torstai 1. heinäkuuta 2010

Kuupuutarhani kuulumisia...

Sain sykäyksen laittaa kuulumisia Kuupuutarhastani kun Leena Lumi linkitti sen blogiinsa... ; )
Eli Kuupuutarhassani leijuu nyt huumaavan ihana pihajasmikkeen tuoksu, ah.
Kuvaa kun tarkemmin katselee, näkee siinä myös uuden pionin `Duchesse de Nemours`. Se onkin toinen niistä tämän kevään uusista Pionien Kodin pioneista. Ja tietysti tuoksuva !

Toisessa kohtaa kukkii ihanan siro perhoangervo....

Luulin, että valkoliljat eivät kestäneet talvea, mutta yllättäen tulivatkin näkyviin....
Hauska ylläri oli myös nuo pienet orvokin alut kellertävälehtisen tiarellan ymäpärillä. Kuupuutarhassani oli viime kesänä pienikukallisia valkeita orvokkeja... orvokin alut ovat niiden siementaimia. Niitä on tosi paljon, ja tietenkin ne saavat jäädä siihen kasvamaan isommiksi : )

Samalla muistutan Kuupuutarha -päivästä, joka on 25.8.2010. Lisää tietoa siitä löydät tästä linkistä. Tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen, sillä tarkoitus on pitää tapahtuma sopivan kokoisena : )
.
Vielä pari sykähdyttävää kuvaa. Sopivat kuupuutarha-teemaan : )


Tunnistitko yllä olevat kauniit kasvit ? Ylemmän kuvan toinen kasvi on tosi tuttu ; )

18 kommenttia:

 1. Ihania kuvia !!!!
  Tuntuu että tekisi mieli hankkia vaikka mitä ihanuuksia :) Kohtuudessa kuitenkin taitaa nyt pysyä kun tietää miten työlästä on istutus pohjien teko ja hoitoa ja huolenpitoa vaativat kuitenkin kaikki.
  Hankin viime kesänä tuon samaisen pionin ja nyt odottelin joskos kukkisi, mutta eipä kuki . Onneksi muut vanhemmat pionit ovat nuppuja täynnä.
  Arvaan kuvassa olevan takiaisen.
  Kivaa loppuviikkoa, puutarhaillaan :)

  VastaaPoista
 2. Kuupuutarha on ihana termi ja ihana myös toteutukseltaan, kun katselen kauniita kuviasi. Lumoavaa :)

  VastaaPoista
 3. Kaunista on kuupuutarhassa. Meilläkin jasmikepensaat ovat availleet kukkiaan. Pitää käydä aina välillä nuuhkailemassa niitä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sari pelakuu tunnistuksesta. Muistin että miullahan on pelargonia kirja ja löysin sieltä, mutta en ollut vielä ihan varma. :)

  VastaaPoista
 5. Marianne - onhan uusi pionisi istutettu riittävän pintaan. Meillä kun kävi niin, että istutettiin syksyllä siirretyt pionit vahingossa sentin pari liian syvään. Eivät siksi kukkineet.
  Ylemmässä luonnonkukka kuvassa on tosiaan takiainen, ja vuohenputki ; ) Alimmassa virmajuuri.

  lumiomena - kiitos : ) Olen aivan innoissani Kuupuutarhastani. Etenkin kohta, kun hämäryys tulee aiemmin illalla, pääsee kunnolla nauttimaan sen salaperäisestä tunnelmasta : )

  arleena - nyt on niin ihana tehdä pihahommia, kun ympärillä leijuu upea jasmikkeen tuoksu ! Ja illalla se tulee välillä sisälle asti...

  TuijaR. - ole hyvä : ) Noita pelargoneja on tosi paljon eri lajikkeita ja niiden tunnistaminen vaatii jo paljon kokemusta. Onneksi kirjavalehtisiä on vähemmän, niin niiden tunnistuskin on helpompaa ; )

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunista! Upea kokonaisuus.

  VastaaPoista
 7. Tuo kuupuutarha on kyllä niin upea!Ja ihan ensimmäistä kertaahan sinulta siitä kuulinkin!:) Näin valkean ystävänä se onkin "kummitellut" mielessäni paljon ja joskus aion sen myös toteuttaa!

  Mukavaa viikonloppua!:)

  VastaaPoista
 8. Kaunista on. Mietin tässä Mariannelle antamaasi kommenttia ja huolestuin, kun olen tänä keväänä juurakoista istuttanut Pioneja. Ne ovat lähteneet ihan kivasti kasvamaan, matalimmat vasta 10 senttisiä ja korkeimmat 30 senttiä. Nuppuja ei vielä ollenkaan. Pitäisikö kenties olla huolissaan?

