perjantai 25. helmikuuta 2011

Lintuja puutarhaan : )

Ajatelkaas kohta lumet sulaa, ja linnut palaavat matkoiltaan...... : )

Linnut saa viihtymään omassa puutarhassa, kun tarjoaa niille pesäpaikkoja. Eli puita, isoja pensaita, pilarituijia, linnunpönttöjä...
Puut ovat tärkeitä myös siksi, että linnut tarvitsevat oksan, jolta laulella. Onneksi osa linnuista kelpuuttaa muitakin laulelupaikkoja, hih; )

Tietysti linnuille tarjotaan myös syötävää. Marjoja ja siemeniä tekeviä pensaita saa olla puutarhassa paljon, ja mielellään eri aikaan marjansa kypsyttäviä. Alla olevat ruusupensaan kiulukat ovat loistavia tähän, sillä niissä on paljon siemeniä.
Myös hyönteisiä on hyvä olla tarjolla eli paljon kirvoja ja muita öttiäisiä ; )
Koska puhtaus on myös linnuille tärkeää, tehdään niille hiekkakylpypaikka.....
ja suihkumahdollisuus.... Ja tietysti myös juomapaikka, missä ei ole hukkumisen vaaraa.
..sitten saakin nauttia ihanasta linnunlaulusta omassa puutarhassa, koko kesän ajan : )Vanhempi juttu Perhosia puutarhaan, klik.

14 kommenttia:

 1. Lintujen kylpemistä on kyllä hauska katsella. Se on totista touhua, vaikka katselijaa se huvittaa :)

  PS. Onko muilla ilmennyt samaa ongelmaa, että kun avaa sinun kommentointi-ikkunasi, niin yleensä avautuu lisäksi uusi sivu, jossa mainostetaan helppoa rahantekoa?

  VastaaPoista
 2. ekassa kuvassa luultavimmin pensastasku, tai kivitasku - riippuu elinympäristöstä (peltoympäristöt tai pihat/merenranta)

  VastaaPoista
 3. Kuusirannan emäntä - tuota kylpemiskuvaa kuvatessani ihan hirvitti, ettei lintu vahingossa vaan putoa altaaseen.
  Olen huomannut saman mainosilmiön joidenkin muidenkin blogeissa. En tiedä voiko siihen itse vaikuttaa....

  annamaria - kiitos tiedosta. Tuo kuva on otettu piha-alueelta, missä lähellä on peltoja ja järvi. Minulle lintu oli ihan uusi : )

  VastaaPoista
 4. Lintukuvat olivat ihania. Hyvä lintuaiheinen postaus

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus! Ja kyllä on lintuja ruokittu, kirvojaKIN on!(no onneksi vaan kesällä)

  VastaaPoista
 6. Kuusirannan emäntä,
  Minulle kävi just nyt niin, niihin ei voi itse vaikuttaa.

  Linnut ympäri vuoden...juu ja kesällä muutama allas ei kovin syvä ja muutama sentti vettä..ja mikä meillä on suurempi suihkuallas, niin se on suurilla kivillä täytetty, jotta eivät hukkuisi...

  Oikein mukavaa päivää Sari ystävällein!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa kun kevät on jo niin lähellä ja muuttolinnut saapuvat! Voiko ihanampaa olla kun keväällä menee ulos ja linnut laulavat moniäänisesti.
  Meillä on tarkoitus lisätä pihapiiriin linnunpönttöjä. Ajateltiin miehen kanssa yhdessä urakoida ja tehdä useampi linnunpönttö kerralla.

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia! Olen jo miettinyt pihalinnuille uutta kylpyallasta, vaikka ennestää niitä taitaa olla jo neljä:) Ovat kauhean tarkkoja, menee monesti pitkään, ennen kuin kelpuuttavat uuden altaan.

