lauantai 4. heinäkuuta 2009

Valkoisia kukkia

Valkoistenkukkien puutarhassani, tai oikeammin Kuupuutarhassani kukkii nyt valkoinen loistokärhö. Kukka on aivan uskomattoman suuri : )


Samon pihajasmikkeet ovat nyt kukassa. Tässä mystinen "kurkistus puutarhaan "... ja siellähän se jasmike kukkii.

Pihlaja-angervo on myös kiva valkokukallinen pensas. Se menestyy melkein missä tahansa. On hyvä kuitenkin huomioida, että se leviää juuriversoista leveämmäksi ja leveämmäksi pensaaksi. Tämä leviäminen ei lopu ikinä...
Sen nuput ovat myös kauniit.

Yhdessä varjoliljassa on selvästi tapahtunut mutaatio eli se on kasvattanut aivan hassun näköisen varren. Saa nähdä miltä se näytää, kun nuput aukeavat ; )


Fengshui puutarhapäivä torstaina oli oikein mukava. Paikalle tuli sopivasti aiheesta kiinnostuneita. Jouko Kauppi esitteli suihkulähteen pumpun ja usvalaitteen. Oli mukava kuunnella asiantuntijan vinkkejä. Sääkin suosi meitä ihanasti.
Suunnittelimme tähän samaan omakotitalon puutarhaan Kuupuutarha päivää vielä täksi kesäksi eli lauantaina 15.8. puutarhan ovet ovat jälleen avoinna.

12 kommenttia:

 1. Loistokärhösi on upea ! Minkä ikäinen se on ?
  Olen vasta tutustumassa kärhöihin eli laitoin viime kesänä ensimmäisen maahan ja nyt odottelen nuppujen avautumista, mutta kooltaan tämä on vielä hyvin pieni. Tarkoitus on laajentaa kokeilua. Kärhössä ilahduttaa runsas ja suurikukkainen kukinta.

  Kauniita kuvia :)

  VastaaPoista
 2. Onpa tosiaan erikoisen näköinen varjolilja, ja paljon on kukkia tulossa.

  VastaaPoista
 3. Hieno on kärhösi ja muutkin kukat. Hih, hauskan näköinen varjolilja ;-)

  VastaaPoista
 4. Upea kärhö ja muut kukat!

  Jasmike on meilläkin aloittanut kukinnan, tosin vielä suureksi osaksi se on nupuilla.

  VastaaPoista
 5. Marianne - tuo kärhö on istutettu viimevuoden keväällä. Pari pitkää versoa säilyi hengissä talven yli ja niissä on nuo kukat. Muut loistokärhöt ovat vielä nupussa. Niiden versot eivät säilyneet niin hyvin. Olen lannoittanut vähän laiskasti ja se näkyy nuppujen vähyydessä... Tosin kauniita ovat myös näinkin : )

  pioni - sen vieressä on pari runsasnuppuista varjoliljaa. Laitan tänne kuvan kun ne ovat kukassa...

  tia - varjolilja on selvästikin huumorikukkia, kun tuollaisen varren kehitti ; )

  Sussi - jasmikkeen tuoksu on tosi huumaava nyt kun se kukkii täysillä. Tämän päivän sadekuurot tosin vähän hakkaavat kukkia maahan...

  VastaaPoista
 6. Upea on kärhö, ei voi muuta sanoa.
  Pihlajanangervo on RIESA. Joku kotimme edellisistä asukkaista on sen pihaan halunnut ja vuoden päästä aiomme kaivaa se ylös, jokaikinen juuri mieluummin pois. Kasvakoot moottoriteiden varsilla ihan vapaasti, mutta meidän pihaan sitä en halua...

  VastaaPoista
 7. On niin kauniita valkoisia kukkia. Itsekin ostin viikonloppuna tuon jasmiinin, kukkii ja tuoksuu voimakkaasti. Tuoksu on kyllä mahtava. Otin siitä paljon pistokkaita, jospa ne siitä lähtisi juurtumaan.

  VastaaPoista
 8. Vuokko - pihlaja-angervo leviää tosi paljon ja lopun ikää.... Väärässä paikassa tai pienellä pihalla siitä tulee helposti ongelma. Mutta kaunis se on : )

  Hanna - toivotaan, että pistokkaasi juurtuvat. Jasmike, varsinkin tuoksuvat lajit, ovat kerrassaan ihania : )

  VastaaPoista
 9. Onpa tosi kaunis kärhö! Odottelen kieli pitkällä oman valkoisen kärhöni nuppujen avautumista, sekin on hankittu viime vuonna enkä ole nähnyt sen kukkia lainkaan.

  VastaaPoista
 10. Puutarhamarsu - ostin tänä keväänä toisen valkoisen kärhön. Samoin minäkin odottelen sen ensimmäsiä kukkia...

  VastaaPoista
 11. Valkoiset kukat on niin kauniita..upeita..

  VastaaPoista
 12. Sarppa - niin ovat. Tosin välillä sitä kaipaa voimakkaitakin värejä : )

  VastaaPoista