sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Vihdoinkin sain sipulikukat istutettua ; )

Laitoin toisen pussillisen tasettia kasvamaan. Sipuleissa oli jo isot alut. Nuo ihanat pienet ruskeat paperipussit ovat Korpikangas Siemen-Frön pusseja, joku jo varmaan tunnistikin ne ; )
Lisää tasetista näet täältä.

Ruukkuihin istutin sekä uusia sipuleita että viime kevään ruukuista säilytettyjä. Kuvia edellisten keväiden kukkivista sipulikukkaruukuista näet tästä ja sipulikukat otsakkeen alta eli tästä.
Alla uusia kevätkurjenmiekkojen sipuleita....

..ja tässä viime keväisiä. Annoin näiden pikkukurjenmiekkojen lakastuttaa lehtensä rauhassa ja kesällä otin sipulit mullasta säilöön. Ne ovat paljon pienempiä kuin ostettaessa. Saa nähdä mitä näistä tulee ; )

Sen sijaan vanhat kreetantulppaanien sipulit olivat yhtä isoja kuin uudetkin, syksyllä hankkimani. Eli hyvältä näyttää : )

Muitakin sipuleita laitoin ruukkuihin. Ihan uutena kokeiluna on nyt assyyrianpikarililja. Sipulit ovat vähän erikoisemman näköiset, ihan pikarilijamaiset ; )
Eli istutin sipulit ruukkuihin, joissa on multaa. Kastelin ne ja vein kellariin. Lämpötila ei saa laskea pakkaselle. Olen nyt seurannut mittaria ja lämpötila näyttää vaihtelevan 4-6 asteen välillä.
.
Talvella näitä on hyvä kastella, jos multa näyttää kuivuvan. Etenkin keväämmällä, kasvaessaan, ne kaipaavat vettä.
.
Täma sipulikukkien ruukkuihin istutus on yli kaksi viikkoa myöhempänä kuin viime syksynä eli jännä nähdä, vaikuttaako se niiden kehittymiseen ja kukintaan.
Kevättä odotellessa... ; )
.
.. siis postailen tämän joulukuun ajan enemmänkin tuolla joulublogissani, nyt vain oli pari asiaa heti näin peräkkäin ; )

15 kommenttia:

 1. Haaa, siis vielä voi istuttaa ruukkuihin. Jääkaapissani on pahvilaatikossa monta sipulipussukkaa, jotka sain juuri ennen Brasilian matkaani. Maahan niitä ei todellakaan voi enää istuttaa. Siispä ruukkuihin! Mielenkiintoista!
  En ole näissä hommissa ainakaan koskaan ennen onnistunut, koska olen jättänyt ruukut ulos. Niitä ei siis pidä jättää pakkaseen. Ehkä onnistun tällä kertaa!

  VastaaPoista
 2. On niiin väärin ettei mulla ole kellaria, haluaisin kans istuttaa ja sit sais keväällä sisälle uusia kukkia ennenko puskeevat maasta. Kuuletko kun poljen jalkaani lattiiaan ja kiukuttelen kuin pahainen uhmaikäinen:) No minä katselen sun blogista kuvia sittenko alkaa vat puhjeta, lohtu se on sekin.
  Hyvää itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 3. Irene - olen monena syksynä istuttanut sipulit ruukkuihin, kellariin. Ja keväällä maalis-huhtikuussa siirrän ruukut kukkimaan parvekkeelle. Onnistuu aina, kunhan muistaa kastella hieman tarvittaessa ; )

  Henrietta - ihmettelinkin, mistä se töminä oikein kuuluu, hih ; )
  Joskus aiemmin säilytin ruukut sukulaisen kellarissa, heillä kun oli siellä hyvin tilaa.... nyt onneksi meillä on tuo kellari.
  Eli taas keväällä täällä on tiedossa sipulikukkia ruukuissa : )

  VastaaPoista
 4. Ai jaahaa! No mutta hyvä että narsut ovat alulla. Minulla ne alkavat jo kohta kukkia ;-) Mutta hermoilen kyllä vähän miten kellariin sahanpuruun talveksi kantamani daaliat, ruostekukat ja töyhtövana jakselevat. Ei niitä voi sisätiloihinkaan kantaa. Toivottavasti pärjäävät.

