sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Mitä kuuluu kellariin...

Alla oleva kuva ei tosin ole kellarista. Murattisyklaamin mukula tekee nyt lehtiä... hankin mukulan syyskukaksi parvekeelle, mutta syksyllä se vain olla möllötti, eikä tehnyt lehden alkuakaan. Otin ruukun viileään huoneeseen, pelargonioitten luokse, ennen kuin pakkaset tulivat.
Aika söpöt lehden alut sillä nyt, vai mitä 😊

Pieni murattisyklaami

Seuraavat kuvat ovatkin sitten kellarista. Ekan syklaamin mukulan mukana tuli pieni pieni mukula, joka teki kaksi pientä lehteä. Itse päämukulahan mätäni.  Se on siis samaa lajia kuin tuo ylempänä oleva mukula. Tämä söpöliini majailee siis kellarissa... otin kuvan ihan hetki sitten. Ihmeellisesti sillä on ruukku rutussa 😂
Syklaamit ovat siis todellisia persoonallisuuksia!

Riippaorvokki

Riippaorvokki (kesäkuva) näyttää nyt tältä. Joku on unohtanut kastella sitä eli se on päässyt kuivumaan pari kertaa. Mutta sehän ei haittaa. Tärkeintä on, että juuret pysyvät elossa.

Mitä muuta kellarissa

Osa jouluhyasinteista on kellarissa, täysin ilman hoitoa. Saviruukussa on syyskrookukset, klik. Ne ovat tehneet lehdenalut, kevättä enteillen.
Mustassa kukkaruukussa on iiriksiä, melkein kukassa! Järkkyä! Istutuin ne vasta 20. joulukuuta ja jo nyt aloittelevat kohta kukintaa. Ensi vuonna istutan ne vasta tammikuussa!
Näet iiriksiä edellisiltä keväiltä tästä klik ja klik.  Ne on kyllä niin suloisia kevätkukkijoita.


4 kommenttia:

 1. Hankin viime kesänä riippaorvokin, kiitos vain vinkistä! Siinä on juuri sellaista kainoa kauneutta mikä erityisesti viehättää minua. Se asuu asuinhuoneissani, kun talossani ei talvella ole juurikaan yli 20 astetta, ja possaollessani tuskin kymmentäkään. Orvokki näyttää viihtyvän hyvin, mutta olen myös huomannut sen kuivuvan herkästi - tosin aina virkoavan hyvin nopsaan saatuaan vettä.
  Minulla on balkaninsyklaami suunnilleen saman näköinen kuin sinun murattiversiosi, se pukkasi syksyllä pari pienen pientä lehteä ja niitä se pitää terhakkaasti pystyssä. Mietin, koskahan se mahtaa kukkia - no, voi olla että se päätyy keväämmällä puutarhamaahan ja saa asua jatkoelämänsä siellä.

  VastaaPoista
 2. Oi, tuommoinen riippaorvikki pitää löytää ensi kesänä! Ihanat alut syklaameissa :) Pitääpä tosiaan käydä kurkkimassa kellarissa mitä minun tulppaaneille kuuluu, osa niistä puski jo kovasti ylös joulun aikaan...

  VastaaPoista
 3. Täytyykin kokeilla syklaameja ja iiriksiä ruukussa ensi vuonna:)

  VastaaPoista
 4. Saila - minä pidin viime talvena riippaorvokin myös sisällä, mutta se kuivui niin usein, että nyt se saa olla kellarissa. Ja silti se välillä pääsee kuivahtamaan... ihan kun se joisi talvella enemmän vettä kuin kesällä ; )
  Todennäköisesti minunkin syklaamini pääsevät puutarhamaahan keväällä. Toisaalta olisi kyllä kiva kokeilla, miten se pärjäisi kesät parvekkeella ja talvet kellarissa.

  Mari - riippasyklaami on aivan super ihana. Keväällä sen taimet näyttävät mitättömän pieniltä... eli jää helposti huomaamatta ; )
  Kannattaa tosiaan käydä kurkkaamassa kellariin, ettei vaan tulppaanit kuki siellä, hih ; )

  Sussi - sitä on vaikka mitä upeita kasveja, niitä näkee vaan vähän harvemmin myymälöissä. Syklaamin mukulat tilasin nettikaupasta, joissa on laajemmat valikoimat.
  Ajattelin nyt kesällä kokeilla muutamaa vähän harvinaisempaa mukulakasvia... vanhojen daalioiden rinnalla : )

  VastaaPoista