keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Siemenhinnastot, lisää unikoita...

Siemenhinnastoja on tullut luettua jo monta viikkoa ja nyt alkaa olla listattuna tilattavat siemenet : )


Itse pidän eniten Korpikangas Siemen-Frön hinnastosta, sillä siinä on hyvät kuvat. Näkee heti minkä värinen kukka on. Aion siis tilata vain kukkien siemeniä...
Mikä on sinun suosikkisi siemenhinnastoista ?
Vai oletko tilanut siemenet suoraan ulkomaisilta siemenmyyjiltä ? Itse olen vähän arastellut niitä, ehkä turhaan ; )

Listallani on silkkiunikkoa ja pioniunikkoa, kummatkin ovat yksivuotisia.
Kuvasin kesällä unikkopeltoa, jossa oli juuri yksivuotista unikkoa.. niin kaunista : )

Alakuvan idänunikko on yksi suosikeistani. Sitä aion tilata valkoisena, tai sitten ostan pari tainta taimimyymälästä.

Tässä idänunikkoa vaaleanpunaisena. Yläkulmassa on kerrottu idänunikko.
Listallani on vielä muitakin lajeja, kuten voimakkaasti tuoksuvaa tuoksuhernettä...

27 kommenttia:

 1. Unikot ovat ihania. Suosikkiukkiani kellokukkien ohella. Minäkin tykkään katsella noita kuvallisia siemenluetteloita, mutta tilaukset tulee silti tehtyä usein edullisemmista paikoista.

  VastaaPoista
 2. Voi, meille ei vielä ole tullut kuin tuo Exotic-luettelo. Minä tilaan sekä kukkia että syötävää osastoa ja sitten taas hukun niihin pieniin pusseihin, joita löytyy sitten mistä sattuu ja milloin sattuu. Aina jää myös niitä edellisvuotisia pusseja, joita ei oikein uskaltaisi käyttää, jos eivät vaikka sitten idäkään. Tuo Suomen kasvukausi on niin kovin lyhyt, joten epäonnistumisia ei saisi tulla. Ihanaa aikaa elämme, kun voi jo aloittaa tuon haaveilun!

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Sinä suorastaan saat näillä kirjoituksillasi ajatukset siirtymään tuonne pihan puolelle <3

  VastaaPoista
 5. Poistin tuon edellisen kommenttini kun oli kirjoitusvirheitä siinä.

  Voi miten kauniita unikkoja! Huikaisevan upeita.
  Nyt täytyy tunnustaa etten ole juurikaan siemenistä kasvattanut kukkia, mutta kiva olisi selata noita luetteloja ja vaikka tilata niistä jotain ja laittaa kasvamaan.

  VastaaPoista
 6. Rakastan unikoita! Joka vuosi laitan niitä kasvamaan...mm. pioniunikoita, silkkiunikoita ja viime kesänä yritin myös ihanan pastellinsävyisiä Kalifornian unikoita, mutta jostain syystä niiden kasvatus ei onnistunut (kitukasvuisia -eivät edes päässeet kukkaan asti). Siemenet olen kyllä ostanut tavarataloista tai muista edullisimmista paikoista. Mutta siemenluetteloita tulee kyllä selailtua.

  VastaaPoista
 7. Unikkofani täälläkin.
  Ja upeat unikkoistutukset sulla, innostun kyllä nyt tilaamaan itsekin siemeniä. Aina se on jäänyt vain meinaamisen asteelle.
  Kiitos kesäpostauksesta!

  VastaaPoista
 8. En ole tilannut ku kerran netistä siemeniä. Enemmänki oon kaupasa loppukevväästä sitte heikkona ku nään siemenet silimien eesä.
  En oo vielä aatellu siemeniä. Ehkäpä tänäkesänä kylyvän suoraan maahan jotaki yksvuotisia.
  Ikiviuhko on semmonen kiva esikasvatettava kukka, mistä saa sitte syksymmällä kivan lisän kukkakimppuihin. Ylleesäkki leikkokukat on musta kivoja.