  VastaaPoista
 5. Jaaha, ensi syksynä/talvena siis laitan muutakin kuin tulppaaneita ruukkuihin ;)

  VastaaPoista
 6. Saila - tasetti on kyllä kaunis, ja niin ihanasti tuoksuva : )
  Toivotaan, että juurakkosi pärjäävät hyvin kellarissa. Tavalliset daaliat ovat onneksi aika sitkeitä, kunhan vaan pakkanen ei niitä palelluta.
  Minulla on suklaakosmos vielä vihreälehtinen, siis kellarin pimeydessä ; )

  Mari - olen kokeillut narisisseja, tulppaaneja, helmililjoja, krookuksia, hyasinttejä.. kaikki ovat onnistuneet. Vain balkaninvuokko epäonnistui, mutta se on muutenkin oikullinen ; )
  Taidankin kokeilla sitä uudelleen ensi syksynä...

  VastaaPoista
 7. Kiitos samoin sinulle oikein hyvää itsenäisyyspäivää!
  Minusta sipulitkin ovat kauniita, täytyy myöntää, kun omat tasettini ei ota oikein lähteäkseen kasvuun...hi! paitsi yksi on venynyt ylitse muiden,
  noh,,joskus näinkin aina ovat kyllä aikaisemin onnanneet!:)

  Sinun kyllä lähtevät,Hi! Kiva kun kävit Sari!

  VastaaPoista
 8. Voi kun minullakin olisi kellari, olisi kiva tehdä ruukkuistutuksia.

  Lohduksi onneksi löysin poistomyynnistä joulukrookuksen sipuleita, isot alut niissä jo on, toivottavasti kukkivat.

  VastaaPoista
 9. Sirkka - käväisen useinkin katsomassa upeita kuviasi, ja kommentin pyrin jättämään, ellei ole ihan kiirus ; )
  Edellisistä taseteistani yksi kukkavana ponnahti heti isoksi, muut tulivat sitten paljon myöhemmin perässä... eli toivotaan, että sinunkin tasetit sieltä vielä nousevat kukkimaan : )

  Sussi - voi ihanuus, joulukrookuksia ! Laitathan niistä sitten kuvan : )
  Kellarin virkaa voisi hoitaa myös kylmiö, kylmäkaappi ja jääkaappi, jos lämpötila on oikea. Ja jos sinne mahtuu noita ruukkuja, hih ; )

  VastaaPoista
 10. Voi sinulle on luvassa paljon kukkailoa! Nyt on tasetteihini tulleet nuput, jee! Harmi vaan etten ostanut sipuleita enemmän. No, ensi vuonna...

  VastaaPoista
 11. Olivieno - näinhän se on, että sitä oppii kantapään kautta ; ) Laitathan kuvia taseteistasi...
  Minulla nuo tasetin alut ovat edelleen aika pienet.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Sari,
  nyt tosiaan kerron sinulle, että nyt on peräti kolme tasettiani lähtenyt kipuamaan kohti ylöspäin...!
  Olen onnellinen vaikka jäisikin kolmeen, mutta pieni toivon pilkahdus asuu vielä sisälläni!:)

  Hyvänolon tunnetta sinulle!

  VastaaPoista
 13. Sirkka - eikö olekin kutkuttavaa seurata näitä kasvien ja kukkien kehitystä : ) Nytkin käyn joka päivä kurkkaamassa keittiön kaapissa olevia kielorukkuja, josko sielä nousisi lisää kielon alkuja.... niin ja saa nähdä tuleeko niistä kukkia jouluksi vai uudeksi vuodeksi, vai tuleeko pelkkiä lehtiä. Jännää ; )
  Iloista alkavaa viikkoa sinulle Sirkka !

  VastaaPoista
 14. Paljon ihania pallukoita, nyt vaan jään odottamaan mitä ihanuuksia saamme nähdä.

  VastaaPoista
 15. tia - pikarililjat on jännä kokeilu. Näin niitä viime keväänä kukassa Tulppaanien lumo -näyttelyssä. Ehkäpä ne onnistuvat minullakin, saa nähdä ; )

  VastaaPoista