tiistai 9. marraskuuta 2010

Pensaiden talvisuojaus

Pensasmustikoiden suojaus

Nyt kun piha on haravoitu, voikin laittaa suojaverkot pensasmustikoiden ympärille. Niiden oksat kun ovat rusakoiden herkkua...

Tyrnin suojaus

Samoin suojaisin tyrnin taimet. Korkeampia pensaita ei tarvitse enää suojata, sillä vaikka rusakot syövät alaoksat, jää meille ihmisille ne marjoja tuottavat ylemmät oksat ; )

Japaninruusukvittenin suojaus

Japaninruusukvitteni kuuluu myös rusakoiden herkkuihin. Eli ne suojataan myös. Tosin meillä pensaat ovat jo niin vanhoja, ettei haittaa vaikka rusakot syövätkin aina oksia. Kukat tulevat näet vanhoihin versoihin, pensaan sisälle : )

Kultasateen suojaus

Kultasade on niin ihana pensas, että tämän suojaamme vieläkin. En halua ottaa riskiä, että rusakot söisivät sen runkoa. Vaikka pensas on kasvanut pihallamme jo vuosia, se ei ole vieläkään kukkinut....ehkäpä ensi kesänä. Kannattaa muuten muistaa, että kultasade on syötynä vaarallisen myrkyllinen. No. me emme sitä aio syödä :)

Vihman suojaus

Sitten on muitakin pensaita, jotka kuuluvat rusakoiden herkkumenuun, kuten alla oleva vihma.

Ja jos pihalla liikkuu peuroja tai hirviä, verkkojen täytyykin olla sitten korkeammat.
.
.
Onkohan vielä muitakin pensaita, joita rusakot aina syövät ?

8 kommenttia:

 1. Syököhän rusakot tavallista hortensiaa? Hmmm. pitääkin miettiä suojausta!

  VastaaPoista
 2. Mari - en usko, että rusakot syövät hortensioita. Ainakaan se ei kuulu niiden herkkulistalle ; )
  Ja vaikka hortensian oksien kärkiä vähän napsittaisiinkin, se ei haittaa niiden kukintaa : )

  VastaaPoista
 3. ei niin haittaakaan, meillä oli just tänään tässä pihalla ikkunan alla isooo rusakko, mies näki ja sanoi että tuossa on citykani,..en nähnyt ja menin ulos niin rusakkohan se..!;) ei ollut varmaan nähnyt kokonaan, Hi,´:)
  Sari oli tosi kiva päivä Nurmijärvellä ja oli mukavaa tavata sinut, kiva kun tulit juttelemaan kanssani, ilo!
  Täällä tuli tänään lunta kuin myös varmaan teilläkin, mittari näyttää nollaa, jotenka sulanee varmaan oian pois, mutta olimme tosi iloisia ja Rosakin aivan innoissaan,..!

  Mukavaa iltaa sinulle ja nähdään taas!

  VastaaPoista
 4. Sirkka - hih ; ) Ne rusakot ovat välillä toooooosi isoja, siis hyvin syöneitä ; )
  Oli tosiaan ihana nähdä ! Muistin, että olet tulossa, niin pakkohan sitä oli seurata, kuka oliskaan Sirkka... ja löysinhän sieltä sinut : )
  Meilläkin on vähän lunta ja plussa keli. Illalla huomasi hyvin, miten lumi valaisee... toivottavasti sitä tulee vielä lisää.
  Mukavaa viikon jatkoa !

  VastaaPoista
 5. Viime vuonna lunta satoi niin paljon, että lumi ylettyi laittamieni suojien yli. Joten pupu kävi näppärästi syömässä suojausten yli. Hämmästyin kun piikkinen ruusunoksakin oli nappaistu kauniisti poikki.

  VastaaPoista
 6. Meillä pensaat ja puut ovat saaneet olla rauhassa, toki on niitä joskus suojattukin. Ainoa mitä ovat rouskuttaneet, ovat aroniat, mutta niissä riittääkin syötävää:)

  Onneksi on metsä lähellä. Luulen että ristihuulilla riittää siellä syötävää.

  VastaaPoista
 7. Sussi - ette varmasti olleet ainoita... monet, joilla lunta ei yleensä tule paljoa, eivät tietysti olleet ymmärtäneet laittaa kunnon suojia. Meillä verkot on noin 170 korkeita, niin lumen kinostuminenkaan ei haittaa : )

  pioni - taitaa tosiaan olla niin, että jänikset ja rusakot löytävät hyvin ruokaa metsästä. Tosin juuri nuo mainitsemani pensaat, ovat niin suurta herkkua niille, että eivät voi aina vastustaa kiusausta ; )

  VastaaPoista
 8. Tuo kultasade on niin nimensä veroinen! Ankean harmaata on nyt joka puolella, kauniit kuvasi ilahduttavat ;)

  VastaaPoista