perjantai 23. helmikuuta 2024

Fengshui puutarhan vesiaiheen paikka

Fengshui puutarhan yksi tärkeä koriste ja tasapainottaja on vesiaihe. Siksi moni fengshuin harrastaja haluaa melkeinpä ensimmäiseksi pihalleen jonkinlaisen vesiaiheen. Se on ihan ymmärrettävää, sillä onhan vesiaiheet tosi kauniita ja veden solina niin ihanan rauhoittavaa. Mikä on sitten hyvä vesiaiheen paikka, sitä usein kysytään minulta. Joten tässä nyt postaus siitä.

Fengshui puutarha ei ole itämainen puutarha...

Aluksikin fengshui on lähtöisin Kiinan suunnalta tuhansia vuosia sitten. Nykyään sitä harjoitetaan ympäri maailmaa ja siitä on useita erilaisia koulukuntia. Fengsuin perusasiat on kuitenkin yleensä samat.

Fengshui on oppi siitä, miten ympäristö vaikuttaa meihin ihmisiin. Tavoitteena usein onkin muokata omaa ympäristöä siten, että se tukee meitä omissa tavoitteissamme ja ohjaa meitä onnelliseen elämään. 

Fengshui ei ole tyylisuunta eli se ei ole itämainen puutarha. Siksi se sopii kaiken näköisiin ja kokoisiin puutarhoihin sekä parvekkeille.

Vesiaiheen värillä ja muodolla on oma merkityksensä...

Kun haluaa omaan puutarhaan vesiaihetta, niin sen väritys ja muoto kannattaa valita tavoitteen tai sen paikan mukaan. Fengshuissa väreillä ja muodoilla on oma merkityksensä esim. fengshuin elementtien kautta.

Fengshui puutarhan vesiaiheen paikka...

Mikä sitten on hyvä paikka vesiaiheelle puutarhassa fengshuin mukaan. Jostain kumman syystä moni laittaisi sen Baguan Ura-alueelle, koska uran-alueen elementti on vesi. Näin ei siis kannata tehdä.

Uran-alue ei ole hyvä paikka vesiaiheelle kuin vain pienellä osalla pihoja. Se voi olla jopa pihan huonoin paikka vesi-aiheelle. Siksi sitä ei vastuulliset fengshui-konsultit koskaan suosittele, ennen kuin ovat tutkineet fengshui-kompassin tiedoilla kyseisen pihan. 
Kuvan suihkulähde on Lohjalta kahvila Villa Kokkokallion pihalta. Sen paikka on tarkasti katsottu fengshui kompassin avulla. 

Fengshui kompassi kertoo hyvät paikat...

Fengshuissa käytetään useita työkaluja, joista yksi on fengshui kompassi. Se onkin fengshui-konsultin tärkeimpiä työkaluja. Sen avulla löydetään pihalta paras tai parhaat paikat vesiaiheelle. Usein samalla myös selviää huonoimmat paikat, mihin ei vettä ole hyvä laittaa lainkaan.
Sen takia eri pihoilla vesiaiheen paikka on eri kohdissa ja eri ilmansuunnissa. 
Kuvassa näkyy kaksi erilaista fengshui kompassia.

Vesiaiheet on mielenkiintoisia näin fengshuin näkökulmasta. Monet huomaavat niiden energisoivan ja tietyllä tavalla virkistävän vaikutuksen. Se on helpoimmin aistittavissa tällaisista isoista suihkulähteistä.

Jos tiedät hyviä paikkoja, missä on tällaisia komeita suihkulähteitä, niin olisi kiva kuulla? 
Eli voit laittaa kommentteihin siitä vinkin meille muillekin 😊

Kuvan iso suihkulähde on muistaakseni Kouvolasta, tarkempaa paikkaa en enää muista.


Puutarhaterveisin SariPs. Jos et tiedä, niin olen fengshui-konsultti ja hortonomi.


6 kommenttia:

 1. "Fengshui on oppi siitä, miten ympäristö vaikuttaa meihin ihmisiin. Tavoitteena usein onkin muokata omaa ympäristöä siten, että se tukee meitä omissa tavoitteissamme ja ohjaa meitä onnelliseen elämään."

  Heippa! Tuo kappaleen teksti oli minusta vähän ristiriitainen. Onko siis tarkoitus löytää Fengshuin avulla paras paikka vesiaiheelle vai tarkoitus ihmisen muokata ympäristöä itselleen sopivaksi ja "pakottaa" vesiaihe tms. siihen sopivaksi?

  Ihanaa kevään odotusta ja vettähän tässä ollaan jo saatukin, ainakin täällä etelässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytännössä siinä ei ole ristiriitaa, sillä esim. jo vesiaiheen laittaminen pihalle on pihan muokkaamista eli muuttamista.
   Fengshuissa ja varsinkin syvemmän tason fengshuissa ei pakoteta mitään, vaan kaikki muutokset tehdään pehmeästi. Pakottaminen ei kuulu fengshuin henkeen.
   Eli fengshuin avulla etsitään hyvä paikka vesiaiheelle ja sen jälkeen suunnitellaan kohtaan sopiva vesiaihe.
   Jos kohtaan ei voi laittaa vesiaihetta, sitä ei tietenkään silloin laiteta siihen. Onneksi välillä löytyy toinen hyvä paikka sille. Joskus pihalta ei löydy lainkaan fengshuin mukaan hyvää paikkaa vesiaiheelle ja monesti asukkaat jo ovat sen itsekin aavistelleet.
   Kiitos samoin :) Tosiaan tällä hetkellä kaduilla on aikamoiset lammikot :D

   Poista
  2. Kiitos tekstin avauksesta :)

   Poista
 2. Isoja upeita vesiaiheita löytyy runsaasti Versaillesin puutarhasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, siellä on ihan huikeat vesiaiheet! Kiitos vinkistä! Ulkomailla näkeekin paljon enemmän isoja suihkulähteitä, mitä meillä Suomessa. Meillä kun ne pitää rakentaa järeämmin talven takia.

   Poista