torstai 25. maaliskuuta 2010

Tulppaanien lumo

Edit: Tulppaanien lumo -näyttely 2012, klik

Nyt on pakko postata näin pikaisesti yöllä ; )
Kävin keskiviikkona Tulppaanien lumo -näyttelyssä Helsingin Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Esillä oli kukkaan hyödettyjä historiallisia tulppaaneja ja narsisseja...

Siellä oli niin ihanan keväistä...
Tulppaanit ja hyasintit tuoksuivat... kasvihuoneen ominaistuoksukin tuo aina kevään mieleen : )Käykää ihmeessä tutustumassa näyttelyyn. Se on vielä auki tämän viikon eli 20.–28.3.2010. Tiedot näyttelystä löydät täältä ja Villi Niityn sivuilta.
Asiantuntijoina oli paikalla Villi Niityn väki ja he kertoivatkin kaikenlaista sipulikukkien historiaan liittyvää ja tietysti ihan käteviä hoitoniksejä : )

17 kommenttia:

 1. Näyttää upealta. Luin tapahtumasta, mutta en olisi uskonut, että siellä on noin valtava kukkaloisto.

  Kävin silloin museossa katsomassa, kun villiniitty esitteli vanhoja kukkasipuleita, mutta en onnistunut näkemään juuri mitään, koska ihmisiä oli niin paljon ja tilat pienet.

  VastaaPoista
 2. Ompa varmasti ollut hieno näyttely - tuollaisiin upeuksiin kyllä helposti luomoutuu :)

  Kiitos kun toit palan näyttelyä meidän nähtäväksi, jotka emme sinne pääse :)

  VastaaPoista
 3. Voi hitsin hitsi kun asuis siellä nurkilla niin tämähän olis ilman muuta nähtävä! Historiallisia tulppaaneja ja narsisseja, hienoa että vanhoja lajikkeita pidetään arvossa kun uusia pukkaa aika vauhtia! Näyttää kyllä keväiseltä kuvissasi, just oikeat tulppaanin ja narsissien värit. Mukavat terveiset laitoit, tackar ^^.

  VastaaPoista
 4. WAU, upeata..niin keväistä että =D

  VastaaPoista
 5. Upealta näyttää ja varmaan tuoksukin on ihana!

  VastaaPoista
 6. Kerrassaan kaunista katsottavaa! <3Harmi kun en pääse livenä näkemään!

  VastaaPoista
 7. Näyttely näyttää hienolta jopa kuvien välityksellä, mahtaa paikan päällä olla todella kaunista!

  VastaaPoista
 8. Sussi - minäkin kävin viime vuonna siellä näyttelyssä ja vähän petyinkin tilaan...
  Nyt tänä vuonna paikka on ehdottomasti parempi. Vaikka siellä oli jokin ryhmä samaan aikana, pystyin erittäin hyvin kuvaamaan ja tutustumaan näyttelyyn.
  Lisäksi kaikki oli vielä niin kauniisti laitettu esille : )

  Hanna - näyttelyn nimi on todellakin kuvaava ; ) Laitoinkin kuvia niin, että niistä saa tuntumaa näyttelyn tunnnelmasta. Tai ainakin sitä yritin ; )

  tuuluska - ole hyvä : ) Minusta on niin upeaa, kun Villi Niityn väki kertoi näiden kasvien historiasta hauskasti. He todellakin jakoivat tietoaan. Näyttely oli kyllä varmaan tämän vuoden huipputapahtuma, siis puutarhatapahtumista ; )

  RANTAPUIKKO - näyttely kun oli oikeassa kasvihuoneessa, siis vanhassa kasvihuoneessa, niin siitäkin tuli ihana keväinen tunnelma.

  Susanne - tuoksu oli todella ihana... ja tuon kasvihuoneen "mullantuoksu" lisänä teki näyttelystä aidon aistielämyksen : )

  Taru - sinäpä sen sanoit !!! Siellä kyllä samalla sai sielukin hoitoa ; )

  sarppa - laitoinkin kuvia vähän teitä ajatellen, jotka asutte kauempana, ettekä pääse paikalle... Suomessa on yllättävän paljon pieniä kasvitapahtumia. Kunhan vain löytää ne ; )

  Elisa - siellä oli satumaisen kaunista. Aurinkokin paistoi niin, että valo kasvihuoneessa oli erittäin hyvä kuvaamiseen, ja ihan katseluunkin ; )

  VastaaPoista
 9. Heipparallaati!
  Oli kiva tavata tänään, siis ihan todella kiva. Kiitos kun tulit :-)
  Ja toivon että kirjasta on iloa mahdollisimman monelle, että sen avulla kukin löytäisi oman temmellyskenttänsä omasta tontistaan. Mutta kaikenlainen palaute on tervetullutta, varsinkin, kun kukaan tuttu ei vielä ole kehdannut laittaa mitään negatiivista – paitsi eräs englantilainen ystäväni: "teksti on aika vaikeaselkoista" :-D

  VastaaPoista
 10. Ihania kuvia! Minunkin pitäisi ehtiä kuvaamaan Viherlandiaan, että saisi oikein kaikki viritettyä puutarhaunelmiin...

  Blogissani Klaucken Elämyspuutarha, joka liikkuu cottage garden -tunnelmissa.

  VastaaPoista
 11. Saila - hih, noita ymmärtämisongelmia ; )
  Oli tosiaan kiva tavata ihan kasvotusten !!!
  Kohta puoliin pääsen oikein kunnolla lukemaan kirjaa, niin kerron sitten vähän tarkemmin, miltä vaikuttaa...

  Leena Lumi - kukkia on niin ihana kuvata, etenkin näin keväällä, kun ulkona on vielä lunta : )
  Meidän torin kukkamyyjä on taas palannut torille, mikä on selvä kevään merkki. Hänellä oli orvokeita jo myynnissä. Hillitsin itseni ja menen ostamaan niitä vasta ensi viikolla, kun parveke on kunnolla pesty.

  VastaaPoista
 12. Upeita kuvia, tulppaanit ovat todella kauniita!! Minulla on sinulle pieni pääsiäisyllätys blogissani :))

  VastaaPoista
 13. Ah, ihania kuvia! ON varmasti ollut upea tunnelma tuolla. Juuri käytiin viikko sitten Helsingissä, mutta eipä tullut edes mieleen, että olisin tarkistanut, olisiko siellä silloin ollut jotain vastaavaa, pöh.

  VastaaPoista
 14. Hilda - kiitos, kiitos !!! Käväisinkin jo blogissasi ja laitan tuon tunnustuksen kohta puoliin postaukseeni : )
  Mukavaa viikonloppua ja pääsiäisen odotusta !

  Anskukka - tykkäsin tosi paljon näyttelystä : ) Minusta tuntuu, että nykyään on kaikenlaista pientä tapahtumaa, mikä on aivan ihanaa. Kunhan vaan löytää ne ; )

  VastaaPoista
 15. Valtavan ihania kukkia siellä, harmi kun on muuta menoa. Pitikö pyytää lupa kuvaamiseen kun luin että sellainen pitää pyytää ennakkoon.

  VastaaPoista
 16. tia - tiesin etukäteen, että Kasvitieteellisessä saa ottaa kuvia vain omaan käyttöön, joten soitin tiedottajalle ja kysyin luvan kuvien laitosta blogiin. Hän sanoi, että sehän on heille vain positiivista mainontaa : ) Ja kun ei käytä kuvia kaupallisiin tarkoituksiin, niin saa kuvata.
  VilliNiityn väki myös suhtautui erittäin myönteisesti kuvaamiseen : )

  VastaaPoista