keskiviikko 29. heinäkuuta 2009

Sinikohtalonpensas

Käväisin tuossa torinlaidan kukkakaupassa ja siellä oli tälläinen ihanuus. Sen väri on aivan sykähdyttävä ja kukka niin perhosmaisen veikeä. Tämä oli ihan pakko ottaa mukaan, kun perhosorkideoistakin kuihtui juuri viimeinen kukka...
Pitäähän sisälläkin olla kukkia, eikä vain ulkona ; )


Sinikohtalonpensas on sukua kohtalonköynnökselle, sille punavalkokukkaiselle vanhanajan köynnökselle.

Sinikohtalonpensaan hoito:

Sinikohtalonpensas viihtyy runsaassa hajavalossa ja nyt kuumimman kesän se on syytä suojata eteläikkunalla paahtavalta auringolta. Vain runsaassa valossa se jaksaa kukkia... saa nähdä miten viihtyy työhuoneessani.
Sinikohtalonpensas ( Clerodendrum ugandense ) vaatii säännöllisen kastelun ja lannoituksen.
Siis ihan normaali hoito : )
Kuulemma kukkii maaliskuusta lokakuuhun. Kukissa on muuten ihana tuoksu, juuri nyt ! Tuoksu ei tule esiin koko ajan.
Vanha sinikohtalonpensas kannattaa leikata keväällä todella reippaasi pienemmäksi, jättäen kuitenkin siihen hyviä vihreitä lehtiä. Vain näin se kukkii uudelleen.... nyt tiedän sen kokemuksesta ; )


Eilen ihastelin naakkoja. Niitä oli tosi iso lauma liikkeellä...
Hauskaa viikon jatkoa !

12 kommenttia:

 1. Onpa upea väri kohtalonpensaassa ja kukinta-aika todella pitkä!
  Ihana tuttavuus ainakin minulle.
  Ja jos vielä tuoksuukin hyvälle, niin kerrassaan hienoa!

  VastaaPoista
 2. Kohtalo taisi tuoda sinut ja kohtalonpensaan yhteen. Kauniit kukat, todella! Minulla on harvoja kukkivia kasveja sisällä, mutta kasvatin keväällä mustanmerenruusun, joka hentoudestaan huolimatta yllätti minut muutamalla kukalla. Niitä tässä on ihmetelty viime ajat.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Ihana kukka <3 Tuo naakka kuvahan on kuin elokuvasta "Linnut" :))

  VastaaPoista
 4. Ohoh, onpa siellä iso naakkaparvi liikkeellä.

  Upea kukka, ihan uusi tuttavuus minulle.

  VastaaPoista
 5. Oi miten kauniin sinikohtalonpensaan olet löytänyt. Tuollaisia lintumääriä näkee Teksasissakin etenkin talvisin, kun linnut istuskelevat puissa ja linjoilla ja niitä on satapäin. Melkoinen näky on tuokin naakkalauma.

  VastaaPoista
 6. Kaunis kukka tuo sinikohtalonpensas. Toivottavasti viihtyy uudessa kodissaan ja kukkii pitkään.. Onpa iso naakkaparvi...

  VastaaPoista
 7. En yhtään ihmettele että mukaasi halusit, niin kauniin keveät kukat.

  VastaaPoista
 8. Miten kiehtova kukka. =)
  Ja sillä on ihana nimikin...

  Ihania kuvia ja kirjootuksia siulla täällä blogissasi. =)

  Sivujesi lukeminen ja kuvien ihailu saivat miut hyvälle mielelle. =)

  VastaaPoista
 9. Enpäs ole ennen tuota kukkaa nähnytkään,kaunis!<3 Ja toki pitäähän kukkia myös sisälläkin olla,ne piristää aina!;) Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 10. Nina - tuohon ihanaan väriin minäkin niin ihastuin : ) Pitkä kukinta-aika ja tuoksu olivat mukava lisä....

  Puutarhamarsu - tosiaan, se taisi ollakin kohtalo, joka meidät yhdisti ; )
  Mustanmerenruusu on hauska kukka kasvatella pikku juurakoista. Ennen sitä oli melkein joka viherpeukalolla, nykyään se on jo harvinaisuus.

  Mari - minullekin tulee aina mieleen tuo elokuva Linnut, kun parvi sakeana lehahtaa lentoon. Ehkä siksi niitä onkin niin kiva seurailla ; )

  Sussi - naakkoja on nyt paljon, kun mukana on tämän kesän poikaset. Iltaisin ne näyttävät kokoontuvan yhdeksi isoksi parveksi. Ja ääntäkin niistä lähtee sen mukaan : )

  Sari - ennen lähellä olevan pyörätien vieressä oli isot pajupuskat, jossa naakat majailivat iltaisin. Lähistön pikkupojat pelottelivat ne lentoon, rohkeasti. Poikia välillä näytti vähän pelottavankin, kun naakat lensivät niin matalalla. Touhua oi hauska seurata : )

  Rantapuikko - minäkin toivon, että saan tuon sinikohtalonpensaan viihtymään. Haastetta on hyvä olla välillä ; ) Mielenkiinnolla kokeilein hoitotaitojani, saanko sen kukoistamaan.

  tia - sitä ei voinut jättää sinne kauppaan, niin ihana se oli ; )
  Tuo väri jotenkin hypnotisoi minut. Huomasin juuri, että rannekellossani on samanvärinen tausta ja sekin oli ihan pakko ostaa juuri tuon ihanan värin takia. Vaikka kello on hieman epäkäytönnöllinen... ; )

  Una Reinman - onpas ihana kuulla, että blogini on saanut aikaan hyvää mieltä !!! Voi kiitos kun kerroit : )
  Kukan nimi on vähän hassu. Oikeasti se on köynnös,eikä pensas hmmm.... Ehkä se haluaakin olla pieni pensas mieluummin, kuin suuri köynnös ; )

  sarppa - sinikohtalonpensas ei taida olla kovin yleinen viherkasvi. Vanhoista kukkakirjoistakaan sitä ei löydä. Jännä kokeilla jotain uutta...
  Mukavaa viikonloppua sinullekin !

  VastaaPoista
 11. Olipa kaunis Sinikohtalonköynnös. Voisin ostaa meillekin, jos kohdalle sattuu.

  VastaaPoista
 12. arleena - yllätyin ihan sen tuoksusta, välillä siitä lähtee selvästi makea tuoksu. Siirsin sen työhuoneeseen, jotta voin ihailla sitä työn lomassa : )

  VastaaPoista