tiistai 22. maaliskuuta 2011

Sipulikukkia seinustalla

Ulkona on nyt niin ihanan keväisen lämmintä : )
Lumikelloja on paljastunut näkyviin lisää lumen alta. Keltaiset lehtien alut ovat narsisseja....


Toisessa kohtaa lumikellot ovat vasta paljastuneet lumikinoksen alta. Lunta on tuossa vierellä noin puoli metriä.

Istutin kokeeksi pari lumikelloa ruukkuihin syksyllä. Toisen ruukun lumikellot tekivät nuput näkyviin jo kuukausi sitten, ja otinkin ne kellarista ikkunalle. Nuput kuivuivat : /
Mutta nämä myöhemmin kasvuun lähteneet, otin kellarista parvekkeelle viikko sitten. Näyttää hyvältä, nuppu selvästikin jaksaa kehittyä kukkivaksi : )

Tulppaanien lumo -näyttely aukeaa muuten tänä viikonloppuna.
Se on Helsingissä, Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa 26.3.-3.4.2011. Ajattelinpa tässä vain muistuttaa... ; )
Olen itse menossa sinne luultavasti maanantaina... (kuvia viime vuodelta)

Ai niin... Leena Lumen blogissa on kevään uudesta Suomalaiset perinnekasvit -kirjasta juttu, klik.
Muut hänen puutarhakirja-arvostelunsa löytyvät tuosta sivupalkista, vähän alempaa.....


15 kommenttia:

 1. Ai kun ihanan keväistä, ihan mahtavaa! Minä tein kevään ekan fillarireissun kun hain postit pyörällä lumisohjossa. Kyllä siinä kieli keskellä suuta sai ajaa niissä kohdissa, joissa vielä suht koht kannattava jääpinta muuttuu sohjoksi ja paljaaksi (märäksi!) soratieksi. Kun pyörä uppoaa sohjoon niin vauhti lähes pysähtyy ja ohjaustangon ylilentovaara uhkaa :-D Mutta kivaa oli! Kevään eka pyöräreissu, aivan yhtä kohottavaa kuin lapsenakin, jee!

  VastaaPoista
 2. Sari, voistko käydä kommentoimassa blogiini viimeistä puutarhakirjaa. Nyt en löydä mistään tarhakylmänkukan, Pulsatilla vulgaris, menestymisvyöhykettä. Auta!

  VastaaPoista
 3. Saila - ihana kevät ! Voin hyvin kuvitella sinut polkemassa keväisen lumisohjoisella tiellä ; ) Tänään muuten tuoksui ulkona ekaa kertaa maa keväältä.... sitä innostuu edelleen kevään tulosta, ihan kuin lapsena, hih ; )

  Leena Lumi - käväisin jo vastailemassa : ) Menestymisvyöhykkeet koskevat enemmänkin puuvartisia. Tarhakylmänkukka on tosi upea keväällä kukkiva kasvi... ja sitä on vielä eri sävyjäkin : )

  VastaaPoista
 4. Vähän täällä jo vihertyy itsekin...kateudesta.
  Meillä on ainakin 30 cm lunta lumikellojen ja krookusten päällä vielä!
  Seinän vierestä on kyllä jo lumet poissa, mutta siinä on kesällä niin kuiva ja kuuma paikka, etten ole edes sipulikukkia siihen istuttanut.
  Voihan vitsi, tulppaani-näyttely jää minulta kuitenkin näkemättä. Ilmoittauduin tammikuussa antiikkinalle-kurssille, joka nyt siirtyi ja olen molempina viikonloppuina nalleja väsäämässä. höh!

  VastaaPoista
 5. Voi miten ihanaa olisi käydä Tulppaanien lumo-näyttelyssä, mutta kun joka viikonloppu ei voi matkustaa pääkaupunkiin. Tullaan kaverin kanssa puutarhamessuille kyllä:)

  Meilläkin riihen vieressä jo sula paikka, siihen pitäiskin syksyllä muistaa istuttaa pikkusipuleita...

