perjantai 9. heinäkuuta 2010

Lehmusten ja ruusujen tuoksua

Aivan huumaavan ihana tuoksu on leijunut keskustassa jo monta päivää... Nyt syykin selvisi eli puistolehmukset kukkivat !!!
Koska lehmuksia on aika paljon keskustassa, tuoksukin leivittäytyy laajalle... Kuvaa klikkaamalla, näet paremminnin, miten paljon kukkia onkaan.
Alla kuva lehmuksesta, tosin taitaa olla jokin muu lehmus. Voi olla vaikka isolehtilehmus. Senkin kukat tuoksuivat, käväisin nuuhkimassa ; )
Yletyin juuri ja juuri vasemmalla olevan alimman oksan kukkiin...
Toinen hurmaava tuoksuja nyt on tavallinen kurtturuusu eli kurttulehtiruusu. Juuri se joka leviää voimakkaasti juuriversoista ; )
Ja jolla on komeat piikit... Näin kuumalla ja kostealla ilmalla tuoksut tuntuvat voimistuvan. Oletteko huomanneet muuten saman ?
Sulotuoksuista viikonloppua kaikille !

10 kommenttia:

 1. Ai se on lehmus kun kukkii... ihmettelin päivällä mitä valkeita kukkia ihmiset puskissa riipii... Tuoksu on kyllä ihana! Ajatteles, meilläkin oli pihassa kurtturuusua, se oli vaan minun mielestä hullussa paikkaa niin leikkasin sen alas ja siirsin... ja sain sen hengiltä.

  VastaaPoista
 2. Yllätykseseni huomasin, että ruukussamme kasvava neilikka tuoksuu vallan voimakkaasti. Tuoksupuutarha olisi aivan ihana.

  VastaaPoista
 3. Hienoja puita ja ihania tuoksuja.
  Meilläkin tuoksuvat nyt ruusut.

  VastaaPoista
 4. Voin kuvitella miten ihana tuoksu siellä on niin valtavasti on kuvissasi kukkia lehmuksessa ja ruusussa.
  Nyt on paljon erilaisten kukkien tuoksuja. Ihanaa kun on kesä.

  VastaaPoista
 5. Ihania tuoksuja ja aika voimakkaalta näin kuumalla olen huomannut. Meillä postilaatikon luona kurttulehtiruusuja ja pitää aina hiukan nuuhkaista. Eikös tuo lehmuksen tuoksu muutu myöhemmin pahanhajuiseksi tuliko niihin niitä kirvoja.

  VastaaPoista
 6. Ja apila tuoksuu myös voimakkaasti :) Ihania tuoksuja!

  VastaaPoista
 7. Silloin kun asuin Helsingissä, kulki pyöräreittini usein Kasvitieteellisen puutarhan ohi Kaisaniemessä. Voi sitä lehmusten makeaa tuoksua! Rakastan sitä myös. Kohta voisin laittaa sinulle postilla kultatesman siemeniä, kunhan ensin kypsyvät. Eli pistätkö Sari postilla osoitteesi minulle (saila[at]elsanlempituoli.fi), niin saat epäilyttävän ruskean kirjekuoren lähiaikoina :-)

  VastaaPoista
 8. Pitää lähteä tuoksuttelemaan. Lehmuksia löytyy puistoista ja samoin kurttulehtiruusuja

  VastaaPoista
 9. Upea tuoksu on olennainen osa puutarhaa. Lehmusten tuoksun muistan niiltä ajoilta, kun asuin Helsingin keskustassa, varsinkin aamuisin tuoksu oli huumaavan ihana.

  VastaaPoista
 10. Olivieno - harvoinpa kurtturuusu kuolee !!!! Taisi siirtoaika olla ihan väärä ja muutenkin sää epäedullinen. Muuten et olisi kyllä saanut sitä hengiltä ; )

  jori - puutarhaan kuuluu tuoksut, ilman niitä alue on vain "piha", siis minun mielestäni ; )
  Meilläkin on paria neilikkaa ja niiden tuoksu on niiiiiin ihanan mausteinen ja makea : )

  Unelma - ruusuissa onkin paljon tuoksuvia, tuon kurtturuusun lisäksi. Esimerkiksi vaaleanpunainen mustialanruusu kukkii nyt ja siinä on suloinen ruusuntuoksu : )

  Susanne - juu, kyllä tämä kesä vaan on niin ihanaa aikaa kukkien tuoksuineen ja väreineen : )
  Meidän pihalla kasvaa metsälehmusta ja sen kukintaa vielä odottelemme...

  tia - en kyllä muista, että tuoksu muuttuisi pahaksi...täytyypä seurata sitä ; )
  Nyt kun on paljon kirvoja, niin niitä on myös lehmukissa. Keskustan puissa parissa oli todella paljon kirvoja ja osassa ei näyttänyt olevan yhtään.

  Mari - apilan kukkien tuoksu on myös ihanan huumaava. Etenkin nyt, kun nurmkot kukkivat valkoisenaan... : )

  Saila - tosiaan Kaisaniemessä lehmukset tuoksuvat tosi voimakkaasti. Nehän ovat siellä järkyn isoja puita ja niitä on monta.
  Kiitos Saila jo etukäteen !!! Laitan sinulle osoitteeni...

  arleena - nyt kun on näin lämmintä ja kosteaa, on mitä parhain aika tehdä tuoksuttelukävelyjä, etenkin aikaisin aamulla ja illalla : )

  Sussi - puutarhaan todellakin kuuluu kukkien tuoksut !
  Joka kesä ihmettelen upeaa tuoksua tässä Nurmijärven keskustassa, kunnes huomaan katsoa ylöspäin... ja näen, että lehmukset kukkivat.
  On se jännää miten muuten niin vaatimattoman näköinen puu luo voimakkaan tuoksun ympärilleen : )

  VastaaPoista