  VastaaPoista
 9. arleena - kiitos : ) Tosi harvoin saan kuvatuksi lintuja... nämä kuuluvat niihin parhaimpiin otoksiin ; )

  Olivieno - se on hyvä, että on kirvoja kesäisin ; ) Sitä suhtautuu ihan eri tavalla niihin, kun tajuaa niiden merkityksen linnuille. Tietty isot kirvalaumat täytynee hävittää mäntysuovalla... mutta pienet jääköön lintujen herkuksi : )

  Sirkka - on niin kiva seurata juoma-altaalla touhuilua, siellä kun käy lintujen ohella oravat, siilet... : )
  Vieläkin naurattaa, ne oravienne esitykset, siis kuvasi oravista, hih ; )
  Suloista viikonloppua sinullekin !

  Susanne - lintujen laulua on tosiaan ihanaa kuunnella. Välillä käyn paikoissa, missä on tosi vanhoja vaahteroita, tammia yms. Siellä on sellainen lintujen konsertti, etten missään ole kuullut moista. Se ihan pysäyttää kuuntelemaan, vaikka olisi kuinka kiire : )

  Hannelen talviparatiisi - tosiaan, lintujen talviruokinta totuttaa linnut jo viihtymään puutarhassa. Niin ja ne oravatkin... : )

  Sussi - varmaan linnuille pitääkin olla monta kylpyallasta, että kaikille riittää tilaa ; )
  Olen ajatellut pari vuotta tehdä altaan itse betonista, sillä en ole löytänyt kaupoista sopivaa vanhan tilalle. Vanha on näet vähän ruma. Jospa tänä vuonna saisin sen tehdyksi : )

  VastaaPoista
 10. Mukava lintupostaus. Minä ruokin myös lintuja ja olen ollut mietteissäni, kun näin yhdessä tanskalaisessa ohjelmassa tutkijan, joka oli sitä mieltä, että lintuja pitäisi ruokkia ympäri vuoden. Ymmärsin pontin kyllä, kun keväällä lintuja tulee niin paljon lisää ja talvella pulleaksi ruokitut linnut moninkertaistavat perheensä lukumäärän. En tiedä. Olisko se viisasta.
  Lintujen seuraaminen on kovin kiinnostavaa. Ensimmäisen kurjen huuto on riemastuttava kuulla, samoin käki ekan kerran. Ensimmäinen västäräkki ja pääskynen!! Mutta niin suloisia ovat nyt jatkuvasti pihassa viihtyvät tiaiset. Etenkin pidän hömötiaisen olemuksesta.

  VastaaPoista
 11. Mahtavat kuvat :) Alkaa taas viherpeukalon sormia kutisemaan, kun maaliskuu on ovella. Kesä tulee, kesä tulee....

  VastaaPoista
 12. Meidän pihapiirin linnuilta puuttuu valitettavasti vielä suihkumahdollisuus, mutta kyllä se on mun suunnitelmalistalla...

  VastaaPoista
 13. Sanni - lintuja on tosiaan ihana seurata : ) Ja niiden laulusta kuulee kevään etenemisen kesään, ja syksyyn...
  Lintujen ruokinnasta on niin monta koulukuntaa. Toisaalta olisi epäekologista ostaa linnuille ruokaa, joka tuotetaan ulkomailla... kun luonnossa alkaa olla niille ihan riittävästi syötävää. Ja osahan siirtyy myös hyönteisherkkuihin ; )

  Pakkasakka - kiitos : ) Nyt käyn joka päivä katsomassa, josko seinustalta aurinko olisi jo sulattanut lumia, ja lumikellot tuleet näkyviin, hih ; ) Taitaa mennä vielä pari viikkoa siihen...
  Sieltä se kesä tulee !

  pioni - suihku on tärkeä ; ) Tänään just suunnittelin uutta lintujen kylpyallasta, siis betonista. Täytyy aloittaa jo valmistelu, että varmasti ehtii... kevään vauhdikkaassa menossa se voi muuten taas jäädä ; )

  VastaaPoista