perjantai 20. elokuuta 2021

Upea kiinanruusu trendikkäänä ja perinteisenä

 Kaupallinen yhteistyö - Huiskula Oy

Tämä upea kiinanruusu trendikkään erikoisena värinä on niin super ihana! Siis huikean kaunis! Kuvassa sen hieno väritys ei ihan pääse oikeuksiinsa, tosin aika lähellä nämä kuvien värit ovat. Enpä olisi uskonut, että joskus ihastun kiinanruusuun 😊

Kiinanruusu trendikkäänä värinä...

Kiinanruusun kukan terälehdet ovat aavistuksen laineikkaat reunasta. Se lisää näiden viehätystä. Ja tämä uusi trendikäs väri on niin sykähdyttävän kaunis. Sitä tulee ihailtua nyt vähän väliä, niin ihana se on. Se on muuten kotimainen eli kasvatettu Suomessa.


Ihastuin kiinanruusuun tänä kesänä...

Tämä hurahtamiseni kiinanruusuihin alkoi tänä kesänä tästä perinteisestä punakukkaisesta kiinanruususta. Aiemmin en ole pitänyt kiinanruusuista yhtään, enkä olisi itse ostanut sellaista. Sain tämän punakukkaisen keväällä ja se on kukkinut siitä lähtien tauotta. Sillä on aika isot kukat, joten se on yllättävän näyttävä sisäkukka. Tällä uuden värisellä kiinanruusulla kukka on vähän pienempi, ainakin nyt tällä hetkellä.

Kiinanruusu viihtyy altakasteluruukussa...

Kiinanruusua täytyi kastella kesällä päivittäin ja välillä tuntui, että se silti pääsi kuivumaan. Istutin sen lopulta altakasteluruukkuun ja se selvästi viihtyy nyt paremmin, kun multa ei enää pääse kuivahtamaan. Nyt kun se ei kärsi kuivuudesta, se jaksaa kukkia koko ajan. 

Ylemmän kuvan otin eilen ja alempi kuva on toukokuulta. Se on siis kasvanut vain hieman isommaksi neljässä kuukaudessa.


Kiinanruusun hoito-ohjeet...

Kiinanruusu (Hibiscus rosa-sinensis) pitää suorasta auringonpaisteesta ja vain siten se jaksaa tehdä uusia nuppuja sekä kukkia. Sitä kastellaan ja lannoitetaan säännöllisesti niin, ettei multa pääse kuivumaan. Se siis pitää tasakosteasta mullasta näin kesäaikaan. Lehtiä kannattaa tutkia säännöllisesti, jotta huomaa ajoissa mahdolliset ötökät ja saa vielä poistettua ne helposti.

Kesällä kuumimpaan aikaan pidin verhoa ikkunan edessä ja heti kiinanruusu pudotti nuppuja. Eli se todellakin tarvitsee suoraa auringonpaistetta. Nimittäin nuppujen pudottelu loppui heti, kun sen oksiin taas paistoi aurinko koko aamupäivän.


Tyypillisesti kiinanruusun kukka kestää vain yhden päivän. Onneksi se tekee uusia nuppuja koko kesäkauden ajan.

Olisi kiva kuulla kokemuksianne kiinanruususta talvella? Se taitaa olla helppo säilyttää talven yli ihan asuinhuoneessa?


Sain sen upean trendikkään värisen kiinanruusun Huiskulasta. Kiitos siitä heille!


Puutarhaterveisin Sari



12 kommenttia:

