perjantai 10. huhtikuuta 2009

Leppoisaa pääsiäistä !


Minisantpauliakin ehti kukkaan pääsiäiseksi. Se on ollut yksi suosikeistani jo vuosia. Sitä on vaan niin harvoin myynnissä. Tämän löysin viime lokakuussa ja nyt se aloittelee kukkimaan : )
Se viihtyy ilta- tai aamuauringon ikkunalla. Lannoitetaan hieman. Kastellaan lautasen kautta ja mullan on hyvä hieman kuivahtaa kastelujen välillä. Kuulin jostain, että sen saa kukkimaan keväällä, kun laittaa lautaselle kuumaa vettä, ei kuitenkaan liian kuumaa ; ) Näin olen tehnytkin...
Pääsiäisruohon kylvin muistaakseni pari viikkoa sitten. Se on timoteita, siemenpussin mukaan.
Leppoisaa ja iloista pääsiäistä sinulle !

14 kommenttia:

 1. Ihana minisanttu, enpä ole ennen nähnytkään. Ennen perheen perustamista minulla oli talon idänpuoleiset ikkunalaudat täynnä santpaulioita ja kastelin niitä lämpimällä vedellä. Kukkaloisto oli hurmaava. Vuosia sitten luovuin niistä,kun pikkukätöset eivät antaneet niille kasvurauhaa, mutta taas uskaltauduin kokeilemaan, kun lapset kasvavat ja antavat vähitellen kukkien olla rauhassa. Löytäisinpä minäkin jostain tuollaisen miniversion, näyttää niin ihanalta :)
  P.S. Onnenpisarat sulkeutui, jätä s-postia,jos haluat saada kutsun lukijaksi. Osoite löytyy suosikki-linkkiblogistani, johon pääsee profiilikuvauksen kautta...

  VastaaPoista
 2. Ihanan pörröisiä tipusia! Kaunis tuo minisanttukin, herkkä. En ole missään livenä nähnyt, täytyykin pitää silmät auki.

  Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis tuo saintpaulia! Tuli aivan sinivuokko mieleen herkistä kukinnoista. Hyvää Pääsiäistä sinullekin :)

  VastaaPoista
 4. Vuokko - minulla oli aiemmin montakin minisanttua, mutta sitten uudessa kodissa ei ollutkaan sopivaa ikkunaa. Nyt tässä kodissa löytyykin hyvä paikka. Voit uskoa, että hypin melkein ilosta kun näin tämän Plantagenissa ; )
  Ja nyt se kukkii...
  On se jännää, miten johonkin kasviin mieltyy...

  pioni - mukavaa pääsiästä sinullekin !

  Heinähattu - olen etsinyt noita minisanttuja jo pari vuotta. Aion ostaa vielä pari lisää, sitten kun löydän niitä taas : )
  Mukavaa pääsiäistä sinullekin !

  Elina - minulla on aiemmin ollut sinivuokon värinen minisantpaulia. Se oli tosi kaunis, niin keväinen ; ) Kun löytäisi vielä samanlaisen...

  VastaaPoista
 5. Kivat pörrötiput ja upean värinen santpaulia - hieno pääsiäiskooste!
  Hyvää pääsiäistä sinullekin!

  VastaaPoista
 6. Kaunista pääsiäistä sinulle!:)

  Niin ihania kuvia...

  VastaaPoista
 7. Kivoja pörröisiä tipuja ja kauniisti kukkii minisanttu.
  Hyvää pääsiäistä sinulle.

  VastaaPoista
 8. En ole minisaintpauliaa ennen nähnyt! No, mulla ei kyllä taviskaan menesty jostain syystä? Se olisi niin kaunis kukka. Mutta uskollisesti Mummo joka vuosi jakaa omansa ja minä saan yhden :) Iloista pääsiäistä!

  VastaaPoista
 9. Kuusirannan emäntä - pörrötipujen paikka tänä pääsiäisenä oli selvästikin tuossa oksien lomassa ja lähellä ruohoa ; )

  Susanne - kiitos samoin : )

  Nina - kiitos ! Ylläyin itse, miten ihanilta kuvat näyttävät suurennettuna eli kun klikkaa kuvaa. Santun kukka läheltä on sitten viehkeä...

  tia - pörrötiput ovat niin ihanan "aidon" näköisiä ; ) Ihastuin niihin heti, kun näin ne kukkakaupassamme.

  Mari - kyllä sinä varmaan kohta pääset yhteisymmärrykseen sen santun kanssa, älä vaan luovuta ; ) Santut ovat itse asiassa tosi helppoja. Lautaselta kastelu eikä liian aurinkoiselle paikalle.

  VastaaPoista
 10. Ai onko noita minisantpaulioitakin olemassa?! Taas viisastuin ;)
  Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 11. En tiennyt minäkään minisantusta. Meillä kukkii nyt juuri vanha iso santtu:)

  Mukavaa pääsiäisenaikaa!

  T. Sussi

  VastaaPoista
 12. kati - minisantpaulioita ei juuri viime vuosina ole näkynyt myymälöissä. Toivottavasti nyt niitä saa... ne kun ovat niin söpöjä ; )

  Sussi - kyllä santpauliat ovat upeita. Niissä on niin hienoja värejäkin. Vanhassa santussasi on varmaan toooosiii paljon kukkia ; )

  VastaaPoista