keskiviikko 1. toukokuuta 2024

Sykähdyttävän ihanat kevään sipulikukat

Nämä kevään ihanat sipulikukat kukkivat nyt sykähdyttävän upeasti ja runsaasti. Ne peittävät maan värikkäinä kukkamattoina, joten talven jälkeen tällainen kukkarunsaus ja värikkyys on niin super energisoivaa. Näitä kukkamattoja tuleekin ihailtua vähän väliä puutarhatöiden lomassa.  Kuvassa on valkoista idänsinililjaa ja sen sekaan on ilmestynyt sitä myös sinisenä. Taustalla on krookuksia isona alueena.


Krookukset leviävät siemenistä...

Nämä kasvitieteelliset eli vähän jalostetut pienikukalliset krookukset kuuluvat suosikkeihini, koska ne leviävät hyvin siemenistä. Näitä meillä onkin pihalla useammassa kohtaa, sillä ne ovat tosi hyviä kevään ensimmäisiä kukkia pölyttäjille. Ja onhan ne tosi ihanan näköisiä😊

Kirjoitinkin jo aiemmin  Ihania krookuksia pölyttäjille ja paljon -postauksen, jossa on kuvia krookuksista toisesta kohtaa. 

Krookuksia ja idänsinililjaa yhdessä...

Aiemmin en ole niin pitänyt tästä idänsinililjan sinisen ja krookusten lilan väriyhdistelmästä, mutta nyt se näyttää oikeastaan ihan kivan raikkaalta. Tässä kohtaa onkin vain sinistä idänsinililjaa, ei onneksi yhtään valkoista.

Keisarinpikarililjat jo nupulla...

Sinisen idänsinililjan ja lilan krookusten seassa on pari mätästä korkeampaa keisarinpikarililjaa. Kuvan kohtaan on alun perin istutettu yksi keisarinpikarililjan sipuli. Nyt siihen näyttää tulevan ainakin kolme kukkavartta.
Kukkavarressa, lehtien keskeltä, pilkistää jo nuput. Tähän tulee siis vahvan oranssin väriset kukat. Niistä kuvia ja hoito-ohjeet Keisarinpikarililja kukkii komeasti -postauksessa. Tämä on siis se kasvi, jonka sipuli torjuu myyriä tai näin ainakin väitetään.

Hyasintit ja idänsinililjat kukkivat yhdessä...

Nämä siniset ja punaiset hyasintit on aiemmilta jouluilta säästettyjä. Ne on kukkineet tässä jo useamman vuoden lyhyellä kukkavanalla. Aivan suloisia skillan kanssa. Laitan myöhemmin kuvia myös ihanan oranssinsävyisistä hyasinteista, kunhan niiden nuput aukeavat. Hyasintti sopii siis hyvin myös kevätkukaksi
Jouluiset hyasintit kannattaa säilyttää ja istuttaa ne ulos puutarhaan. Siitä löytyy ohjeet Säilytä hyasintit kevätkukaksi -postauksessa. Itse aion istuttaa joululta säästetyt hyasintit maahan ehkäpä jo ensi viikolla, kun kuun vaihe on siihen sopiva.

Puutarhaterveisin Sari2 kommenttia:

 1. Oih, miten kaunista! Kukissa taitaa pörrätä jos jonkinlaista pörriäistä. Minullakin jouluiset hyasintit odottelevat vielä istuttamista. Toivon niin, että saisin ne kukkimaan ensi keväänä, vaikka juuri tuollaisina lyhyinä kukkavanoina 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kukissa pörrää kimalaisia, mehiläisiä ja monenlaisia muita pölyttäjiä. Ja niistä kuuluu kiva surina, kun ohi kävelee.
   Jouluiset hyasintit kukkii kyllä, kunhan niiden paikka on aurinkoinen ja lämmin. Tietysti maan tulee olla läpäisevää. Pidetään peukkuja, että saat hyasinttisi kukkimaan ensi keväänä!

   Poista