lauantai 3. maaliskuuta 2012

Ihania ylläreitä !

Ihan yllätyin, miten pitkään tämän soilikin kukat ovat kestäneet. Ostin sen kuukausi sitten, klik.  Toivottavasti tekee vielä lisää nuppuvanoja... täytyykin muistaa lannoittaa sitä : )


Aivan ihanan yllärin teki tämä joululta säilynyt jouluruusu. Kuvassa näkyvät pulleat siemenkodat avautuivat, ja sieltä tipahteli pöydälle tummia siemeniä. Kylvin ne heti multaan, sillä siten jouluruusun siemen itää paremmin. Nyt kylvöruukku on kellarin viileydessä. Jännä nähdä keväämmällä, itääkö niistä yhtään.


Jättiverbena on itänyt, jeeeee !!!! Kuvassa näkyy sen pienen pieniä vaaleita juuria puskemassa siemenistä multaan... niin suloista ; )  Kuva kannattanee klikata suuremmaksi, jotta juuret edes näkee ; )
Vanhemmassa postauksessa on kuvia jättiverbenasta kukkivana, ja mielenkiintoisia kommentteja sen kasvatuksesta siemenestä klik. Tämähän on loistava perhoskasvi...siis loppukesällä, ei ihan vielä ; )

Hyvä ajankohta kylvää esikasvatettavien kasvien siemeniä on vielä 6.3 asti, ja 23.3.-5.4.2012, kuun vaiheiden ja perinnetiedon mukaan. 

Linkkejä vanhempiin postauksiin :
Milloin pitää kylvää siemeniä, klik
Näin kylvät siemeniä sisällä klik
Juttu maaliskuussa kylvettävistä esikasvatettavista kasveista klik
Pienten taimien koulinta, klik
Taimien latvonta, klik


 Oikein mukavaa 
viikonloppua teille kaikille !


13 kommenttia:

  1. Viikonloppuja sinnekin!

    Luvassa onkin hieman kylvöhommia tänä viikonloppuna :)

    Tosi kaunis tuo soilikki! Harmittaa, kun mummoni antoi kerran yhden soilikin taimen minulle ja minä onneton en osannut sitä hoitaa :/ Miten ne mummojen kukat kukkiikin aina vaan...

    VastaaPoista
  2. Tosi jännää nähdä lähteekö jouluruusu kasvamaan siemenistä. Olen miettinyt miten oma jouluruusuni jaksaa ulkona hangen alla, siinä oli joulukuussa jo nuppuja.
    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti jouluruusun siemenet lähtevät hyvin kasvamaan

    VastaaPoista
  4. Varmasti mieluinen ylläri tuolta jouluruusulta :)

    VastaaPoista
  5. Ihania jättiverbenauutisia, antaa toivoa oman, mykän kylvöastian tuijotukseen :)

    Ja jouluruusun siemennys oli varmasti iloinen tapahtuma, kiva kuulla sitten, miten ne itävät!

    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Kiva yllätys tosiaan jouluruusulta, toivottavasti itävät!
    Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
  7. Olisi aivan lottovoitto saada lukea blogistasi perhosia koskeva päivitys (luin jo olemassa olevat)! Tavoitteenani on kehittää pienestä pihastani oikea perhosbaari, joten luen kaikkea perhosiin liittyvää erittäin mielelläni.

    Kylvämäni harjaneilikat ovat perhosmagneetti, ja kiiltoleimuissa, punahatuissa ja nauhuksessakin ne vierailevat. On henkeä salpaavaa tuijottaa amiraaleja...

    Tänä kesänä kokeilen, viihtyisikö kamtsatkanmaksaruoho pihallani. Syyssyrikälle V-vyöhyke taitaa olla liian ankara...Seurailen, josko tulisi vinkkejä :)

    VastaaPoista
  8. Nyt Sari tarvitaan asiantuntijan selityksiä. Usalainen blogikaveri kertoi tuolla the paper whites kukkasipulista ja kukasta. Googlasin tuota ja se on ilmeisesti jonkinlainen valkoinen narsissi mutta se kasvatetaan sisällä ja vedessä.
    No Lisa kertoi ettei ole oikein koskaan saanut kasvamaan kauniina (on kasvanut varreltaan pitkäksi ja kukka ei ole kerennyt aukeamaan ennenko nuupahtanut koko homma). No Lisan mies oli kuullu jostain että kokeile vodkaa ja niin tehtiin. Narsissi ei kasvanut niin pitkäksi ja kukka aukesi kauniina.
    Onko meillä olemassa tälläisiä sipuleita, ja oletko koskaan kuullut vodkan vaikutuksista kasveihin?!!
    Pääasiahan on että rouva sai kauniin kukinnan mutta hihittelin vaan ittekseni että vodkan voimalla mennään:)

    VastaaPoista
  9. Kaunis tuo valkoinen soilikki.
    Siitä saisi lisätty lehdestä uusia,

    kevät on tulossa kovaa vauhtia sen huomaa täällä blogeissa.