  Mukavia hetkiä siemenluetteloita katellessa ja siemenpusseja hiplaillessa toivotelen Sari sulle...=)

  VastaaPoista
 9. Itse tilasin Suomen Niittysiemen Oy:ltä just muutamia perennan siemeniä; tähtiputkea, metsäkurjenpolvea, ruusumalvaa, ketoneilikkaa ja jotain muuta. Unikonsiemeniä minä ostin viime keväänä, mutta ne jäi kylvämättä. Asia toivon mukaan korjaantuu tänä vuonna. Miten kylvit omasi, suoraan kasvupaikalle vai esikasvatitko ensin? Annapa muutama hyvä neuvo muutenkin näihin siemenkylvöihin.

  VastaaPoista
 10. Unikot on kyllä ihania! En ole ikinä tilannut netistä siemeniä, nyt menekin kurkkimaan Korpikangas Siemen-Frön sivuille :)

  VastaaPoista
 11. Minä en kyllä osaa nimetä suosikkikuvastoa... vaikka tuo Exotic Gardenin on semmoinen, että voi hairahtaa johonkin hauskoihin kummallisuuksiin. Sen verran vähän sitten kuitenkin tulee ihan siemenestä laitettua, että minulle riittää paikallisten kauppojen ja puutarhaliikkeitten valikoimat.
  Unikkopelto on hurmaava ;)

  VastaaPoista
 12. Ihailen unikoita. Joskus olen kylvänyt suoraan penkkiin ns yksivuotisia, nekin ovat kanunnita hennoissa sävyissä.
  Muuten tyydyn vain ihailemaan unikkopenkkejä muualla.

  VastaaPoista
 13. Ihania unikoita täällä, nyt en ole ennättänyt vielä miettimään mitä hankkisin, kunhan saisin viime kesänkin hätäistutukset järjestykseen.

  VastaaPoista
 14. Unikot ovat niin näyttäviä katseenvangitsijoita!Upeat sinulla noissa kuvissa!:)
  Itse valitsen kerrattua asteria ja keijunmekkoa.Jos joskus olisi isompi pihamaa,niin haluaisin myös tuota unikkoa! :)

  VastaaPoista
 15. Ihanat unikkopellot olet kuvannut. Seuraavaksi saan alkaa tutkimaan siemenluetteloita, löytyy varmaan netistäkin jotain. Tänne sinun sivuille on vaarallista tulla:)

  VastaaPoista
 16. Unikot ovat kauniita. Yksi takuuvarma kukkija puutarhassa on ikituttu samettikukka. Se kukkii oli kesä kylmä, kuuma, kuiva tai sateinen. Lisäksi on ihan kaunis kasvi. Myös ahkeraliisa on varjossa hyvin menestyvä otus. Pysyy tuulella matalana peittokasvina... Parhaita luetteloita on minusta juuri tuo Korpikangas kuvien puolesta. Isoäidin kasveilta löytyy perinteisiä, hyviä kasveja. Sitten vielä ne omakerätyt siemenet ovat rakkaita...

  VastaaPoista
 17. Itse en ole pahemmin harrastanut siementen tilaamista, vaan ostan ne paikallisesta puutarhaliikkeestä. Siellä on melko hyvä valikoima kaikenlaisia siemeniä.
  Unikot ovat kauniita. Idänunikon muistan lapsuudesta.

  VastaaPoista
 18. Aivan upeita unikkoja sinulla :)

  Unikot ovat kyllä kauniita ja herkkiä, täytyy laittaa niitä listalle;)

  Korpikankaan kuvastosta tulee tilailtua joka vuosi juuri kukkia ja perusvihanneksia, Exoticilta tilaan yrtti- ja rohtokasvit kun siellä valikoima on valtava.

