perjantai 24. heinäkuuta 2009

Marketanpuisto kesällä

Käväisin kuvausmatkalla taas Marketanpuistossa, Espoossa. Siellä on niiiiiiiiiin paljon kasveja, kasviyhdistelmiä, kiveyksiä, köynnöstukia ........ kuvattavaa kyllä riitti : )Seuraavat kuvat ovat uudistetulta alueelta, jossa on teemoja. Valitettavasti teemojen nimet puuttuivat vielä ja alueen neuvojakin oli lomalla......Yrttitarha-alueella oli myös kasvimaa.
Tässä siis kuva Yrttitarhasta. Valitettavasti hieman tammen varjossa, niin ei saanut niin hyvää kuvaa ; )

Viimeisenä kuva "tulppaanimerestä" nyt, siis tästä näet kohdan keväällä.
Marketanpuisto on mahtava käyntikohde puutarhaharrastajille.
Valitettavasti nimilappuja oli vain muutamalla kasvilla, ihmettelinkin mihin nimilaput ovat kadonneet. Osalla kasveja oli aivan väärä nimilappu !!!!
Kahvilassa oli taasen niin ihania leivonnaisia ja ystävällinen palvelu : )

15 kommenttia:

 1. Lummekuva oli kaunis ja koko puisto nayttää olevan vehreän upea.

  VastaaPoista
 2. Hei! Kaunista on. Tiedätkö, mikä kasvi on tuo alimmassa kuvassa oleva liila kuunliljojen takana?

  terv. tumpelo

  VastaaPoista
 3. arleena - minäkin pidän tuosta lummekuvasta. Itse asiassa sain sieltä aika joukon tosi hyviä lummekuvia, joita voin sitten näyttää kursseilla... oli onnistunut kuvauskeikka : )

  anonyymi tumpelo ; ) - kuunliljojen takan oleva kasvi oli muistaakseni loistosalviaa. Sitä on valkoista, vaaleanpunaista ja sinistä. Se kukkii tosi pitkään ja vaatii läpäisevän maan. Valitettavasti vähän oikukas eli lyhytikäinen.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä siellä on kaunista. Selvästi on mentävä siellä käymään. Noloa myöntää, että asumme varmaankin vain noin 15 km:n päässä, emmekä ole siellä vielä käyneet.

  VastaaPoista
 5. Oi kun kaunista!Olisi tosiaankin ihana käydä tuollaisessa puistossa!:)No jos joskus matkailemme siellä päin..

  VastaaPoista
 6. Kiitos Sari! terv. tumpelo

  VastaaPoista
 7. Sussi - kannattaa ehdottomasti käydä ! Siellä on paljon nähtävää, kun alue on niin iso ja tänäkin kesänä sinne on tehty uutta.

  sarppa - kesällä on kiva käydä näissä erikoispuistoissa, joissa on paljon kuvattavaa. Niitä näkyy tulevan koko ajan lisää, ympäri Suomea : )

  anonyymi - ole hyvä : )

  VastaaPoista
 8. Tuolla pitäisi käydä kun seuraavan kerran menemme eteläiseen Suomeen.

  VastaaPoista
 9. Kaunista on. Pistetään seuraavan kesälomareissun kohteeksi ;)
  Ja alemmasta postauksestasi bongasin kaunokaisen. Sitä on meille saatava!! Kiitos vinkistä siis. Pitääkin alkaa etsimään siemenpusseja sillä silmämällä ;)

  VastaaPoista
 10. pioni - suosittelen ! Se on siitä mukava paikka, että lapsillekin on eri leikkivälineitä. Ja siellä on hyvä kahvila ; )

  kati - kaunokainen on ihana, jo nimensäkin puolesta : ) Niin... kohtahan alkaa syyskylvöjen aika.
  Tosin kaunokainen ei tarvitse syyskylvöä, se kun itää niin helposti ja nopeasti : )

  VastaaPoista
 11. Hienoja ideoita varmasti. Pitäs päästä joskus käymään. Puutarhalehisä onki ollu juttua sieltä viimeaikoina.

  VastaaPoista
 12. En tiedä, tuleeko Marketanpuistoon asiaa pitkään aikaan, mutta raportistasi sai hyvän käsityksen siitä. Ja noista nimilapuista tai -kylteistä olen samaa mieltä: niitä pitää olla ja niiden pitää tietysti olla oikein!

  VastaaPoista
 13. Vekara - onneksi onkin luo lehdet. Niistä saa aina myös kivoja vinkkejä : ) Joka paikkaan kun itse ei ehdi käymään... ; )

  puutarhamarsu - On ihan hassua, että taimitarha markkinointimielessä istuttaa alueelleen esim. uutuus ruusulajikkeita ja niistä puuttuu nimilaput.
  Miten ihmeessä niitä osaa ostaa, jos ei tiedä nimeä ?????? Tätä ei voi olla ihmettelemättä ! Se on koko alueen iso miinus.
  Muuten paikka on mahtava : )

  VastaaPoista
 14. Kaunista kaikkialla, lummekuva on minusta kaunis...sinun täytyisi päästä
  Givernyn kylään, missä taidemaalari Monet´n talo on...puutarhassa on useita pieniä siltoja ja japanilainen silta, ja ne lumpeenkukat...eri sävyissä...lummekuvia...talo on ruusunpunainen ja aivan kertakaikkisen lumoavan kaunis valtavan suuri puutarha...en ole missään nähnyt ihastuttavampaa, kuin siellä,,aina on mielessäni...palaan sinne vielä..
  siellä olisi sinulle kuvattavaa...uskon, että pitäisit kaikesta näkemisestäsi!

  VastaaPoista
 15. Sirkka - olen aina ihaillut sieltä otettuja kuvia. Ei ole tullut mieleenkään, että itse voisi kuvata siellä ?!? Tuo olikin loistava idea. Laitan sen heti aarrekartalleni ; )

  VastaaPoista