    VastaaPoista
  10. Aika hieno kukka :) :)

    psst: mulla on arvonta - ajattelin vinkata sullekkin kun sulta saa niin hyviä kasvienhoitovinkkejä että jotain hyvää takaisinkin päin :)

    VastaaPoista
  11. Ruusa - kiitos : ) Ehkäpä mekin osaamme hoitaa kukkia yhtä loistavasti, kun olemme mummo-ikäisiä ; ) Siihen mennessä on tullut jo opittua monta juttua, osa kantapään kauttakin...

    Cheri - kiitos : ) Meilläkin jouluruusuissa oli nuput, kun pysyvä lumi satoi. Todennäköisesti ne jatkavat lumen sulettua nuppujen kehitystä kukiksi : )

    Sussi - sitä on nyt jännä seurata. Luin jostain, että siemenet vaatisivat 3 kuukauden kylmäkäsittelyn... eli kesäkuun alussa voisi ottaa kylvöksen kellarista suoraan ulos : )

    Nina - oli aivan ihana : ) Kerran ostin jouluruusun kevätkukaksi parvekkeelle.. sekin teki siemenet. En kylläkään kylvänyt niitä huolella, vaan heitin siemenet pihalle jouluruusujen sekaan.

    Geranium - eka jättiverbenakylvökseni oli yli kuukauden huoneenlämmössä. Kun mitään ei tapahtunut, vein sen kellariin, missä se on edelleen. Tämän toisen kylvöksen pidin ensin pari päivää huoneenlämmössä ja sitten melkein kuukauden jääkaapissa. Sitten otin sen huoneenlämpöön ja nyt siemenet ovat itäneet : )
    Haen ehkä tällä viikolla kellarista sen toisen kylvöksen.. Jättiverbena näyttää hyötyvän kylmäkäsittelystä !

    Mari - kiitos : ) Odotan mielenkiinnolla, mitä jouluruusun siemenille tapahtuu... kerron sitten täällä, siis joskus kesäkuussa ; )

    Ehtoisa emäntä - kiitos juttutoiveesta : ) Mietin, josko laittaisin jutun vähän myöhemmin...
    Muistaakseni joku on saanut syyssyrikän menestymään V-vyöhykkeelläkin. Tällöin tehdään sille talvisuojaus, ja se kasvaa enemmänkin perennamaisena kuin pensaana.

    Henrietta Hassinen - hih, aivan hassun hauska juttu !
    Olen kyllä kuullut, että jollain alkoholipitoisella on ruiskutettu lehmuksia... muistaakseni niissä oli jokin ötökkäongelma. Mutten ole kuullut votkan kasvatusvoimasta ; )
    The paper whites (tai Paperwhite ) saattaa olla ihan tavallinen voimakkaasti tuoksuva tasetti, jota kasvatetaan jouluksi sipulista. Niitä myydään myös valmiiksi ruukkuihin istutettuna. Ja se kuuluu narisseihin.
    Tuota niksiä täytyy muistaa kokeilla ensi jouluna !!!!
    Kiitos paljon kun kerroit tämän jutun : )

    sylvi - ajattelinkin kokeilla lehdestä lisäämistä.. nyt vaan en raaskikaan ottaa siitä lehteä, kun lehdistö on noin kaunis : )
    Ehkäpä myöhemmin...
    Kevättä on tosiaan ilmassa : )

    akissfromthepast - oi, kiitos vinkistä ! Lähdenpä käväisemään blogissasi....

    VastaaPoista
  12. Jouluruusuni teki ulkona valtavasti siementaimia. Niitä piti harventaa ja vein taimia moneen paikkaan Nyt odotan, kuinka kauan kestää, ennen kuin ne kukkivat. Joku kertoi sen kestävän monta vuotta. Kai istutat kukkasi keväällä ulos?

    VastaaPoista
  13. Nummentonkija - kyllä, istutan jouluruusuni taas pihalle, kunhan nuo lumet sulavat ; )
    Vau, onpa sinulla hyvät olosuhteet jouluruusuille ! Olen myös ymmärtänyt, että kehitys siementaimesta kukkivaksi kestää kauan... sinulla onkin siinä mielenkiintoista seurattavaa : )

    VastaaPoista