  VastaaPoista
 9. Takiainen
  Vuohenputki
  Lehtovirmajuuri..? :)

  VastaaPoista
 10. Sussi - voi kiitos : ) Kuupuutarhassani on jonkin verran kasveja, jotka eivät ole joka kesä samanlaisia, kuten koreakärsämö ja nuo aremmat liljat. Se tekee oman jännityksensä... ; )

  sarppa - minä olen lähtenyt rakentamaan Kuupuutarhaani vähän kerrallaan... Tänäkin vuonna se laajenee taas hieman. Näin ehdin hyvin hoitaa uudet istutukset : )
  Mukavaa viikonloppua sinullekin !

  Anonyymi - pioni on tosi tarkka oikeasta istutussyvyydestä. Pionipostauksessani 17. kesäkuuta kerroin siitä enemmän...
  Voit nytkin tarkistaa oikean istutussyvyyden työntämällä sormet multaan ja tarkisamalla näkyykö varsien pienet lehdentyngät mullan päällä. Jos ne ovat mullan sisällä, poista multaa pinnalta, että ne jäävät näkyviin. Katso ihmeessä tuo pionipostaukseni : )

  TuijaR. - luulen, että alin kuva on rohtovirmajuuresta. Otin siitä pari kuvaa ja yhdessä näkyi ylimmät lehdet. Päätylehdykkä ei ollut sivulehdyköitä leveämpi, kuten se olisi lehtovirmajuurella, luonnonkasvikirjan mukaan ; )

  VastaaPoista
 11. Takiaista ajattelin myös... Onpas kyllä kaunis!!! Ja kauniisti kuvattu!!!

  VastaaPoista
 12. -T - takiainenhan se ; )
  Takiaiskuva on minustakin tosi ihana...kaikkea kaunista sitä tuleekin välillä kamerasta tietokoneelle ; )

  VastaaPoista
 13. Valkoiset pienet orvokit kuulostavat oikein ihanilta - minun puutarhastani ne puuttuvat kokonaan, mutta nyt taidan hankkia siemeniä jostain.

  Hienolta näyttää kuutamopuutarhasi, niin herkän oloista.

  En tiennytkään, että rohtovirmajuuren lisäksi on toinenkin vaihtoehto, nyt täytyy tutkia kumpi minulla on. On juuri sellainen ihanan vaalea kukkija tämäkin ja pidän tuoksusta, vaikka on aika voimakas.

  Kiitos pioni-ohjeistasi, minunkin on tarkistettava pari hitaasti etenevää alkua puutarhassani.

  VastaaPoista
 14. Sattumalta juuri olin katsellut lehtovirmajuuren kukkia tuona päivänä, niin tuli se mieleen. Kukathan ovat noin läheltä katsottuina varsin samannäköisiä. En minä sitä muuten varmastikaan olisi muistanut. :)

  VastaaPoista
 15. Olisi ihanaa omistaa kuupuutarha. :)))

  Minun pihani on niin pieni, että sinne ei enää mahdu mitään. Voisin, ehkä jonnekin nurkkaan siirtää valkoisia kukkiani.
  Minun pihallani on kuitenkin aina kasvanut palavaarakkautta ja harjaneilikkaa, niistä ei voi luopua.
  Käyn siis täällä ihailemassa sinun kuutarhaasi. :))))

  VastaaPoista
 16. Runotalon Sari - istutin ne pienet orvokit ihan taimista, tosin varmasti niitä löytyy myös siemeninä.
  Minullekin oli ihan uutta, että on muitakin virmajuuria kuin tuo rohtovirmajuuri... täällä blogistaniassa sitä oppii koko ajan uutta ; )

  TuijaR. - olisikohan niin, että teilläpäin kasvaa lehtovirmajuurta ja meilläpäin rohtovirmajuurta. Olemme kuitenkin sisämaassa, peltoalueiden ympäröiminä...

  Unelma - käy vaan täällä katsomassa Kuupuutarhani kuulumisia... Se on koko puutarhasta vain pieni alue. En vielä laita kokonaiskuvaa tänne blogiin, mutta ehkä jo loppukesällä.

  VastaaPoista
 17. Mie se täällä taas huhuilen.
  Oma *Kuutarhani* alkoi muodostua tänään, kun istutin eilen ostamani Loistojasmikkeen taustaksi. Siitä tulee pieni vain, mutta kuu paistaa juuri siihen kauniisti sitten kun se taas paistaa valaisten. :) Kiitos innostuksen iduista ja siemenistä. <3

  VastaaPoista
 18. TuijaR. - jasmikkeet ovatkin mitä loistavimpia kuupuutarhaan. Minulla on ostoslistallani hovijasmike... Nyt vaan ei millään jaksaisi lähteä ostoskierrokselle ; )
  Ihana kuulla, että olen saanut olla innostajana, sillä olen itse aivan innoissani Kuupuutarhastani : )

  VastaaPoista