tiistai 16. syyskuuta 2008

Syyslannoite ja sipulikukkia

Monet ovat pohtineet syyslannoituksen antamista. Kasvit pystyvät ottamaan ravinteita, kun ne ovat vielä vihreälehtisiä eli ei enää. Ihanteellinen syyslannoituksen ajankohta on elokuun alusta elokuun puoliväliin. Poikkeuksena vihreä ja kasvava nurmikko. Se hyötyy vielä syyslannoituksesta.Vihdoinkin ! Löysin vihdoin ja viimein haluamani sipulikukat ja vähän muutakin :) Nyt vain odotellaan, että syksy etenee ja perennojen lehdet saa leikata pois tieltä.

Tässä kuvassa on vanhoja jouluhyasintteja. Nyt ostin kokeeksi ulos tarkoitettuja hyasintteja. Niillä pitäisi olla isompi kukkaterttu. Ensi keväänä sen sitten näkee...


Kirjokevättähtiä hankin "vähän" lisää (100 kpl). Tänä syksynä on tullut ostettua niin paljon sipulikukkia, etten suostu laskemaan paljonko niitä on yhteensä ! Istutuspuuha ei tunnu sitten niin rankalta: )

12 kommenttia:

 1. Pihallani kukkivat vielä monet vanhanajan kukkaset "täysillä" , enkä ole sen vuoksi varmaankaan tullut ajatelleeksi hankkia sipulikukkia....
  Sinulla onkin "urakkaa" istuttaessasi kaikki sadan kappaleen pussit.....

  VastaaPoista
 2. Voi ihanaa.. Kevällä ihana kukkaloisto palkitsee! :)
  Minäkin niin jo odotan, että saisi oman pihan, jota laittaa.
  Mukavaa tiistaita!

  VastaaPoista
 3. Marjamatilda - Perennat ovat tosiaan vielä niin hyvässä kunnossa, että sipuleja pääsee istuttamaan vasta loppukuusta tai lokakuussa. Ja kyllä ne sipulit menevät kevyesti maahan, kun ajattelee miten loistava kukinta on sitten keväällä ;)
  Riikka- mukavaa viikon alkua sinullekin !

  VastaaPoista
 4. Olet hankkinnut jo sipulikukkia ihania. Mikähän siinä vikana kun en saa koskaan tulpaaneja kunnolla kukkimaan aina vaan sellaisia pieniä kuivakkaan näköisiä nykeröitä. Onko mullassa vikaa? liian vähän lannoitetta? paikka on kyllä suojainen ja lämmin.

  VastaaPoista
 5. Karita - Tulppaanit viihtyvät ja ovat pitkäikäisiä paikassa, joka kesällä on "kuivahko" eli läpäisevä. Savimailla ja kukkapenkisssä jota kastelemme paljon, ne ovat yleensä lyhytikäisiä. Tulppaaneille käy sama multa kuin muillekin kasveille ja jos muuten lannoittaa pihaa, saavat tulppaanitkin siitä tarpeeksi lannoitetta. Olethan istuttanut ne oikeaan syvyyteen ? Muuta en nyt keksi syyksi : )

  VastaaPoista
 6. Ihana kukkaloisto oodottaa keväällä! Mullakin on vaikka ja mitä sipuleita tullu laitettua ja lisää piti ostaa. Nuista perennojen lehdistä ajattelin kysäistä. Itse jätän lähes kaikki leikkaamiset keväälle, olen ajatellut että ei tarvi niin paljoa suojata talveksi. Teenköhän ihan väärin?
  t. "Eliza" Onnenpisaroista

  VastaaPoista
 7. Vuokko - teet ihan oikein. Toki perennojen lehdet voi leikata syksylläkin, mutta kasvien ja maan kannalta paras aika on kevät : )Toisaalta jos siinä kohdin on aikaisin kukkivia sipulikukkia, on parempi leikata perennat jo syksyllä valmiiksi.

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtava juttu, että pidät tällaista puutarhablgogia... Minulla on usein kysyttävää:) Kauniita kuvia ja hyviä neuvoja.

  Mari

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia! Olisipa minullakin taitoja puutarhanhoitoon. Kotikerrostaloni ympärillä olisi maata, mitä muokata, mutta kun en osaa en saa aikaiseksi :(

  VastaaPoista
 10. Täällä kanssa on ostettu sipulikukkia lähinnä tulppaaneja narsisseja. Kahdeksan vuotta ollan tässä asuttu ja joka vuosi istutan muutama sata sipulia, aina niitä johonkin saan mahtumaan:) Kevät onkin minusta ihaninta aikaa, nenä pitkällä jaksan kulkea maaliskuun alusta, joskos jotain näkyisi:))

  Karita olethan istuttanut ne oikein päin:)

  VastaaPoista
 11. Oi, ihanuuksia tiedossa! Hyasintit kiinnostaisivat minuakin. Ostelen sipuleita aina vähän kerrallaan ja tuuppaan niitä sitten pitkin syksyä sopiviin paikkoihin. Joka vuosi vähän, niin joskus sitten on ihana runsaasti kukkiva kevätpuutarha!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kommenteistanne !
  Sipulikukkia on kiva hankkia vähän lisää joka vuosi. Niin kevään kukkaloisto vain kasvaa vuosi vuodelta : )

  VastaaPoista