tiistai 4. tammikuuta 2011

Puutarhakurssit alkavat

Kevään puutarhakurssit ovat taas alkamassa kansalais- ja työväenopistoissa : )

Nyt talvella onkin hyvä aika tehdä suunnitelmia ensi kevään ja kesän puutarhatöistä. Siksi pihasuunnittelukurssit alkavat jo näin aikaisin tammikuussa.
.
Alla oleva kohta kaipaa pientä kohennusta. Suunnittelin, että punalehtisen happomarjan edestä otetaan nurmikko pois ja tilalle laitetaan paria kurjenpolvea.... jotain harvinaisempaakin olisi kiva kokeilla. Uusia taimihinnastoja odotellessa, aionkin kahlata puutarhakirjoja läpi : )
Puutarhan hoitoon liittyvät kurssit ovat yleensä myöhemmin keväällä.
Opetan kansalais- ja työväenopistoissa, lähinnä Espoossa, Nurmijärvellä ja Jokelassa.
Nettisivujeni tapahtumakalenterista näet, millä kursseilla opetan ja kurssipaikat. Ilmoittautumiset on normaalisti suoraan opistoihin.
Kursseille ilmoittautumiset ovat jo muuten alkaneet tai kohta alkamassa.

8 kommenttia:

 1. Minäkin tilasin Kuukalenterin. Olet laittanut kukkien kastelupäiväksi kalenterissa olevat lehtikasvien hoitopäivät. Miksei kukkia voisi kastella kukkakasvien hoitopäivinä?

  Onnellista jatkoa tälle vuodelle!

  t. Margit - blogisi vierailija

  VastaaPoista
 2. Oi tuota kuusaman kuvaa! Voi kun saisi siihen tuoksun :-)
  Mukavaa kurssikevättä!

  VastaaPoista
 3. Kesään jo katseet tosiaan suuntautuu. Voi että olen viettänyt netissä aikaa ihaillen kasvilavoja, kasvihuoneita ja muuta sellasta =).
  Amaryllis muuten kukkii maljakossa. Piti leikata se kun niin kasvatti vartta. Toinen kukka on vielä nupussa, en tiiä aukeaako se sitten.

  VastaaPoista
 4. Luin postauksesi aamulla ja nyt piti palata vielä kommnetoimaan, että ilmoitin itseni sinun ansiostasi kansalaisopiston pihasuunnittelukurssille. Olisi kiva tulla juuri sinun kurssillesi, mutta kun asun "vähän" kaukana ;) Minulla katse kääntyi pihajuttuihin heti välipäivinä ja ajattelin silloin, että tilaan puutarhasuunnittelijan paikalle. Mutta nyt tajusin, että voihan itsekin mennä koulunpenkille asiasta. Kivaa ja kiitos!

  VastaaPoista
 5. Täälläkin selaillaan puutarhakirjoja innolla! Mulla on haasteena siskoni piha Israelissa, he rakentavat taloa ja lupasin(!) auttaa pihasuunnittelussa.
  Siellä on puolet vuodesta +40 ja muulloinkin 20-30C, jotenka kaktukset ja mehikasvit ovat kova sana! Olen kyllä tutkinut muidenkin pihoja ja siellä kasvaa hedelmäpuita, sinisadetta, bougainvilleaa, oliivipuita, oleanteria, laventelia, pelapuuta, ym.
  Ja kesäkukkia ruukkuihin, löytyy ihan samaa kuin täällä Suomessa. Kasteluahan siellä pitää tehdä tietysti enemmän.
  Pihalle ei tule murmikkoa, vaan laattaa ja kivimurskaa, muurattuja pylväitä pergolaan ja muurattuja kukka-altaita kaikille kasveille. Haastavaa ja mielenkiintoista!Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 6. Anonyymi Margit - kiitos samoin !
  Huone- ja parvekekasvit saavat helposti kirvoja yms. jos niitä kastellaan kukkapäivänä. Itse sain lankaköynnöksestä kirvat hävitettyä, ihan vain kastelurytmin muuttamisella lehtipäiväksi : )

  Saila - kiitos : ) Tuoksuköynnöskuusaman tuoksu on kyllä vertaansa vailla. Voi kun tekniikka kehittyisi jo niin, että tuoksunkin saisi tallennettua kuvaan, haluttaessa ; )

  Eve - minä myös leikkasin amaryllikseltä kukkavarren maljakkoon. Siitä on auennut nuppu ja ihan pieni nuppu näyttää kasvavan isommaksi. Eli varmasti sinunkin amarylliksesi nuppu aukeaa : )
  Kasvihuone olisikin ihana...

  kati - ole hyvä : ) Oman pihan suunnittelu on tosi kivaa puuhaa, kun sen voi tehdä ajan kanssa. Ja voithan ikään kuin tarkistuttaa oman pihasuunnitelmasi sitten pihasuunnittelijalla varmistaaksesi, että siinä on huomioitu kaikki oikein.

  Eeviregina - no onpas sinulla mielenkiintoinen suunnittelukohde : ) Eikös juuri Israelissa ole kehitelty toimivimmat ja edullisimmat kotipihan kastelulaitteetkin. Näin olen kuullut...
  Hyvää uutta puutarhavuotta sinullekin !

  VastaaPoista
 7. Ah!, ihanaa, että puutarhuri tuo esiin lupiineita, noita vaatimattomuuden upeita kuningattaria.

  Muistan Viherpihan kannessa olleen kerran tummanpunaisen lupiinin.

  VastaaPoista
 8. Leena Lumi - minusta lupiini on tosi kaunis ! Muistan sen ihanan tummanpunaisen lupiinin...
  Tosin ihan joka paikkaan en lupiinia laittaisi, mutta sopivalla paikalla se on upea ilmestys : )

  VastaaPoista