maanantai 11. tammikuuta 2010

Isoja puita ja pieni halo

Kyllä isot puut ovat kauniita, myös näin talvella. Keskellä kuvaa on erilaisia kuusia. Yksi näyttää olevan monilatvainen tai nyt jo voisi sanoa, että monirunkoinen.


Aukealla paikalla vaahterasta kasvaa todella kauniin muotoinen puu. Tämä vaahtera ei ole korkea eikä runko kovin paksu, koska sen kasvupaikka näyttää olevan hyvin hankala. Juurille on vähän multaa, taitaa suurin osa juurista olla teiden sorastuksissa...
Toisella puolella kun on kävelytie ja toisella ajotie.

Tässä kuvassa on ehkä leppiä tai haapoja, tai kumpiakin. En käynyt lähempää katsomassa. Pidän paljon tästä ryhmästä. Se on kaunis.


Löydätkö tästä tammen ? No, se on tietenkin tuo, jolla on pitkät oksat melkein vaakatasossa. Tämä yksilö on hyvin leveä ja korkea, niin korkea ettei mahtunut kuvaan tämän enempää 😊

Pieni halo

Sateenkaarimainen valoilmiö taitaa olla halo. Aurinko jäi kuvan oikean ylälaidan ulkopuolelle... Enpä ole ennen nähnyt moista.
Isot puut ovat upeita maisemassa. Onnellisia ne, joiden pihalla sellainen kasvaa. Tosin, vaatii usein vähän isomman pihan.

17 kommenttia:

 1. Niin - kyllä luonto on talvellakin kaunista.

  Ja onpas tosiaan oudon näköinen valoilmiö. Ettei ole revontulet?

  VastaaPoista
 2. Jännä valo kyllä. Aattelin ensin, että on kesäkuva joukossa.
  Olikohan viimeisesä puutarhalehesä, vai mistähän luin ajatuksen, että puista ei ole yhen kesän kesäheilaksi, että ne on sen verran tarkoin valittava :).

  VastaaPoista
 3. Olithan löytänyt monia erilaisia puita, kynttiläkuusesta leveään tammeen. Isot vanhat puut ovat komeita ja jotenkin täynnä historiaa ja viisautta : )

  Sattumoisin tänään kuvasin myös omia vanhoja pihapuitamme aamuruskon väreissä!

  VastaaPoista
 4. Talvella lehtipuiden kauniit muodot tulevatkin hyvin esille, kesällä sitten ihaillaan runsasta vihreyttä.

  Olin maanantaina kuvailemassa Kauttuan Ruukinpuistossa. Siellä on mahtavia isoja jaloja lehtipuita, tammia ja vaahteroita. Ja isoja vanhoja mäntyjä, jos olisivat pohjoisessa, voisi kutsua aihkiksi.
  Matkalla näin samanlaisen halo-ilmiön, en saanut kuvaa, kun olin auton ratissa :(
  Nautitaan varastoon tätä talven kauneutta, harvinaista herkkua täällä etelässä :)

  VastaaPoista
 5. Sari, me olemme mieheni kanssa onnellisia sillä meillä on puutarhan lisäksi oma lehto, jossa kasvaa upeita, todella korkeita (30-35 metriä) metsälehmuksia. Vaalimme alueen lehtokasveja kaikella huolella. Nyt kuvioon on tullut pari tammeakin, mutta ne ovat vielä pieniä. Itse olen nyt innostunut ylitse kaiken pilvikirsikoista, joita istutin yhden ihan etupihan käyntikortiksikin.

  (Amaryllisuutisia: Nyt alkavat kohta kukkia uutta kierrosta ja ainakin yhteen on noussut kaksi vanaa...)

  (5.2. nostan pelakuut kellarista. Harrastaisin Mårbackaa, mutta se kasvaa minulla niin isoksi ettei mahdu kellariin...Siinä lajikkeessa pitää olla joku pituushujoppikasvuominaisuus;-)

  VastaaPoista
 6. Hei,
  kauniita kuvia!
  Tänä talvena on varmaankin kaikki saaneet nauttia lumen ja luonnon taideteoksista.. Sitä kun vain aina muistaisi välillä pysähtyä ihastelemaan ja kuuntelemaan!

  VastaaPoista
 7. Lehtipuut ovat aivan hurmaavia nyt, kun ovat saaneet valkean kuurakerroksen päällensä.
  Vai halo, ihan ensimmäistä kertaa kuulin tai siis luin tuollaisesta ilmiöstä.

  VastaaPoista
 8. Ainosofia - nyt on ollut uskomattoman pitkään kaunista täällä meilläpäin, tarkoitan siis kuuraista ja lumista ; )
  Olen muuten nähnyt joskus revontulia, täällä Nurmijärvellä. Olivat aika hentosia...

