maanantai 2. maaliskuuta 2009

Pelargonien mullanvaihto ja leikkaus

No nyt sain vaihdettua pelargoneihin mullan. Näin kasvavan kuun aika on hyvä ajankohta siihen puuhaan ja valoakin jo riittää maaliskuussa.

Iso pelargoni ennen ja jälkeen...
Valkokirjavalehtinen pelargoni ennen ja jälkeen...


Tämä on talvehtinut kaikkein huonoiten. Uudet lehdet ovat hyvin vaalean vihreitä ja punaiset laikut ovat melkein kokonaan hävinneen. Saa nähdä tuleeko lehdet kirjaviksi, kun auringon valo lisääntyy...

Pistokkaita leikatuista versoista...

Leikatuista versoista otin pistokkaita kokeeksi. Versoon jätetään 2-3 lehteä näkyviin ja multaan menevästä osasta poistetaan lehdet kokonaan. Eli pistokkaat ovat aika lyhyitä. Pistokasruukkujen päälle viritin muovin. Muovi on kulmista hieman auki. Nyt sitten seuraan, juurtuvatko pistokkaat ja lähtevätkö kasvuun... ; )Pistokkaat lähtivät hyvin kasvuun : )
Kevään 2010 juttu pelargonien mullanvaihdosta löytyy täältä.

10 kommenttia:

 1. Pelargoniasi näyttivät tähän aikaan vuodesta kauniilta. Lehdissä oli niin heleä vehreys.

  Huomenna pitää ostaa vaihtomultaa kukille.

  VastaaPoista
 2. Kylläpä ne näyttävät hyviltä, ihanan vehreitä.

  T. Sussi

  VastaaPoista
 3. arleena - pelargonit olivat jo hyvässä kasvussa ennen leikkausta, siksi niin vihreitä... Minulta loppui multa kesken, kun innostuin laittamaan noita pistokkaita multaaan, eli multaostoksille minäkin tänään menen.

  Sussi - heti kun valoisuus alkoi lisääntyä tammikuussa, alkoivat pelargonit tehdä uusia lehtiä. Ja kasvu vaan kiintyy kesää kohti : )

  VastaaPoista
 4. Näiden kuvien inspiroimana katkoin omatkin kukkaseni:) Toivottavasti toimin oikein... Olen muuten tehnyt paluun!

  VastaaPoista
 5. Mari - kävin heti pistäytymässä blogissasi... Pelargonit kannattaa leikata, koska ilman leikkausta ne kasvavat kesän aikana tosi korkeiksi ja leveiksi, eivätkä ehkä tuuheudu. Lisäksi kukintakin paranee, kun versot on leikattu.

  VastaaPoista
 6. Onhan sinulla hienot tuuheat pelargoniat. Omani ovat mökillä kun siellä oli parempi niitä säilyttää, viikko sitten olivat hengissä josta olen todella onnellinen.

  VastaaPoista
 7. tia - pelargonit ovat sitkeitä, onneksi. Minullakin on yksi pelargoni vielä kellarisssa. Se on hurjannäköinen, mutta elossa : ) Otan sen sieltä kun ehdin... ja saan ostettua lisää multaa ; )

  VastaaPoista
 8. Kevät puuhia jo täällä blogissa. Olisin innokas taimien kasvattaja, jos vain olisi paikka ja tarpeeksi valoa. On ihana seurailla taimien kasvua.

  VastaaPoista
 9. Kiitos käynnistäsi,
  Oletpa jo ollut ahkera, no nythän onkin se aika taaas:)) eikös muuten vilahdakkin nopeasti:)''
  Ihmeiden aika ei ole koskaan ohi, aina kannattaa yrittää ja ties vaikka lopussa kiitos seisoo.
  Onnistumisen ilo on paras ilo!
  Hyvältä näyttää pelargoniasi!

  VastaaPoista
 10. Nina - sehän se minullakin on, että tilaa on vain vähän tähän puuhaan... Jotain pientä kuitenkin on pakko saada seurattavaksi ja kevään tuojaksi ; )

  Sirkka - aika tosiaan menee siivillä. Kohta on täysi kevät sipulikukkineen... : )

  VastaaPoista