  Yksivuotisista kukista suosikkini on yhä ja aina vain kehäkukka :)

  Perennoista en osaa sitä parasta nimetä.

  VastaaPoista
 19. Minäkään en ole siemeniä tilannut, vaan olen ostanut kaupasta. Suosikkejani ovat kehäkukka, tuoksuherne ja japaninhumala.

  VastaaPoista
 20. Tänä vuonna tilasin Isoäidiltä, joka jo siemenet toimitti ja Exotic Gardenilta, jolta tuleekin myöhemmin, kun sorruin pariin iirikseenkin;) Ja vain kukkien siemeniä. Muutama unikkopussikin tuli tilaukseen laitettua, tuohon viereiselle pikkupellolle niitä mahtuu vielä lisää:)

  VastaaPoista
 21. Oh, miten paljon tänne onkaan tullut kommentteja : )

  Millan - kellokukista tulikin mieleeni, että pisamakellolle täytyykin miettiä paikka. Se on niin veikeä.
  Minä kiertelen myös markettien siemenvalikoimat, josko jotain kivaa löytyisi ; )

  HIIRIEMO - näinhän se vähän on, että edellisvuotisia siemeniä löytyy kaapista ; )
  Joskus kylvän vain osan pussin sisällöstä, koska taimia tulisi muuten liikaa. Onneksi monet itävät hyvin vielä seuraavanankin vuotena : )

  Ainosofia - eikö sitä sanota, että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty.. eli suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa, niin ehtii varmasti ; )

  Susanne - osa jopa monivuotista kukista eli perennoista on helppo kylvää kotioloissa. Ja juuri nuo unikot, oli ne sitten yksi- tai monivuotisia, kuuluvat niihin helppoihin : ) Leviävät näet itsekin siemenistä ....

  Eiju - unikot ovat ihania ! Täytyi ihan katsoa, mikä on kalifornian unikko, oli näet minulle vieras...
  Kaliforniantuliunikko viihtyy karussa maassa, ei ollenkaan savimaassa. Näin sitä itsekin viisastuu : )

  Taru - ole hyvä : ) Otin äsken kirjan esille, kun etsin Eijun mainitsemaa kalifornianunikkoa.. ja voi miten ihania kuvia siinä onkaan unikoista. Taidanpa vielä tarkistaa tuota tilauslistaani ; )

  Eve - kiitos, kiitos : ) Minäkin kierten keväisin markettien siemenhyllyt, kun sieltä välillä löytää erikoisempiakin lajikkeita.
  Olen siemenestä kasvattanut monivuotista kultakärsämöä. Siitä tulee hienoa kuivakukkaa, jonka väri säilyy..

  Maria - esikasvatan monivuotiset unikot. Eli kylvän ne keväällä sisälle ja kun lasitetulla parvekkeella on lämmintä, siirrän laatikot sinne. Kun yöpakkaset ovat pihalta ohi, istutan pienet alut kukkapenkkiin. Ne voisi kyllä kylvää suoraan maahankin, mutta näin taimina istuttaen, kitkijä erottaa ne rikkaruohoista ; )
  Yksivuotiset kylvän suoraan maahan...

  Mari - tuo netistä tilaaminen on kätevää ja saa varmasti sitä, mitä haluaa. Myymälöissä erikoisempia on vähemmän ja osa myydään loppuun heti. Eli siementilaus kannattaa tehdä ajoissa...

