torstai 13. tammikuuta 2011

Puutarhamessut 2011

Tämän kevään puutarhamessut on hyvä laittaa muistiin almanakkaan, niin ei vahingossa sovi muuta menoa samaan aikaan....
.
Puutarhamessut 2011
2.-3.4. Piha ja Parveke, Jyväskylä
7.-10.4. Kevätpuutarha 11, Helsinki
16.-17.4. Markki Piha- ja Puutarhamessut, Seinäjoki
16.-17.4 Puutarha, Mustasaari
Alla olevan jouluruusun ostin viime keväänä puutarhamessuilta parvekkeelle. Ja kesällä istutin sen ulos puutarhaan. Onkin jännä nähdä keväällä, säilyikö se hengissä, väri kun on vähän erikoisempi : )


Suuret ja näyttävät koristelut ovat tänä keväänä nähtävissä Helsingin Kevätpuutarha-messuilla. Viime keväänähän ne olivat Turun puutarhamessuilla, kuten tulevat olemaan ensi vuonnakin 2012.

Tiedättekö, onko vielä muita puutarhamessuja tulossa ?
Espoon Marketanpuiston joka keväisten Puutarhamarkkinoiden ajankohdasta ei vielä näy tietoa. Päivitän sen ja muut puutarhamessutiedot tuohon sivupalkkiin...

Puutarhamessut ja -tapahtumat 2017, klik

17 kommenttia:

 1. Oiskos Oulussa vielä messut johonki aikaan?

  VastaaPoista
 2. Eve - Oulussa seuraavat puutarhamessut ovat keväällä 2012. Näyttävät olevan joka toinen vuosi, kuten tuolla Turussa ja Tampereellakin : )

  VastaaPoista
 3. Onkin kivan värinen sun jouluruususi, olen luullut että niitä on vain valkoisia mutta ehkä siksi etten ole aikaisemmin muun värisiä nähnyt.

  VastaaPoista
 4. Minulla on tuollainen tummempi tarhajouluruusu jo kolmatta vuotta pihassa, ja hyvin on talvehtinut. Ainoa haitta tuntuisi olevan joku jänis tai peura, joka söi alunperin istuttamani vaaleajouluruusut. Sen takia pitäisi ehkä suojata kasvi jotenkin, mutta en ole suojannut.

  VastaaPoista
 5. Heipsistä Sari!
  Kiitos muistuttamisesta, laitoin heti almanakkaani ylös.
  Niinkuin Saila tuossa mainitsikin hänelläkin olevan tummempi samoin minulla myöskin ja hyvin on säilynyt aidan vieressä muiden joukossa, mutta tuo oli minulle uutta, tai itse asiassa olen sitä miettinyt, että kelpaakohan jäniksille jouluruusut,,ne kun ovat myrkyllisiä,
  Huomasit sen kurren toisen tassun nojaavan siihen oksaan..eiks kiva!)
  Moikkelista hyvän päivän alkaessa!)

  VastaaPoista
 6. Henrietta - olen nähnyt niitä valkeina, vihreinä, liloina ja niiden eri sävyinä. Messuilla tekee välillä kivoja löytöjä. Viime kevänä siellä oli yhdellä osastolla paljon näitä erilaisia jouluruusuja, ja isokokoisina : )

  Saila - kiva kuulla, että on menestynyt jo noin monta vuotta. Varmaan tämä minunkin sitten on elossa...sitä aina niin epäilee, etenkin kun on ekaa talvea ; )
  Huomasin tänä aamuna, että meidän piha on täynnä rusakon jälkiä. On tainnut alkaa niillä kevätmenot ; ) Meillä jouluruusut on saaneet olla rauhassa... ehkäpä sinulla syöjä on se peura....

  Sirkka - söisiköhän nuo rusakot ja jänikset jouluruusuja, vähän epäilen, niillä luulisi olevan parempaakin ruokaa. Peurat ja puput syövät montaakin ihmiselle todella myrkyllistä kasvia, ja eivät ole siitä moksiskaan. Kuten kultasadetta ja marjakuusta.
  Huomasin heti sen kurren viehkeän asennon, aivan ihana kuva : )
  Hauskaa viikonloppua sinullekin !

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että tässä lähellä Seinäjoella on messut!

  VastaaPoista
 8. Paljon kaikkea ihanaa noilla messuilla, ei vaan riitä paikkoja mihin niitä istuttaisi, ruukutkin tulevat olemaan pelargonioita täynnä ;-)

  VastaaPoista
 9. Vaikka täältä onkin matkaa pääkaupunkiin, laitoin kuitenkin tuon Helsingin-messujen päivämäärän kalenteriini;)
  Jospa jo tänä vuonna pääsisin.

  VastaaPoista
 10. Eipä ainakaan jää unohduksiin nuo messut kun nyt jo varaa aikaa niille =D Ilmassa on jo kevättä =))

  VastaaPoista
 11. Olisipa kiva käydä puutarhamessuilla, harmi kun Oulussa ei ole...

  VastaaPoista
 12. Oispa ihana päästä johonkin noista messuista! Kaikki on vaan turhan kaukana meiltä. Aivan upean näköinen jouluruusu, kaunis väri!

  VastaaPoista
 13. Ulla - mukavia messuja, sitten huhtikuussa : )

  tia - se noissa messuissa onkin, että siellä on vaikka mitä kivaa, ja voi hankkia niistä vain pienen osan.... Tosin ainahan yksi kasvi jonnekin mahtuu, hih ; )

  pioni - Helsingin puutarhamessut ovat yleensä tosi isot. Siis nämä jotka ovat joka toinen vuosi. Minä käyn siellä aina, tosin asun vähän lähempänä ; )

  RANTAPUIKKO - nimen omaan... kevättä : ) Tärkeimmät asiat täytyy laittaa ajoissa kalenteriin, kuten nuo puutarhamessut ; )

  Mari - seuraavat puutarhamessut Oulussa ovatkin ensi vuonna. Jos oikein innostaa, niin sitähän voi tehdä messumatkan tänne vähän etelämpään, vaikka Vaasan suunnalle : )

  sanna - monet paikalliset puutarhayhdistykset tekevät puutarhamessumatkoja kauempaakin bussilla... Minä haluaisin mennä Tukholman puutarhamessuille, mutta olen taas töissä juuri sen viikonlopun...

  VastaaPoista
 14. Minä olen käynyt muutaman kerran Tampereen puutarhamessuilla ja ihan kivasti sieltä on kotiin kannettavaa löytynyt.
  Viimeksi ostin pussikaupalla juurakoita ja sipuleita. Sormustinkukkaa, salkoruusua, tasetteja, pallolaukkaa.Toivottavasti pääsen tänä keväänäkin jonnekin messuille.
  Mukavaa tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
 15. Eeviregina - olen kerran käynyt Tampereen puutarhamessuilla. Siellä paikallisilla näytteilleasettajilla oli vähän erikoisempaa myynnissä, mitä tuolla Helsingissä. Ostin silloin mm. Pukin Puutarhalta ihanista ihanimman valkokirjavalehtisen pelakuun. Se on minulla vieläkin : )

  VastaaPoista
 16. Puutarha- ja vapaa-aikamessut ovat Viitasaarella 28.5.2011.

  VastaaPoista
 17. Anonyymi - kiitos tiedosta ! Lisäsin tuon messutapahtuman sivupalkin listaan...

  VastaaPoista