maanantai 20. lokakuuta 2008

Pelargonit suojaan


Valkokirjavalehtinen pelargoni `Caroline Schmidt` ja valkoiset kivet - kaunis yhdistelmä : )


En raaskinutkaan leikata pelargoneja pienemmiksi, kun kukkivat vielä ja lehdetkin ovat niin upeat. Eli suurin pelargoni ei sitten enää mahdukkaan tähän, vaan sille pitää tehdä tilaa työhuoneesta. Se odottelee parvekkeella sisäänpääsyä.

7 kommenttia:

 1. No niinpä kukkivatkin vielä kauniisti, täälläkin kukkii vielä ja nuppujakin tulossa:)
  Annetaan kaikkien kukkien kukkia!

  VastaaPoista
 2. Minullakin jäi leikkaamatta vielä pelargonit... Kaipa niitä on jossain vaiheessa katkottava:) Kaunis on kukkasi.

  VastaaPoista
 3. sirkka - niin, ei kukkia raaski leikata pois. Itse asiassa sehän olisi ihan hullua poistaa kauneutta !! Ja kauneus ennen kaikkea : )

  mari - kiitos. Pelargonit kannattaa leikata keväällä, niin ne versovat vahvempia oksia ja kukkivat paremmin. Tosin se on vähän makuasia : )

  VastaaPoista
 4. Munkin pitäis tehdä jotain vielä pihalla oleville pelargoneille, mutta kun ei ole oikein kunnon talvetuspaikkaa. Menestyvätköhän sisällä tai pimeässä autotallissa?

  VastaaPoista
 5. pioni - aina kannattaa yrittää niiden talvehdittamista. Seuraavana vuonna ne ovat sitten isompia kooltaan : )
  Sisälläkin ne talvehtivat, ikkunalla ja auringossa. Tietysti kastellaan ja hieman lannoitetaan.
  Pimeässä ja viileässä (ei pakkasta kuitenkaan) autotallissakin ne saattavat talvehtia hyvin. Sielläkin joutunee kastelemaan niitä, mutta harvoin ja vähän vettä kerralla.

  VastaaPoista
 6. Minunkin pelakuut tulevat kohta sisälle ja aion yrittää talvettaa niitä takkahuoneessa kun on hiukan viileämpi. Toivoisin onnistuvani, valkoisia ovat, niin kaunnisti kukkivat koko kesän ja syksylläkin.

  Kiitos vinkeistä Sari

  VastaaPoista
 7. tia - pelakuut ovat onneksi sitkeitä ja vahvoja : ) Ellei sitten unohda kastella tai kastelee liikaa... Minun iso pelargoni oli viime talven kirjastohuoneessa ikkunalla, siis paikka johon nyt laitoin nuo kirjavalehtiset. Talvehti hyvin ja oli koko talven upean vihreä. Huoneessa on n. 20 astetta ja ikkuna on melkein etelään.

  VastaaPoista