keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Pari päivää jäljellä joulukuusen kaatoaikaa

Perinnetiedon ja kuunvaiheiden mukaan hyvä kuusen kaatoaika on
6.-17.12. 2010.
Tällöin kaadetuissa kuusissa neulaset säilyvät paremmin oksissa, eivätkä karise niin helposti. Toki neulaskatoon vaikuttaa kuusenjalasta puuttuva vesi ; )
Joulukuusen hoito-ohjeet ja muuta kuusitietoa näet tästä.

Kirjoittelen edelleen enemmänkin tuolla joulublogissani...

12 kommenttia:

 1. Sari, meillä on jo upea kuusi.

  Mulla on kaksi asiaa:

  1) Mitä teen kun sain nyt kaukaa lahjaksi tulleina iiristen sipuleita. Laitanko ne multaan ja ruukuun ja kellariin? Vai säilönö ne ilmavassa pussissa kevääseen ja istutan sitten maahan? Viime mainittu ohje on ollut suosituin kyselytutkimusesessani - vielä.

  2) Voisitko toimittaa minulle upean kuvan runsaasta määrästä hyasintteja - nyt. Tarvitsen sen erääseen runoon. Minä tukehdun hyasinteista, joten en voi lähteä edes Viherlandiaan kuvaamaan. Voinhan ajaa sinne ja pyytää sieltä jotain kuvaamaan, mutta sinäkin saisit samalla linkitystä.

  Lumimiehestä ei tähän mitään apua, sillä hänkään ei kestä hyasintteja edes astmapiipun avulla.

  Talo alkaa täyttyä valkoisista amaryllyksistä;-) Meillä on hopeahääpäivänä eli jouluna valkoisia amaryllyksiä PALJON, oikeaa samppanjaa, meren herkkuja, ja sitten kaikkea muuta asiaan kuuluvaa...

  VastaaPoista
 2. Leena Lumi - riippuu varmaan siitä, mitä iiriksiä ne ovat...siis mitä lajia. Jos sipuleissa näkyy jo uudet juuren alut, istuttaisin ne multaan ja kellariin.
  Voi ei, lähettäisin mielelläni sinulle kuvan, mutta minulla ei ole sellaista. Sillä harvoin näkee runsaita kukkivia hyasinttejä. Yleensähän ne ovat myytäessä nupullisia.... Katsoin myös Kauppapuutarhaliiton nettisivuilta ja sielläkään ei ole hyasinttimerestä kuvaa. Toivottavasti löydät sellaisen jostain : )
  Oikein paljon onnea hopeahääpäivänne johdosta !!!! Kuvailet taas niin upeasti tunnelmaa.. : )

  VastaaPoista
 3. Voi voi, mitenhän meidän kuuselle käy, kun se on vielä metsässä ;) Lauantaina vasta ehditään mökiltä se hakemaan, mutta toivotaan että sille käy hyvin. Sovitaan vaikka että täällä pohjoisessa venytään päivä tuosta ajasta ;)

  VastaaPoista
 4. Elisa - lauantai 18. päivä on vähän rajatapaus... Kuukalanterissa se on merkitty vielä hyväksi päiväksi.
  Eli ei mitään hätää ; )

  VastaaPoista
 5. Kiitokset vinkistä!:) Täytyypäs viikonloppuna kaataa kuusi!:)

  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 6. Sari, kiitos. Niissä ei ole yhtään alkuja ja sain ne biologilta, jonka mielestä ne voisivat säilyä pussissa ilmavasti kevääseen, mutta puutarha ei ole hänen varsianinen alansa, joten...Pidän ne pussissa. Kellarissa en sitten tiedän, miten on kosteus yms.

  Yritän löytää jonkun blogista ja sitten kerjätä vaikka yhden tai pari hyasinttia sitten sen hyasinttimeren sijasta...Sulla on ihana joulublogi♥ Nappasin pari kuvaa ja linkitin sen. Mulla on ollut niin kiire etten ole ehtinyt huomata.

  VastaaPoista
 7. Voi hitsi, me kun ei ehditä metsään ennen kuin viikonloppuna, mutta aika lähelle menee sekin tuota viimestä päivämäärää;)

  VastaaPoista
 8. sarppa - ole hyvä : ) Heti lauantaina on paras päivä, sillä sunnuntai on jo aika lähellä täysikuuta...

  Leena Lumi - se on hyvä, että sipulit ovat täysin lepotilassa. Säilyttäisín ne myös kuivassa paikassa, niin eivät lähde kasvuun. Toki välillä kurkkaisin, miten ne voivat ; )
  Kiitos : ) Tämä joulukuu on monella aika kiireistä, syystä tai toisesta ; ) Toivottavasti saat hyvän kuvan hyasinteistä !

  pioni - Kuukalenterissa on lauantai vielä merkitty hyväksi päiväksi, tosin se on jo rajalla. Eli kannattaa kaataa se kuusi silloin : )

  VastaaPoista
 9. Kiitos Sasi,minä ilahduin käynnistäsi ja kerron sinulle sydänpohjani iloni, kohta auvautuu ensimmäinen tasetin kukkani...voi sitä iloa..edes yksi!:)
  Kaunis rauhallinen kuva on Sinulla!

  Valoisan lämpimin päivän toivotuksin sinulle!

  VastaaPoista
 10. Sirkka - ihanaa, tasetti onkin herkän kaunis kukka. Ja niin hienon tuoksuinenkin : )
  Ihanaa päivän jatkoa ja joulun odotusta sinullekin !

  VastaaPoista
 11. Ihana, kun on oikea kynttilä! Lämpöisää joulua!

  VastaaPoista
 12. Saila - tuo kynttilä on kyllä hieno, tosin niissä on aika vahtiminen ; )
  Ihanaa joulun aikaa sinullekin !

  VastaaPoista