  Eve - totta, puista ei ole yhen kesän heiloiksi ; ) Kuvan tammi on todella vanha, varmaan yli sata vuotta.... että sellainen heila ; )
  Luulin tuota valoilmiötä sateenkaareksi, mutta on kuulemma nimeltään halo. Viisaampi valisti ; )

  Taru - minua on aina viehättänyt vanhat puut. Niissä on jotain suurta, siis muutakin kuin tuo koko ; ) Otin kuvat Nurmijärven kirkon ja hautausmaan ympäristöstä. Siellä puut saa kasvaa isoiksi ja tilaahan niille löytyy.

  Risusydän - voi kun pääsisikin tuollaiseen ruukin tai kartanon puistoon nyt kuvailemaan, ihania isoja puita ja kaunista miljöötä... Toivottavasti tämä luminen satumaisema säilyy vielä vähän aikaa...

  Leena Lumi - pilvikirsikka onkin upea puu. Siinä on ihana kukinta keväisin, sirot lehdet ja erikoisen kirjava syysväritys. Niin ja voihan siihen tulla marjojakin.
  Minulla on valkokirjavalehtinen pelargoni, joka kasvaa pituutta kesällä ihan mielettömästi, mutta pysyy kapeana. Se on vähän hassun mallinen, tosin talvisäilytykseen tuo malli sopii erittäin hyvin ; )

  Kirsikka - totta puhut ! Tänäänkin auringon laskiessa taivaan ja lumen väritys oli mitä uskomattomin. Sitä oli ihan pakko pysähtyä ihailemaan, se kun muuttui koko ajan. Osaisipa kuvata sen...

  pioni - minäkin luulin tuota valoilmiötä ensin sateenkaareksi... viisaampi sitten kertoi sen olevan halo ; ) En ollut koskaan kuuluutkaan. Oppia ikä kaikki : )
  Odotan niin, että aurinko tulisi näkyviin, saisi myös aurinkoisia lumikuvia. Ehkäpä se vielä tulee sieltä...

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia! Haloja olen nähnyt joskus vuosia sitten juuri kevättalvella, komea valoilmiö.

  VastaaPoista
 10. Nyt on ollut ihanteellinen aika kuvata isoja puita niin ovat huurteessa, kuin sokerikuorrutettuja.
  Noita halovaloja näkyi viime viikon perjantaina.

  VastaaPoista
 11. Sussi - kiitos : ) Halot oli minulle uusi juttu. Taivaalta löytyy niin monenlaista mielenkiintoista.
  Eilenkin auringon laskiessa taivalla oli tosi kauniita värisävyjä.

  tia - ei meinaa työnteosta tulla mitään, kun koko ajan katselee kaunista maisemaa ; )
  Kuvasin nuo puut sunnuntaina ja se oli varmaan juuri perjantai kun näin tuon halon. Tai kaksihan niitä oli, toinen auringon toisella puolella.

  VastaaPoista
 12. Miten niin tietysti tammi, minä olen huono tämmöisessä... Puita on kuvattu meilläkin, joko kävit kurkkaamassa?

  VastaaPoista
 13. Puitten muotoja katselee talvella ihan ilokseen, niin kuin säkin kamerasi kanssa. Toiset on niin selkeämuotoisia ja toiset täynnä pientä oksaripaletta.
  Oot napsannut haloilmiön kuvaasi, hieno ^^

  VastaaPoista
 14. Kyllä suomen luonto on kaunis,aina saamme ihailla kauniita maisemia!<3
  Erikoinen valoilmiö näin talvella!:)

  VastaaPoista
 15. Olivieno - täytyi heti mennä katsomaan... ja kivoja kuvia ne olivatkin : )
  Kun pajon noita puita ja pensaita katselee, silmä alkaa tunnistaa ne jo kaukaa. Siinä minulla on vielä vähän haastetta ; )

  tuuluska - tuon halon kanssa kävi hyvä tuuri : ) Satuin vilkaisemaan siihen suuntaan ja kamera oli ihan käden ulottuvilla.
  Köynnöksistäkin köynnöshortensian oksisto on tosi hieno lehdettömänä...

  sarppa - tuo valoilmiö oli kyllä jännä : )
  Ihanan kaunista näyttää edelleen olevan, vaikka eilen vähän kävi tuulenvire. Utu lisäksi tekee meillä maiseman niin pehmeäksi.

  VastaaPoista
 16. Kauniita kuvia olet ottanut. Kiva postaus!
  On nuo puut niin upeita näin talvella. Ja upeita ovat kesällä ja syksyllä ruska-aikaa. Niin ja keväällä niin suloisia kun hiirenkorvat ilmestyvät lehtipuihin. Monenlaisessa asussa niitä saamme täällä Suomessa ihailla.
  Ensimmäisen kerran kuulin halosta.
  Aina opin jotain uutta täällä blogissasi:)

  VastaaPoista
 17. Susanne - puiden ja pensaiden oksien muoto tulee nyt kivasti esiin, valkoista lunta vasten... Ajatella, kohtahan ne ovat taas hiirenkorvalla ; )
  Blogimaailmassa oppii kyllä monenlaista uutta : )

  VastaaPoista