  1. Aivan ihana kiinanruusu! Olen aina tykännyt kiinanruususta ja joskus muinoin ollut sellainen itsellänikin. Nyt ei ole muita kuin anopinkieli ja orkidea, jonka ihme kyllä sain itse uudelleen kukkimaan. Siinä on 9 kukkaa. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Orkideat on myös tosi upeita ja niissäkin löytyy erikoisia värejä. Toki ihan valkoinenkin on kaunis. Olet selvästikin löytänyt orkideallesi hyvän paikan ja hoitanut sitä oikein :)
      Kiitos ja oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  2. Onpa makean värinen tuo malva/laventeli! Minulla ei ole ikinä ollut kiinanruusua. Se on suorastaan outoa, sillä olen harrastanut huonekasveja jo pienestä. Tällä hetkellä kiinanruusun omistamista rajoittaa se, että välillä sen pitäisi tulla toimeen parikin viikkoa ilman kastelua. Yhteiselo pasuunakukan kanssa loppui juuri siihen, että meni hermo, kun kotiin tullessani oli vastassa lurpottava puu ja lehtikasa olohuoneen lattialla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minullakin tuo punainen on ensimmäinen kiinanruusuni. Niillä on vähän "mummokasvi" leima eli se taitaa viehättää enemmänkin vanhempia ihmisiä. Apua... olenkohan tullut vanhaksi ;)
      Totta, kiinanruusu ei kyllä pärjää paria viikkoa ilman kastelua. Aurinkoisina päivinä altakasteluruukkua sai täyttää useamman kerran viikossa. Sinulle taitaakin valikoitua ne sitkeimmät kasvit :)

      Poista
  3. Punainen kiinanruusuni oli talven kuin viherkasvi. Se ei silloin kukkinut, vaan oli vihreänä ikkunalaudalla. Ja nyt parhaillaan kukkii useammalla kukalla. Ehdoton suosikkini sisäkukista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että se viihtyy talven yli viherkasvin tapaan. Sitä vähän jännitän, miten saan nämä viihtymään lämpimässä asuinhuoneessa talven yli. Viileä huoneeni on jo niin täynnä talvetettavia kasveja, että sinne nämä tuskin mahtuvat.
      Kiinanruusu on kyllä näyttävä kukkija ja helppo :)

      Poista
  4. Hienon värinen myös tuo malva kiinanruusu.Minulla on ollut kiinanruusu yli 25-vuotta ja se on oikeastaan puu,eli noin 2m.Meni useita vuosia ettei kiinanruusuni kukkinut ollenkaan.Muuttaessamme nykyiseen asuntoon mieheni oli sitä mieltä ettei kiinanruusun tarvitse tulla uuteen kotiin ollenkaan,sain kuitenkin muuttoapuna olleen hänen ystävän kantamaan sen muuttoautoon.Uudessa kodissa se alkoikin taas kukkia,johtuuko paikasta tai siitä että aloin lannoittaa sitä talvikausina merileväuutteella.On siis ihan sisäkasvina altakasteluruukussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla kokemuksiasi kiinanruusustasi! Sillä onkin jo tunnearvoa ja kokoa. Tuo oli myös hyvä muistutus merileväuutteesta. Sitä käytän itsekin talviaikaan kasveille, niin voivat paljon paremmin.
      Olisikohan kukkimattomuuteen ollut syynä auringonvalon puute. Suora auringonpaiste kiinanruusun verson latvaan, saa sen tekemään nuppuja. Itselläni kiinanruusut ovat kaakon ikkunalla, ei siis ihan etelään suuntaavalla. Ainakin vielä jaksavat tehdä hyvin nuppuja.

      Poista
  5. Ompa upea väri kiinanruusun kukassa!
    Mulla kiinanruusut ovat viihtyneet aika hyvin viherkasveina vuodet ympäriinsä. Toki täytyy harkita niiden asuinpaikkaa, että kukkisivat enemmän...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ihastuin tähän väriin heti, kun näin sen. Olen jo jonkun aikaa etsinyt kauniin oranssia tai keltaista kiinanruusua, mutta tämä väri on kyllä vielä kauniimpi.
      Kiva kuulla, että sinäkin olet saanut ne viihtymään ihan viherkasveina talven yli. Rohkenen nyt itsekin pitää näitä asuinhuoneen lämpötilassa talven ajan.

      Poista
  6. Aika hieno väri. Pidän myös vanhemmasta punaisesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan hieno ja erikoinen kukissa. Kiinanruusuilla on kyllä upean isot ja näyttävät kukat, oli ne sitten minkä värisiä tahansa.

      Poista