perjantai 29. tammikuuta 2010

Kermaisia tulppaaneja nipullinen

Ihania vaaleankeltaisia, siis kermaisia, leikkotulppaaneja ostin pienen nipullisen, ihan marketista. Olin pitkästä aikaa viikolla enemmän kotona, joten oli kiva tuoda keväinen tuulahdus kotiin : )
Seuraavana päivänä kukat olivat enemmän jo auki. Kuten kuvasta näkyy, kukka on kerrottu.

Rakastan tulppaaneja .....

Kukka tuoksuu jännästi sitruunaiselta !

Keltaista seinää vasten nämä tulppaanit näyttävät paljon vaaleammilta...

Leikkotulppaanien hoitona on veden vaihtaminen päivittäin. Kylmää vettä laitetaan mahdollisimman vähän, kuitenkin niin, ettei vesi pääse loppumaan. Jos laittaa liian paljon vettä maljakkoon, ne kuulemma kasvattavat vartta pitkäksi. En ole koskaan kokeillut, onko tuo totta ; )

Tulppaaneja ei kannata säilyttää auringossa tai patterin vieressä, koska silloin ne aukeavat ja lakastuvat nopeasti.Yöksi ne on hyvä siirtää viileään, niin kestävät pidempään. Jääkaappi käy hyvin tähän, jos sinne vain mahtuu : )

18 kommenttia:

  1. Oivoi miten kauniita! Mitenhän meidän tulppaaneille ja orkidealle on kotona käynyt?! Pitääpä heti soittaa ja kysäistä.. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Kauniit tulppaanit.
    Taidan napata ruokakaupasta myös tänään tulppaanit.

    VastaaPoista
  3. Kaunis väri! Keltainen jakaa aina mielipiteitä, ihmiset joko rakastavat tahi inhoavat. Minä pidän keltaisesta ja saan siitä voimaa ja energiaa. Keltaiset ruusutkin ovat tosi upeita. Ulos puutarhaan en jostain syystä keltaista ole krookusten ja vuohenjuurten lisäksi huolinut, en tiedä tosin miksi.

    Aurinkoa päivääsi!

    VastaaPoista
  4. Voih, tuli heti mieli saada tulppaaneja pöydälle, pitää pyytää miestä ensi viikolla tuomaan. Itse ostan useasti liloja, ja kaksi kimppua kerrallaan. Pidän toki muistakin väreistä, niistä saa ihanan keväisen mielen:)

    VastaaPoista
  5. Hiiriemo, keltainen ei ole minunkaan ykklslempiväri, mutta puutarhasta unohdit nyt yhden ihanan keltaisen: keltakurjenmiekat eli keltaiset iirikset. Tulee hieno kontrasti, kun on sinisiä iiriksiä (Iris Siberia)eli Siperian kurjenmiekkoja ja sitten keltakurjenmiekkoja niin, että osuvat samaan katseeseen. Parhaat puutarhakuvani ovat juuri kahdesta maitsemastani kukasta, joita minulla on todella paljon.

    Sari, kyllä nämä kermankeltaiset ovat todella viehkeitä runsaissa kerroksisssaan. Olenkin juuri lähdössä kaupoille, joten taidanpa ostaa viikonlopun iloksi.

    VastaaPoista
  6. Kauniita tulppaaneja.. tähän aikaan ne tuovat jo kevään kotiin...

    VastaaPoista
  7. Kauníita, hennon vaaleita tulppaaneja.

    Kyllähän nuo tulppaanit kasvavat reippaaamin jos niillä on paljon vettä taikka väärän lämpöistä....

    Mutta ihania ovat, vaikka niin hetkisen tuota iloa tuovatkin!

    VastaaPoista
  8. Kauniita, kerrotut tulppaanit ovat erityisen ihania.

    En muuten tiennyt tuosta veden määrästä ja vaihdosta, kiitos taas ohjeesta.

    VastaaPoista
  9. Ai niin, äiti on opettanut että tulppaanille laitetaan vettä nilkkoihin asti, eli tosi vähän ;)

    VastaaPoista
  10. Aivan ihanat. Mullakin oli viime viikonloppuna samanvärinen kimppu. Nyt on vaaleanpunaisia ja liloja samassa maljakossa.

