sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Pelargonit nyt

Pelargonit saavat odottaa vielä uutta multaa ja leikkausta helmikuun loppuun asti. Luulen, että vasta silloin on riittävästi valoa hyvää kasvuun : )
Tässä on se iso pelargoni. Kirjastohuoneen lämpötila on n.17 astetta. Viime talvena tämä pelargoni säilytti melkein kaikki lehtensä tällä samalla ikkunalla, mutta tänä talvena siitä meni huonoksi tosi paljon lehtiä. Syy on varmaa auringoton joulukuu ja nyt tammikuussakin on ollut tosi vähän aurinkoisia päiviä.
Kirjavalehtiset pelargonit, varsinkin tummempilehtinen, ovat kärsineet selvästi enemmän valon puutteesta. Tummempilehtinen on muuttunut limenväriseksi ja puolet siitä on kuollut kokonaan.
Kokeeksi säilytin myös amppelipelargonin. Se on saanut olla pimeässä kylmiössä. Saa nähdä millainen siitä tulee.

Mukavaa alkavaa viikkoa !

8 kommenttia:

 1. Tosi hyvin säilyneet! Minun molemmat pääsivät kuolemaan....ehkä kuivuuteen tai sitten liian korkeaan huonelämpöön.
  Harmittaa kun en vienyt niitä kukkakellariini.

  VastaaPoista
 2. marjamatilda - minullakin pelargonit ovat monta kertaa kuivahtaneet, ehkä liikaakin. Niitä tarvii kastella yllättävän usein.
  Oppia ikä kaikki, eihän sitä voi tietää onnistuuko talvetus, ennen kuin kokeilee.

  VastaaPoista
 3. Meillä taas äitini on kastellut pelargoneja liikaakin. Ovat niin viileässä että meinaavat homehtua kun eivät kuivu ollenkaan. Olen välillä joutunut nostamaan ne huoneenlämpöön kuivahtamaan. Aika kurjassa kunnossa ovat:(

  VastaaPoista
 4. Hyvin olet saanut talvehtimaan tähän asti, uskon että niistä tulee taas hyvinvoivan näköisiä, kunnes valon määrä lisääntyy ja leikkaat ne.
  Kukat ovat ihania, niinkuin nuo sinun kauniit pelargoniasi viime vuodelta parvekkeella!:)

  VastaaPoista
 5. Hyvin olet saanut säilymään. Meillä Mummo saa pelakuut hyvin talvehtimaan ja kesällä ne ovat todella komeita. Itse en ole kokeillut -ehkä teen sen ensi sysynä.

  VastaaPoista
 6. mari - pelargonit ovat kyllä sitkeitä kasveja. Ne yleensä jaksavat keväällä lähteä kasvuun, jos niihin on jäänyt terveitä ja vihreitä oksia edes vähän. Toivotaan, että pelargoninne ovat vahvoja yksilöitä !

  Sirkka - kukat ovat ihania !!! Välillä tekisi mieli ostaa toisen värisiä pelargoneja, mutta tuo punainen on niin hehkuva ja näkyy sisälle upeasti...

  Mari - itse yllätyin viimetalvena, miten hienosti ne talvehtivat kirjastohuoneessa. Täytyy vain muistaa kastella ; )

  VastaaPoista
 7. Minulla paleltuivat pelargonit vasta tammikuulla, siihen asti ne olivat valkoisia kukkia täynnä.
  Eihän niistä enää tule mitään, mutta halusin kokeilla miten kauan kestävät ja ihmeen pitkään kyllä.

  VastaaPoista
 8. arleena - kylläpä säilyivät ihmeen pitkään hyvinä !
  Minäkin kokeilin kestääkö hyasintin sipuli pakkasta (tiesin että ei, mutta ei sitä usko ennen kuin itse näkee..) Ja menihän se sipuli pehmeäksi eli pilalle.
  Välillä on jännä kokeilla kaikenlaista ; )

  VastaaPoista