tiistai 16. maaliskuuta 2010

Rairuohon kylvö ja tunnustuksia...

On aika kylvää rairuohot, viimeistään nyt ; )
Tänään alkoi taas kasvava kuu eli hyvä aika mullanvaihdoille ja kylvöksille.
Alla on kuva viime pääsiäiseltä. Noihin samoinhin lasimaljoihin kylvin nytkin rairuohon...
Kylvin siemenet mullan pinnalle ja peitin ne kevyesti mullalla. Ja lopuksi kastelin. Osa siemenistä tuli näkyviin, mutta sehän ei haittaa. Seuraavaksi peitän kylvökset läpinäkyvällä muovilla, niin kosteus pysyy tasaisena.

Sain tunnustuksen Harmaa Lumous-blogin Tuuluskalta. Kiitos vielä kerran. Ja kyllä, aion ehdottomasti jatkaa tämän puutarha-aiheisen blogini pitoa : ) Tämä on niin kivaa...

Sain myös ihanan keväisen Kukka tunnustuksen Risusydän-blogin Marjalta ja Toukokalliolla -blogin Sannalta. Kiitos paljon teille molemmille : )

Jos kaipaat pientä keväistä kukkapiristystä... ojennan tämän keväisen kukkatunnustuksen juuri sinulle. Katso miten paljon se antaa iloista energiaa... : )
Laitetaan hyvä kiertämään...
.
En nyt kohdenna näitä tunnustuksia eteenpäin kenellekään tietylle, sillä pidän niin monesta blogista ja osassa tämä onkin jo kiertänyt... siksi päätin ojentaa tämän energisen kukkatunnustuksen kaikille, jotka kaipaavat hieman kukkien piristystä ; )

14 kommenttia:

 1. Onnittelut tunnustuksista!

  Vehreyden ajattelu piristää, täällä on (taas) -17 pakkasta.

  VastaaPoista
 2. Hyvä kun muistutit, että rairuoho pitää kylvää. Minulla on siemenet ostettuna mutta pussissa edelleen.
  Onnittelut tunnustuksista!

  VastaaPoista
 3. Kääk! Nytkö jo? No tietenkin joo, olipa hyvä muistutus. Entä, jos laitan ohraa/kauraa, kai nekin olisi jo hyvä laittaa?

  VastaaPoista
 4. Kiitos muistutuksesta! Mulla yleensä jää viimetippaan rairuohon kylväminen. ;) Ihania kukkaistutuksia edellisessä postauksessa. Pitääkin nyt joutua itsekin mullan vaihtoon ja kylvämään. Hyvää keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 5. Sussi - kiitos : ) Pakkasen ja lumisateen keskellä välillä ihan unohtaa, että nyt on jo kevät... onneksi tuo auringon lämpö palauttaa mielen kevääseen...

  Susanne - kiitos : ) Aika kuluu niin nopeasti, että kylvöt unohtuvat...
  Huomasin, että nyt kun seuraan kuun vaiheita, niin siinä samalla muistan tosi hyvin tehdä nämä kylvötkin ajoissa.

  Taru - nyt alkaakin olla kohta kiire rairuohon tai ohran kylvöille. Pääsiäiseen kun on enää pari viikkoa : )

  sanna - ole hyvä : ) Minäkin tästä vaihdan mullan tänään vielä pariin kasviin ja kylvän vähän siemeniä...
  Ihanaa keskiviikkoa sinullekin !

  VastaaPoista
 6. Rairuohonsiemet ostettuna, saankohan ne kylvettyä. Ennen tytöt pitivät huolen että homma tehtiin, nyt se on kyllä ihan minun harrastus ;). Kiitos tarjoamastasi kukkapiristyksestä, haen sen täältä joskus kun energia meinaa loppua. Nyt join kahvia niin paljon että en meinaa pysyä paikoillani. Vai onkohan tämä vaan kevätvillitystä ;).

  VastaaPoista
 7. Kiitos kun muistutit:) Unohdan aina ja kylvän liian myöhään...pitää heti kun pääsen lähteä ostamaan siemenet!

  VastaaPoista
 8. Kylvin ohransiemeniä viime sunnuntaina (omalle karvahortonomillemme..) Laitoin muovin alle ja nyt jo vihertää!

