Kauniin väriset kukat siemenestä kasvatetulla pelargonilla...
Tykästyin heti tähän kukkien väriin, kun se aloitti kukkimisen viime vuonna. Olen siis kasvattanut sen ostosiemenistä. Siemensekoituksista tulee välillä näitä erikoisempiakin värisävyjä. Tämä väri on siitä jännä, että se ikään kuin hehkuu ja siten näkyy tosi hyvin kauas.
Persoonallinen ja koristeellinen kasvutapa...
Koska tämä talvehti viime vuonna kapealla ikkunalaudalla, niin leikkasin tämän jo silloin kapeaksi. Se on jännästi kasvanut toispuoleiseksi ja suorastaan persoonallisen koristeelliseksi.
Kuvasta hyvin näkee, miten kaikki kukkavarret ovat kasvaneet samaan suuntaan eli kohti ikkunaa. Tässä se ei siis ole ikkunalla, vaan nostettu sivupöydälle, jossa se on helpompi kuvata.
Voi olla, että keväällä leikkaan sitä reippaasti pienemmäksi tai sitten jätän sen tällaiseksi.
Pelargoni kukkii vielä pitkään...
Vielä se näyttää kasvattavan uusia nuppuja, joten se kukkii pitkään. Sen takia kastelen tätä edelleen lannoitevedellä. Vaihdan merileväuutteeseen, kun kukinta lakkaa. Ja tietysti kastelen ja hoidan tätäkin kuun mukaan.
Huonekasvien hoito kuun mukaan -verkkokurssilla on bonus-materiaalina Pelargonin hoito ja talvisäilytys ohjeet kuun mukaan. Kurssi on yritykseni Puutarha Studion ja kurssi löytyy www.sarinpuutarhakurssit.fi -verkkokurssialustalta.
Pelargonin talvisäilytys ikkunalla ja kellarissa...
Näin kun pelargonit siirtää viileästä ulkotilasta lämpimään sisätilaan, ne usein kellastuttavat muutamia lehtiä. Vielä enemmän lehdet kellastuvat, jos pelargonit talvetetaan kellarissa. Se ei tietenkään haittaa mitään, kunhan muistaa kastella niitä sen mukaan.
Pelargonien talvisäilytys ikkunalla, ilman kasvivaloa, on yksi ekologisemmista tavoista talvettaa ne. Toinen on tietysti kellarin pimeydessä tehty talvisäilytys.Kun säilyttää pelargonit ikkunalla, niillä pysyy lehdet vihreinä ja kauniina. Siitä lisää Pelargonit ikkunalla talven yli ekologisesti -postauksessa.
Lisää blogipostauksia pelargoneista...
- Pelargonin kasvatus siemenestä on helppoa ja siemeniä myyvissä verkkokaupoissa on nykyään hyvä valikoima erilaisia pelargoneja.
- Pelargonin taimet, kasvusammal ja mykorritsa -postauksessa on kuvia pienistä taimista, jotka on kasvatettu siemenistä.
- Pelargonien mullalla on merkitystä ja sen näkee hyvin postauksen kuvista, joissa siemenet oli kylvetty erilaisiin kasvualustoihin.
- Taimien jatkokasvatus eli miten hoitaa pieniä taimia -postauksessa kuvia pelargonien pikkutaimista ja mitä niille kannattaa tehdä.
- Pelargonit valoon ja lämpöön, mutta milloin eli riippuu pelargonin talvisäilytyspaikasta sekä kevään etenemisestä.
- Pelargonien kasvatus pikkupuuksi oli helppoa siemenistä esikasvatetuista taimista. Pelargonipuut on kyllä tosi veikeitä.
- Pelargonien talvisäilytys voidaan tehdä monenlaisessa paikassa. Oleellista on kastella niitä oikein eli huomioida kastelussa talvisäilytyspaikka.
Olisi kiva kuulla, säilytitkö yhtään pelargonia kesältä? Vai veitkö kaikki kompostiin?
Puutarhaterveisin Sari
Onpa hieno väri sillä kukissa! Minä myös säilytän pelargonit ja kaikki kellarin viileydessä. Hyvin näyttävät pärjäävän sielläkin.
VastaaPoista