torstai 25. helmikuuta 2010

Aito vai teko, ja muista karistaa lumet

Susannen Kuiskaus tuulessa -blogissa oli postaus silkkihortensiasta.
Tässä on nyt sitten kuva aidosta ja silkki- eli tekokukasta.
Kauniita ovat molemmat : )

Tekohortensiasta täytyi ensin imuroida pölyt, sillä se on säilytyksessä kirjastohuoneen ylähyllyllä. Muutenhan se on todella helppohoitoinen.
Tuota aitoa hortensiaa sen sijaan on syytä muistaa kastella usein, joskus jopa päivittäin. Mutta sen lehtiä ei sentään tarvitse imuroida ; )

Lumitaakan karistus pensasaidoilta ja pilarihavuilta

Jos lumi painaa esim pilarimaiset havupensaat vinoon asentoon, on lumi syytä karistaa aina heti pois. Sitä ei suositella kuitenkaan kovalla pakkasella, koska oksat napsahtavat silloin helposti poikki. Mikäli lumi on painanut oksat väärään asentoon pitkän aikaa, voivat oksat jäädä sellaisiksi, eivätkä siis nouse enää pystyyn.
Samoin pensasaidoista on syytä karistaa lumitaakka, jotta aita pysyy suorassa. Puiden oksista voi myös karistella lunta, niin oksat eivät repeä lumen painosta.
Eli nyt kipin kapin pihakierrokselle....

18 kommenttia:

 1. Kauniita ovat tosiaan molemmat :)

  Tuo sininen väri on kyllä aivan upea!

  VastaaPoista
 2. Ihanan sinisiä molemmat. Kallistun kuitenkin aidon puolelle, "virankin" puolesta,
  taimitarhatyöläisen pitää suosia aitoja :D
  Täällä lounaassa ei ole ihan NIIN paljon lunta, jotkut pensasaidat näkyvät vähän "levinneen", mutta isommilla puilla ei näyttäisi olevan mitään hätää.
  Muovikasvihuoneen päältä poistimme kyllä lumet jo.

  VastaaPoista
 3. Kauniita ovat ja hyvin samannäköisiä.
  Olen kovasti ihastunut tuohon hortensiaan, sekä aitoon- että silkkihortensiaan. Minulla on muutama varjoisa paikka missä elävä kukka ei oikein menesty niin niissä on kiva käyttää silkkikukkia.
  Kauniita nuo sinun siniset hortensiasi!

  Lunta on nyt kyllä todella paljon. Lähistöltä on katkennut useampi iso mänty keskeltä poikki lumitaakan alla.

  VastaaPoista
 4. Meillä ei nyt ole vielä huolta huomisesta lumien suhteen :). Ootan vaan sitä kessää että pääsee laittamaan vanahta kitukasvuset pensaat pois ja uutta tilalle. Mutta hyvä muistutus kyllä.
  Nykyajan silkkikasvit on aidon näkösiä.

  VastaaPoista
 5. Kauniita ovat molemmat :)
  Minulla on jäänyt huomaamatta edellinen postus :O Nyt juoksun kanssa lähden katsomaan pelakuutani kellariin että onko se hengissä... Jos on niin tuon sen sisälle :)

  VastaaPoista
 6. Kauniita ovat kumpikin, minulla tuo silkkinen varmaan säilyisi paremmin.
  Huomenna on ehkä taas tehtävä pihakierrosta, kun ei niin kovaa pakkasta taida olla. Mustialanruusupensas on hyvin suojattu ;-)

  VastaaPoista
 7. Sari, hyvä muistutus!

  Minulla on about kymmenen kartiovalkokuusta ja pari on jäänyt putsailematta, joten teen keväällä niin, että laitan puutarhanarulla levähtäneet joksikin aikaa kiinni. Olen kerran kokeillut ja se tepsi.

  Meillä on niin paljon rinteitä ja niissä lunta niin syvälti, että en pääse joka paikkaan.

  VastaaPoista
 8. Hanna - sininen väri on minustakin tosi herkullinen : )
  Tänään oli auennut ekat siniset kukat sinikohtalonpensaassa ja voi että, miten ihana sinisen sävy niissäkin oli : )

  Risusydän - ymmärrän hyvin tuon aidon kukan suosimisesi ; )
  Meilläpäin on tosi paljon lunta jäänyt puihin ja pensaisiin. Isoista männyista tippuilee jo kunnon oksiakin alas : /

  Susanne - sama täällä, noita silkkikukkia on kiva käyttää pimeissä huoneissa... Ja kohta kun aurinko lämmittää enemmän, ei aito hortensia enää viihdy meidän kuumassa asunnossamme, mutta silkkiversio ei ole moksiskaan ; )
  Voi voi mäntyparkoja, tykkylumi ei tee niille hyvää.

  Eve - sinulla onkin sitten mukava kevät ja kesä tulossa. No, ehkäpä vähän työn täyteinen ; )
  Onneksi silkkikukat ovat kehittyneet edukseen. Ne muovisen vastaavat vuosikausia sitten, olivat kyllä aika karseita, ja haisivat pahalle.

