perjantai 10. helmikuuta 2012

Upea lomaviikko viherpeukaloille : )

Jos tiedät kukista ja puutarhasta innostunutta "viherpeukaloa", joka on loman tarpeessa, ja esim. pienituloinen .... vinkkaa tämä juttu hänelle. 

Viherpeukalo -teemaloma 14.-19.5.2012 

Tänä vuonna on siis Lomakoti Kotorannassa, Nurmijärven Kiljavalla, teemallinen Viherpeukalo -lomaviikko. Se on Tuettu loma eli Raha-automaattiyhdistys tukee toimintaa, jolloin omavastuuosuudeksi jää vain 20 euroa/vuorokausi. Lomalle voi hakea, jos täyttää Tuettujen lomien kriteerit (taloudelliset tai sosiaaliset tai terveydelliset). Hakeminen on helppoa... hakulomakkeita voi tiedustella suoraan Kotorannasta.

Alla kuvia viime vuoden Viherpeukaloviikolta... ja tänäkin vuonna ohjelma (klik) on samanoloinen, sillä se sai paljon kiitosta lomalaisilta : )

Kävimme pienellä puutarhaviljelmällä, ihan kasvihuoneissa sisällä... kukkaloista oli mykistävä.. ja tuoksut vielä lisäsi lomalaisten ihastusta. Menimme sinne bussilla ja pari pyörätuolilaista invataksilla. Puutarhalta sai myös ostaa kukkia kotiin...


Yhtenä päivänä teimme kukka-asetelmia... ja tyyli oli vapaa. Olisittepa nähneet, miten innostunutta porukka oli... muutama ei malttanut edes pitää taukoa. Asetelmat sai kotiinviemisiksi : )

Viherpeukalo-lomaviikko oli ensimmäisen kerran viime vuonna. Henkilökunta ja vapaaehtoiset olivat tehneet meille kolme viljelylaatikkoa, joihin sitten istutimme yrttejä. Laatikoihin mahtui vielä muutama herneen ja pavun siemenkin. Jännä nähdä nyt keväällä, onko yrtit vielä henkissä.


Keittiön emännät olivat huomioineet viikon teeman ja laittaneet monenlaista yrttisämpylää ja vihannesherkkua.

Kotorannan pihalle porukan vahvimmat istuttivat muutaman marjapensaan, raparperin ja maustekasvin. Kasvit oli saatu henkilökunnan ja vapaaehtoisten kotipihoilta : )


Viherpeukalo-lomaviikko ei suinkaan ole pelkästään puutarhahommia, vaan siellä on monenlaista muuta lomaohjelmaa. Tai voihan sitä vain nauttia luonnosta ja omasta rauhastakin.
Kotoranta on aivan ihanalla paikalla, puhtaan ja kirkasvetisen Sääksjärven rannalla. Paikka on aika pieni, joten siellä ei ole juurikaan muita kuin lomaviikon lomalaiset... siis hyvin rauhallinen ja kodinomainen paikka : )

Laitoin nyt tänne blogiini tämän jutun, sillä Hyvinvointilomat ry:llä on pieniä käynnnistysongelmia. Tuetut lomat tulisi hakea heidän kauttaan... mutta haku ei näytä toimivan, ja heidän sivuiltaan saa sen käsityksen, että hakuaika tälle lomalle olisi jo ohi. Viherpeukalo -lomaviikolle voi siis edelleen hakea, ottamalla yhteyttä suoraan Kotorantaan, klik ja   www.kotoranta.fi

Tämä Tuettuloma on ainutlaatuinen, toista tällaista ei ole ! Toivon todellakin, että loman tarvitsijat löytävät tämän mahdollisuusen !

Olen tällä Viherpeukalo-lomaviikolla "puutarha-asiantunijana" palkatta eli hyväntekeväisyystyönä. Puutarha-apulaiseksi saan toivottavasti mukaan taas yhden innokkaan eläkeläisen : )

6 kommenttia:

 1. Ai että, tuo olisikin ihana loma :) Mutta ajankohta ei valitettavasti passaa minulle... Harmi!

  VastaaPoista
 2. Mari - no voihan harmi... olisi ollut kiva nähdä : )
  Olisipa tosi ihana päästä sinne suunnalle Suomea pitämään jonkinlainen kurssi... samalla reissulla pääsisi ehkä näkemään blogituttujakin : )

  VastaaPoista
 3. oispa kyllä tosi kivan kuulonen loma. Oon monesti miettiny että mekin voitas noiden lasten kans päästä tuetulle lomalle joskus..mut tuo sattuu just pahimman kiireen eli kylvöjen aikaan..ei toivoakaan. :(

  VastaaPoista
 4. Hienoa ja tärkeää työtä, Sari, ilo on lukea tällaisia(kin) postauksia. Voin hyvin kuvitella, millaista riemua tällaisesta viikosta saavat sekä leiriläiset että ohjaajat.

  Toivotaan, että saatte lomaviikon täyteen osallistujia! Ja meille, jotka emme pääse osallistumaan, voisit viritellä esimerkiksi yhden päivän kestävää kukka-asetelmakurssia. Kiertueen voisi aloittaa täältä pk-seudulta, kiitos :)

  VastaaPoista
 5. Puutarhuri - ymmärtääkseni monilapsiset perheet ovat yksi tuettujen lomien asiakasryhmä. Kannattaa kyllä käyttää sitä etua : ) On myös tuettuja lomia, jotka on suunnattu lapsiperheille eli lomaohjelma on heille sopiva.

  Geranium - vau, ihana idea ! Olisi tosi kiva pitää kesällä kukkasidontakursseja. Silloin on todella paljon materiaalia käytössä, ja edullista vielä : )

  lumiukko - kiitos : ) Hyvää Ystävänpäivää sinullekin !

  VastaaPoista