  VastaaPoista
 6. Sari, kiitos♥ Aina sitä oppii jotian uutta. ja että oikein eri sävyjäkin. Kyllä on kohta hauska taas alkaa soitella Pirjolle Viherlandiaan ja kysellä niitä erikoisia yrttejä ja tätä kylmänkukkaa ja sitten vihdoinkin sitä valkoista särkynyttä sydäntä. Sitten luin jostain että kesäpikkusydäntäkin on valkoisena...

  Katsos ei koulun kasviopissa opetettu tuollaisia puutarha-asioita, kuin että ruohovartisislla ei ole vyöhykkeitä etc. Mulla oli kasvioppi kymppi. Olen ikuinen botanisti.

  VastaaPoista
 7. Voi ku nämä kevätkukat on ilosia... Toivonkukkia =).

  VastaaPoista
 8. Voi, ihania. Siellä on jo kevät.

  Meillä on vielä lunta ihan kauheasti. Ja lumi on niin kovaa, ettei siihen pysty kuin pistolapiolla.

  VastaaPoista
 9. Risusydämen Marja - antiikkinalle-kurssi kuulostaa ihanalta : )
  On meilläkin muualla tosi paljon lunta, muiden sipulikukkien päällä. Tuo seinusta on ollut loistava paikka ekoille lumikelloille : )

  santra - eikös olekin : ) Jopa nuo kukkapenkissä olevat heinät, siis rikkaruohot, tuntuvat nyt tosi viehättäviltä kevään vihreiltä, hih ; )

  pioni - puutarhamessuilla Helsingissä on odotettavissa upea yleiskoristelu ! Kuulemma siihen käytetään kymmeniä tuhansia kukkasipuleita....
  Olen välillä ottanut kuvia pihan pälvipaikoista, niin syksyllä voi niistä tarkistaa uusien sipulikukkien istutuspaikat : )

  Leena Lumi - ole hyvä : ) Tarhakylmäkukkia on vaaleita, viininpunaisia ja eri liloja.
  Olen myös kuullut, että on valkoista purppurapikkusydäntä. Tosin se taitaa olla vähän talvenarka, kuten myös valkoinen särkynytsydänkin. Eli ne kannattaa laittaa paikkaan, missä maassa on läpäisevyyttä.

  Eve - sinäpä sen sanoit ! Kevätkukat ovat todellakin ilon tuojia : )

  Sussi - meidän seinustalla on jo kevät : ) Tosin muualla on lunta oikein reippaasti ja autopiha vielä ihan jään peitossa... Meillä tuo lumi upottaa niin, että oli vähän vaikea kuvata, kun kengänvarsista meni lunta sisään, hih ; )

  VastaaPoista
 10. Voi miten ihania keväisiä kuvia! Tuli oikein hyvä mieli kun näin kuvasi. Ihanaa kun lumet sulaa ja kukat tulee taas esille:)

  VastaaPoista
 11. Nuo pikkukukat ovat varsinaisia hätäilijöitä, kun eivät välitä metrin hangestakaan. On se mukavaa, kun kukillakin on oma temperamenttinsa :)

  VastaaPoista
 12. Susanne - vaikka vähän väliä sataa lunta... niin kevät on tulossa joka tapauksessa hurjaa vauhtia : )
  Täytyykin taas käydä katsomassa, onko lumen alta paljastunut lisää sipulikukkia...

  Kuusirannan emäntä - sanoitpa hauskasti, kukilla näyttää tosiaankin olevan oma tempperamenttinsa !
  Ja jännästi lumikellot ovat vihreitä, kun taas narsissin alut ovat vielä kellertäviä...

  VastaaPoista
 13. Ihania lumikelloja, varma kevään merkki. Meidän puutarhassa vaan saa vielä pitkään odotella, että oltaisiin noin pitkällä.

  VastaaPoista
 14. RANTAPUIKKO - talo on vanha eli seinustalla taitaa vähän lämpö falskata ; ) Muualla meilläkin on vielä kunnolla lunta...

  VastaaPoista