tuo tuettu loma + kasviteema! Hienoa, että tuollaisia viikkoja järjestetään.

  Kyllä tässä nyt kuumeisesti odotellaan niitä ensimmäisiä viherryksiä pihalla, pieni pälvi on talon viereen lumen alta paljastunutkin. Siihen samaiseen kohtaan putkahtaa aina kevään eka krookus, jonka ylösnousemus tuntuu suuremmalta juhlalta kuin joulu ;)

  Lumikellot näyttävät upeilta, täytyykin muistaa istuttaa niitä tänä syksynä.

  Olipa kiva nähdä kevään merkkejä, kiitos!

  VastaaPoista
 14. Geranium - kevään ekat vihreät pihalla ovat aina niin sykähdyttäviä... ja etenkin kun ne kukkivat : )
  Meilläkin on tuossa lumikellojen vieressä krokuksia, tosin vielä lumen alla... Ajatella, krookukset kukkivat aina huhtikuussa eli ei mene montaa viikkoa enää !

  VastaaPoista