  VastaaPoista
 9. Olenkin odottanut hetkeä kun pääsen istuttamaan pelargoniani alkuja, hyvin ovat juuria lykänneet, usko vaan minäkin taidan saada kesäksi uusia kukkia. Muitakin jonottaa uuden mullan saantia, kortteilu on vienyt aikaani, mutta nyt otan aikaa mullan vaihtoon.
  Tällä kerralla muistin vinkkisi mullan vaihdosta. Mies toi minulle kirppikseltä kukkapurkkeja :-)

  VastaaPoista
 10. Meneepäs se aika nopeaan,kun kohta on jo pääsiäinen ja pääsiäisruohojen aika.. :)Itsellä vielä siemenet ostamatta..
  Onnittelut tunnustuksista!:)

  VastaaPoista
 11. tuuluska - taitaa olla kevätvillitystä, kun aurinkokin komeasti paistaa ; )

  Mirtzi - aika menee jotenkin niin nopeasti, että kohta onkin jo pääsiäinen ja ruoho kylvämättä... ; )

  Elisa - hortonominne pääsee sitten kohta maistelemaan kevätohraa : ) Kylläpäs iti nopeasti...

  tia - kukkapurkkeja tarvitaankin... minulla ne taas meinaavat loppua kesken. Kiva kuulla, että pelakuun alkusi ovat tehneet juuria hyvin : )

  sarppa - kiitos : ) Aika tosiaan menee nopeasti, parin viikon päästä onkin jo huhtikuu.

  VastaaPoista
 12. Onnea tunnustuksista! Hyvä kun muistutit raihuohojen kylvöstä. Minä viime vuonna myöhästyin ja ruoho ei kerinnyt pääsiäiseksi. Sulla on täällä niin kaunista, pauvekekausi on molemmilla avattu. Minä myös siivosin ja pesin parvekkeen lattian, pöytä ja tuolit on valmiina kahvihetkeen. Lasitetulla parvekkeella lämpö on jo kohonnut kesälukemiin. Mukavaa päivänjatkoa ja kiitos vierailustasi!

  VastaaPoista
 13. Sari, en muista, kerroinko jo sinulle tarinan Ristinummen aseman ruususta, jonka ruususeuralaiset pelastivat aseman asfaltoinnin alta pienissä paloissa. Sen lähikuva on nyt blogissani siinä iiriksen lähellä. Tuo hurmaava, villiruusumainen pensasruusu kulkee kädestä käteen, mutta on kiirollinen kasvatettava. Nimitän sitä Vaatimattomuuden lumoksi!

  Aihevinkki sinulle: Malvat! En tiedä, ovatkop muut yhtä hukassa noiden ihanien kukkien kanssa kuin minä. Sain muutamia vuosia sitten sukulaiseltani Turusta siemenlähetyksen, johon hän oli koonnut puutarhastaan eri malvojen siemeniä ja laittanut ne sekaisin. Siinä oli myski-, ruusu- ja vaika mitä malvaa. Koska villiinnytän pihaani laitoin etupihalle kukkapenkin pienentämään nurmikkkoa ja tuomaan katseenvangitsijaa, mutta taisi mennä väärää malvaa,s illä nämä eivät ole terhakasti pysytyssä, vaan tarvisevat tukea. Haluan sinne malvaa, joka seisoo omillaan! Sitten löysin hedelmäpuutarhastamme korkeaa, vahvavrtista malvaa, joka kukki miltei pakkasiin. Olisiko tuo terhakka malva harmaamalvikkia? Minulla menee nyt tuo etupihan kukkapenkki uusiksi ja myös yksi toinen juttu, mutta hoidetaan asia kerrallaan...

  Malvasiemenlähetys oli muuten viimeinen tervehdys minulle,s illä sain sen joulua ennen ja joulun jälkeen tämä innokas puutarhanhoitaja sukulaismieheni menehtyi äkillisesti. Nyt nuo malvat kukkivat hänen muistokseen.

  VastaaPoista
 14. Sisko - kiitos : ) Lasitetut parvekkeet ja terassit ovatkin ihania kevätkahvittelupaikkoja : )
  Mukavaa kevätpäivää sinullekin !

  Leena Lumi - kiitos vinkistä ! Laitanpa sen korvan taakse... Malvat menevät helposti sekaisin, vaikkakin niissä on hyvät tuntomerkit.
  Joihinkin kasveihin jää kauniita muistoja... meilläkin on yhdeltä edesmenneeltä työkaverilta saatu kaunis iiris. Sen kukkiessa tulee muistoja mieleen.
  Ihana tuo ruusu !

  VastaaPoista