    VastaaPoista
  11. Hei Sari :)
    Hienoja ovat tulppanit, mutta minä metsästelen kaupungilta sitä HORTENSIAA ;)

    VastaaPoista
  12. Elisa - toivotaan, että kukkanne voivat hyvin, kun ovat hyvässä hoidossa : )
    Mukavaa viikonloppua sinullekin !

    arleena - kävin tänään katsastamassa, mitä kukkia markettiin oli tullut. Ei näkynyt mitään erikoista uutta, mutta löysin yhden mielenkiintoisen siemenpussin, kerrotuista petunioista. Oli pakko ostaa : )

    HIIRIEMO - lempivärit ovatkin mielenkiintoinen juttu. Jotku eivät pidä esim. keltaisesta sisustuksessa tai sisäkukkina, mutta ulkona käyttävät paljon keltaista kukkaa tai sitten toisinpäin...
    Onneksi kaikille löytyy mieluinen väri : )

    keijukainen - huomaan viime aikoina ostaneeni paljonkin vaaleankeltaista, hmmm ; )
    Runsas tulppaanikimppu onkin näyttävä ja kaunis...

    Leena Lumi - tulppaanit ovat ihania viikonlopun kukkia, ja aika edullisiakin. Minuakin viehätti nuo kerrokselliset terälehdet : )

    RANTAPUIKKO - kävin tänään parissa kukkamyyntipisteessä.. siellä oli jo myynnisä ruukuissa nupullisia helmililjoja, lumikelloja, pikkuiiriksiä... eli kevätkukkia. Niistä tuli niiiiin kevätfiiis : )

    Hanna - kestävät tosiaan aika vähän aikaa, varsinkin jos vertaa neilikkaan tai krysanteemiin. Kyllä ainakin kerran kevättalvesta on saatava tulppaaneja kotiin... Muuten ei kevät tule ; )

    Sussi - ole hyvä : ) Kerrotut tulppaanit ovat minun suosikkejani. Niiden kukka on jotenkin viehkeämpi.
    Ja kyllä muutkin tulppaanit ovat kauniita... kuten oikeastaan kaikki kukat ; )

    Elisa - viisas äiti ! Ja vielä viisaampi tytär.... näinhän sitä sanotaan ; )

    Mari - minustakin niin kevätkukkia. Jos raaskisi, ostaisin papukaijatulppaaneja, mitä näin kukkakaupassa. Hinta oli vain aika huikea, noinkin lyhytikäiselle kukalle...

    pioni - kuulostaapa kauniilta yhdistelmältä : ) Vaaleanpunainen ja lila sopii niin hienosti yhteen. Nyt alkaa kukkakauppoihin tulla kaikenlaista kukkivaa kevään väreissä...

    Ainosofia - oi, etkö ole vielä löytänyt hortensiaa : / Katselin tänään niitä useassa kukkamyyntipisteesssä. Ja hinnat olivat vähän jo edullisemmat. Toivottavasti löydät mieluisan : )

    VastaaPoista
  13. Ihanan keväisiä kuvia:)
    Mukavaa sunnuntaipäivää!

    VastaaPoista
  14. Ihanan piristyksen tuojia, monesti olen katsellut meidänkin marketissa tulppaaneja ei vaan vielä ole mukaan ostettu, ehkä joskus.

    VastaaPoista
  15. Kauniita ovat!
    Tulee niin keväinen olo kun tulppaaneja katselee. Minäkin niistä pidän tosi paljon.

    VastaaPoista
  16. Wanillan Riitta - minusta tuo vaaleankeltainen on niin keväinen väri, etenkin tulppaaneissa : )
    Mukavaa sunnuntaita sinullekin !

    tia - kukat piristävät päivää kivasti, olivat ne sitten mitä kukkia tahansa : ) Tulppaanit kannattaa ostaa nupullisina, niin kestävät pidempään...

    Susanne - tänään taas kävin ohimennessäni ihailemassa papukaijatulppaaneja. Niitä on kyllä joskus pakko ostaa, vaikka pienen nipun hinta oli 12 euroa. Tai ehkä annankin vihjeen.... josko sitten joku ostaisi niitä minulle ; )

    VastaaPoista
  17. Kiitoksia leikkotulppaanivinkeistä, olen tehnyt juuri niin kuin ei pidä. Ihmehujoppeja (lue: tosi pitkiä) ovat ne juuri nyt. Mutta nyt tiedän mitä tehdä ensi kerralla.

    VastaaPoista