sunnuntai 7. syyskuuta 2008

Sipulikukkien hankintaa ...

Suunnittelin tänään taas lisää sipulikukkia yhteen perennapenkkiin. Nyt ne kannattaisi jo ostaa... etteivät lopu myymälästä. Istuttamaan ei kylläkään vielä pääse, perennojen lehdet ovat liikaa tiellä.
Ajattelin hankkia myöhään kukkivia tulppaaneja. Ne kukkivat kesäkuussa, jolloin muut sipulikukat ovat jo ohi, mutta perennat eivät vielä kuki siinä ryhmässä.
Näissä kuvissa on juuri myöhään kukkivia tulppaaneja, kun perennatkin ympärillä ovat noin isoja. Otin nämä kuvat tänä kesänä jostain puistosta... Katselin muistinvirkistykseksi viime kevään otoksiani...ah ne olivat niin värikkäitä ja ihania...


4 kommenttia:

 1. Sipulihulluus pamahtaa kyllä pian...jotain ihania tulppaaneja olisi saatava...

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun poikkesit pirtissämme. Tulin heti vastavierailulle, näin sitä löytää :)

  Minun puutarhani on vielä sen verran rempallaan, että en oikein tiedä, mihin noita ihania sipulikukkia laittaisin. Yhden pallohortensian istutin ja sen juurelle jaitoin krookuksia, taitaa jäädä ensi syksyyn, niin ihania kuin ovatkin.

  Aivan ihania ovat nuo tulppaanit, joista olet kuvia ottanut!

  Iloista syyspäivää!

  VastaaPoista
 3. Minäkin ostelin muutamia narsisseja, muuta en vielä olekkaan, laitan nämä sitten toiseen paikkaan. Kaikki on meillä jo niin täynnä sipulikasveja, aina kun kaivaa niin sipuli tuleekin vastaan, katsos kun ei ole mikään niin suuren suuri piha.Paljon olenkin vuosien varrella istuttanut, tässä olemme asuneet kahdeksan vuotta. Tulppaanihan on kyllä sellainen, että sitä sa aina lisätä, kun se vaan johonkin häviää aina muutamien vuosien varrella, poikkeuksiakin on tietenkin vuodesta vuoteen.Minusta kaikkein ihanin vuoden aika on kevät, sitä aina niin innolla jaksan odottaa, heti tammikuusta lähtien:)
  Mukavaa iltaa.

  VastaaPoista
 4. Niin, talven jälkeen kevät ja varsinkin kevätkukat ovat aina niin sykähdyttävän ihania. Olen huomannut, että tulppaanit viihtyvät hyvin ja vain lihovat, kun maa kesällä on kuivahko. Savimaalla tai muuten kosteassa kohdassa ne ovat lyhytikäisiä. Sen sijaan narsissit viihtyvät tosi hyvin savimailla :)

  VastaaPoista