  tuuluska - unikkopeltoja näkee niin harvoin, että sen kohdatessaan, aivan mykistyy ; ) Minäkin kylvän nykyään tosi vähän, kun kasvimaata ei nyt ole. Mutta on kiva kokeilla aina jotain uutta, perennaakin... : )

  arleena - ajattelin tänä keväänä kylvää noita yksivuotisia kukkapenkin aukkopaikkoihin. Saa nähdä millaisen näköistä siitä tulee. Ne on onneksi helppo kitkeä maljakkoon, jos lopputulos ei miellytä ; )

  tia - ihanan tuttua ; ) Meilläkin on syyskesällä istutettu perennoja, sinne tänne, odottamaan lopullista paikkaa. Arvaa vaan, muistanko enää mihin ne tuli istutettua. Täytyy keväällä tutkia istutusryhmät huolella ; )

  sarppa - keijunmekko onkin tosi kaunis : ) Ajattelin ostaa keväällä yhden taimen. Nyt vaan vielä mietin, mihin sen laittaisin, jotta sen kasvutapa tulisi kauniisti esiin... Se on niin herkänoloinen kukka.

  Willa Rosa - monilla siemenluetteloilla on nettikauppa : ) Ja sielläkin voi ihailla kauniita kuvia... ja tehdä suunnitelmia ensi kesän kukkaloistosta...

  Pikkupiiku - itsekerätyt siemenet ovat tosi arvokkaita! Kerään joistakin perennoista siemenet talteen ja kylvän ne "kukkaniitylle". Nyt tulikin mieleen, että sinnehän voisin kylvää vähän unikoitakin...
  Sinulla taitaa olla hyvät esikasvatustilat, kun voit kasvattaa ahkeraliisaa ja samettikukkaa : )

  Nina - idänunikko onkin vanha puutarhakasvi. Siis tosi helppo ja vähään tyytyvä : )
  Meillä kun ei ole puutarhamyymälää lähistöllä, joten tuo netistä tai postimyynnistä tilaaminen tuntuu niin kätevältä...

  Hanna - kukissa onkin tärkeää, nähdä kukan väri. Sanallisesti värin kuvaus on niin monenkirjavaa ja epämääräistä.
  Kehäkukkaa en olekaan kylvänyt moneen vuoteen. Sehän on vanha perinnekukka : )

  Sussi - tuoksuherne kuluu myös minun lemppareihini : )
  Siitä on niin montaa väriä ja jopa kaksivärisiäkin. Ajattelin kokeilla tänä kesänä lajiketta, jota kuvataan voimakastuoksuiseksi. Saa nähdä, onko tuoksussa eroa...

  VastaaPoista
 22. pioni - sinä olet ollut nopea : )
  Kylvin viime vuonna monivuotisia unikoita ja loppukesällä taimet olivat vielä pieniä. Nyt vähän jännitän, ovatko säilyneet hengissä ekan talven... Silti tilaan unikoita vielä lisää ; )

  VastaaPoista
 23. Iik, kävin sivuilla ja tilasin heti siemeniä, kosmoskukkia (ei ole ikinä ollut ennen) ja erilaisia unikoita :)

  VastaaPoista
 24. Mari - hyvä, hyvä ; ) Olet kyllä nopea... Minä vielä mietin tuota listaani, onko nyt kaikki...
  Kosmoskukka on kaunis. Laittaisin sitä itsellekin, jos olisi tilaa tai kasvimaan reuna käytössä.

  VastaaPoista
 25. Minäkin pidän tuosta Korpikankaasta. Tilasin tänä vuonna paljon hassuja erikoisvihanneksia lapsen iloksi. Spagettikurpitsoita ja käärmekurkkua, vesimelonia ja keltaisia porkkanoita jne...

  Unikoita tietenkin myös ja tuoksuherneitä.

  VastaaPoista
 26. Sanni - katselin myös noita erikoisia vihanneksia. Olivat hauskoja. Varmaan mainioita juuri lapsille... : )

  VastaaPoista
 27. Minä olen tilannut Viherpeukaloilta ja VilliNiitystä. Olen ollut tosi tyytyväinen, laatu on ensiluokkaista! Viimekesän marketista ostamani malvikin siemenet olivat pettymys; kolmesta PUSSISTA lähti yhteensä kolme tainta kasvuun. VilliNiityn kuuden siemenen sirokesäkynttilä pussista 100% iti ja kukki.

  VastaaPoista