sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Kylvöpuuhia odotellessa...

Tänään kylvin jo hieman keväistä.... siitä enemmän vähän myöhemmin : )


Sen sijaan pihalle tulevat perennat saavat vielä odottaa kylvöä. Pusseissa lukee kylvöajan olevan helmi-huhtikuu.
Aion kylvää siemenet vasta maaliskuun loppupuolella. Jos ne kylvää liian aikaisin, ne joutuvat kasvamaan sisällä asunnossa turhan pitkään ja kasvu muuttuu hennoksi ja honteloksi. Ei hyvä. Ulos taimet voi siirtää vasta kun yöpakkaset ovat ohi eli kesäkuun alkupuolella.

Kuupuutarhaan tulevat nuo pari valkeaa orvokkia ja matala siperianunikko etsii vielä sopivaa paikkaa. Ehkä sekin päätyy Kuupuutarhaan tai ihan sen viereen, saa nähdä ; )

Vielä jotain muutakin tekisi mieli lisätä siemenistä, kunhan vaan löydän niiden siemeniä.....

12 kommenttia:

 1. Minä niin tykkään, kun annat näitä vinkkejä! Ei viitsi kaikkea anopiltakaan kysyä;)

  VastaaPoista
 2. Minä joka kevät mietin että kylvänkö jotain ja aina on pakko jotain kylvää... Minulla ei kyllä ole kyllin hyvää paikkaa kasvulle :(

  VastaaPoista
 3. Mari - kiva kuulla, että vinkeistä on hyötyäkin : ) Näitä puutarha-asioita oppii kyllä paljon ihan kokeilemalla. Siten on keksitty kaikki uudetkin hoitoniksit. Tosin osa kokeilusta epäonnistuu täysin ja joka tapauksessa kokeilu vie kyllä aikaa ...

  Mari - minunkin kasvatuspaikkani ovat vain muutamalla ikkunalla. Ja kun ilmat lämpenevät, saan osan lasitetulle parvekkeelle jatkokasvuun. Koska tilaa on vähän, kylvän myöhään. Silloin valoa on paljon enemmän ja taimien kasvu nopeaa : )

  VastaaPoista
 4. Hirveästi sormet syyhyävät liian aikaisin ja sitten on ihmeessä niiden pitkien honteloiden taimien kanssa. Jos hankkisi puutarhalamppuja voisi aloittaakin jo aikaisemmin.

  Orvokki kannattaa kyllä kylvää vaikka vähän ennen aikojaan, kun se on kuitenkin matalakasvuinen - muuten se ei ennätä kukkia ensimmäisenä kesänä.

  Samoin olen parina keväänä kasvattanut heliotrooppia ja se on kukkinut vasta ihan loppukesällä, kun on kylvänyt maaliskuun lopulla, ajattelin sen laittaa nyt jo helmimaaliskuun vaihteessa.

  VastaaPoista
 5. Inkivääri - on kyllä ihana kylvää aina kevään ensimmäiset siemenet : )
  Kannattaakin tarkistaa kasville suositeltu kylvöaika. Joillakin se on tosi pitkä tai kuten heliotroopillasi, kukinta kylvöstä on monta kuukautta... tietysti kesän aurinkoisuus vaikuttaa myös kukinnan alkamiseen.
  Kun itse kylvän perennoja, tavoitteena on saada niistä pitkäikäisiä kasveja. Eli ei ollenkaan haittaa vaikkei ekana vuoten kukkisikaan, sillä kukinta verottaa aina vähän lehdistön kasvua. Vaikkakin kukat olisivat tosi kiva lisä : )
  On se vaan aina yhtä mielenkiintoista kokeilla kasvatusta siemenestä - onnistuuko vaiko ei, vai itävätkö siemenet vasta myöhemmin kesällä ; )

  VastaaPoista
 6. Voi kun tuli taas tuulahdus kevään tulosta kun katselin sinun siemenpussejasi ;-)

  VastaaPoista
 7. tia - simenet, siemenhinnastot ja kylvökset tuovat aina kevään lähemmäksi : ) Vaikka kyllä tämä talvikin on kiva.

  VastaaPoista
 8. .....niin keväistä..löysin muutaman siemenpussin kätköistäni:) olin unohtanut ne viimevuodelta.
  Itse en viitsi niin kovin paljon etukäteen, tilanpuutteen vuoksi..myöhemmin laitan suoraan ruukkuun joitain mitkä tulevat nopeasti.

  Aurinkoista päivää!:)

  VastaaPoista
 9. Oi, minun on varmaan kohta jo kylvettävä jotain... Siemeniä on varastossa valtava määrä.

  VastaaPoista
 10. Sirkka - minäkin kylvän vain hieman jotain keväällä sisälle ja sitten kesällä lisää parvekkeelle, etupäässä perennoja. Joku aina onnistuu hyvin ja joku jää välillä täysin itämättä tai jopa kylvämättä ; )

  Sanni - sinulla onkin sitten paljon taimia tiedossa keväällä ja kylvöpuuhia : ) Mikäs sen mukavampaa....

  VastaaPoista
 11. Jaahans, nyt sitten iskit minuunkin kylvöinnostuksen ;)

  VastaaPoista
 12. kati - tulin juuri kylvösten luota. Annoin niille aamusumutuksen ja huomasin, että hitaammatkin jo itää... jännää... ; )

  VastaaPoista