  Mari - hyvä että huomasit tuon aiemman postauksen. Pelakuut kun varmaan jo pukkaavat uutta alkua kellarissa....
  Yhtenä vuotena otin pelakuun sisälle vasta huhtikuun lopulla ja se lähti hyvin kasvuun, mutta aloitti kukkimisen vasta heinäkuun lopulla. Muut kun kukkivat toukokuussa.

  tia - meilläkin matalat pensaat ovat aivan lumen peitossa. Täytyy vain muistaa, missä ne ovat, ettei tallo päälle ; )
  Silkkikukat ovat niin huolettomia. Vaikka matkustelisi paljon, ne voivat hyvin ja kukkivat runsaasti ; )

  Leena Lumi - meilläkään ei pääse joka pihan kolkaan. Lumi on paikoitellen kinostunut ja osaan pihaa ei pääse ison ja upottavan lumikasan takia. Nyt vain täytyy toivoa, että isoja vahinkoja ei tule. Pensasaidat ja pylvästuija on kyllä karistettu : )
  Samoin näyttää taas siltä, että tuijaa joudutaan sitomaan. Se ei ole eka kerta, eikä todennäköisesti viimeinenkään ; )

  VastaaPoista
 9. Täytyy kahlata lumihankeen ja karistella tuijista lumet.
  Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 10. Vaikeapa noista on kuvan perusteella todeta kumpi on aito.
  Aidossa ilmeisesti on vähän lehdissä näkyvillä aitoustodistus ;)

  Hyvännäköisiä ovat molemmat :)

  VastaaPoista
 11. Kauniita ovat molemmat!

  Meillä on tulossa ensi viikolla lumenpudotus katoilta ja olen todella huolissani, kuinka pahaa jälkeä se aiheuttaa lähellä oleviin puihin ja pensaisiin. Menen kyllä heti samana päivänä kaivamaan kaikki lumen alta esiin. Koskaan aikaisemmin ei ole lunta ollut niin paljon, että sitä olisi katoilta pitänyt pudottaa.

  VastaaPoista
 12. Täällä on tänä vuonna sikäli omituinen talvi, että esim. kartiovalkokuuset ovat hautautuneet lumeen ihan kokonaan. No, eipä tarvitse ravistella. :D

  VastaaPoista
 13. arleena - ole hyvä : ) Yleensä lumia on voinut karistella pitkin talvea, mutta tänä talvena on ollut aika kovia pakkasia meilläkin. Onneksi välillä pakasta on ollut vähemmän, niin pensasaidoilta on saatu lumet alas : )

  Ainosofia - totta, lehdistä ja kukkien varsista usein näkee, onko kasvi aito vai teko. Kuvassa isompi on siis se silkkikukka ; )

  Sussi - onneksi suurin osa kasveista toipuu, vaikka oksiakin menisi poikki. Vain havukasvit saattavat jäädä oudon näköisiksi. Ja nuo pensasaidat...

  Anskukka - noin hautautuneita kartiovalkokuusia ei myöskään tarvitse suojata kevätauringolta... Kylläpä lumesta on paljon hyötyä ; )

  VastaaPoista
 14. Minä ostin tässä jokin aikaa taas no tosin tänä vuonna ensimmäisen hortensiani, joka on yksi lemppareistani. Lehdiltä pyyyhin pölyjä ja mikä parasta näkee kasvun ja sit jos ei menesty niin surutta pois,.
  ei minulla mitään vastaan tekokukkiakaan ole,mutta kyllä aito on vaan aito ja sen kyllä huomaa,ainakin jos on vieressä, muuten yks päivä tässä kun olin kukkakaupassa niin kaksi naista juttelivat, että voi ja oi kun tuo ja tuo olisi ihana, mutta tarviikohan se paljon vettä ja valoa..hii johon minä sillai ystävällisen rauhallisesti sanoin heille, että hyvät rouvat ne ovat tekokukkia ja eivät tarvitse vettä eikä valoa, joten ovat hyvin helppohoitoisia.. voin näyttää teille missä ovat aidot..he olivat hyvin tyytyväisiä ja saimme naurut aikaan!

  Mukavaa viikonloppua Sarille ja kukille!

  VastaaPoista
 15. Minun kyl pitää tunnustaa etten osais kuvan perusteelle erottaa aitoa...mutta tänä vuonna voisin ostaa ensimmäisen hortensiani. Eikös sen voi sitten istuttaa uloskin.

  VastaaPoista
 16. Kyllä onkin jo joitain vaurioita näkyvissä lumen takia, mutta tosiaankaan niille ei ole voinut tehdä mitään. Yhden valtavan ison syreenipuskan oksisto on pahasti taipunut, lunta on niin korkealla ettei haravakaan yltä...

  VastaaPoista
 17. Kauniita kukkia molemmat, mutta kyllä aidon aina eroittaa joukosta... Pitänee muistaa tuo lumen pudotus myös ...

  VastaaPoista
 18. Sirkka - hih, on ne niin aidon näköisiä, etten yhtään ihmettele, että erehtyy ; )
  Minäkin aina ihailen hortensioita, ja voit kuvitella miten ilahduin niiden tultua kauppaan jo tammikuussa. Kohta sisällä on niille liian kuumaa.. nyt ehdin nauttia tästä aidosta hortensiasta vielä vähän aikaa : )
  Mukavaa viikonloppua sinullekin !

  keijukainen - ne erottaa lehdistä aika helposti. Aidossa on lehtien suonistus syvempi ja siellä täällä on kuivia tms huonoja kohtia, siis pieniä sellaisia : )
  Hortensian voi toki istuttaa kesällä ulos puolivarjoon, vaikkakaan se ei siellä talvehdi.

  Olivieno - taitaa kuulua tähän puutarhaharrastukseen, että välillä kasveihin tulee vaurioita. Niiltä ei voi aina välttyä ; )
  Toivotaan, että syreeninne oksat kestävät ja jaksavat vielä nousta normaaliasentoonsa : )

  RANTAPUIKKO - näinhän se on, että aito on aina aito. Käytän näitä silkkikukkia välillä, etenkin silloin kun olen paljon poissa kotoa. On niin ihana tulla kotiin, kun siellä on kukkia ; )

  VastaaPoista