maanantai 5. heinäkuuta 2010

Ihanat ruusunnuppupelargonit

Tässä kaksi suloistakin suloisempaa pelargonia : )

`Valkoinen ruusunnuppu`

Eli ensimmäisenä `Valkoinen ruusunnuppu` pelargoni. Aivan sykähdyttävän ihana kukkapallero...

Kuten kuvasta näkee, kasvutapa on tiivis eli ei mitenkään hujoppimainen. Osa erikoispelakuistani kun kasvavat hieman mielenkiintoisesti vinoon tai tekevät todella pitkiä versoja ; )

`Appleblossom Rosebud`

Toinen ruusunnuppupelargonini `Appleblossom Rosebud` kasvaakin juuri mainitsemallani "mielenkiintoisella tavalla". Kasvutapa on toki kaunis, mutta ei sellainen tasainen, kuten yleisemmin myydyillä pelakuilla. Sen siis näkee, että nämä ovatkin erikoislajikkeita ; )
Nämä ovat juuri niitä Pukin Puutarhalta postitse tulleita pelakuita, mikäli muistatte sen postauksen pikkutaimista....

Kukkaterttu on niin hempeä...ihana : )

Ruusunnuppupelargonit pidän parvekkeella, jossa sade ei pääse pilaamaan kerrottua kukkaa.


Pelargonien eli pelakuitten hoito:

Lannoitetaan säännöllisesti esim. joka viikko. Kastellaan, kun pintamulta on hieman kuivahtanut. Kuihtuneet kukat ja huonot lehdet poistetaan.
Kukkiakseen vaatii aurinkoa.
.
Kestävät muuten tätä hellettäkin todella hyvin. Meilläkin lämpötila nousee parvekkeella 40 asteeseen aurinkoisena päivänä. Tällöinkään näihin ei tule ötököitä, edes lasitetulla parvekkeella. Siis loistokasveja : )
.
Jotta ei mene ihan hempeilyksi värimaailman suhteen, laitanpa kuvan maljaköynnöksestä ja amppelipelakuusta samaiselta parvekkeelta. Viihtyvät hyvin vierekkäin : )
Huomasin kuvasta, että ylin pelakuun kukkaterttu on tehnyt hassun pienen lisätertun. Taitaa viihtyä tosi hyvin, hih ; )
Muut jutut pelargoneista löytyy Kukat kesäkukat pelargonit

22 kommenttia:

  1. Lempparikukkiani, ja sinulla niin kauniita eri versioita! Ovat tosiaan kiitollisia paahteisellakin paikalla, eivätkä niin hirveän paljon vaadi nyppimistäkään ;)

    VastaaPoista
  2. Tosi kauniita sun pelargonit:).Mukavaa,että ne ovat tulleet nyt muotiin,terveitä,helppoja ja näyttäviä kasveja kun ovat - ja ihanan nostalgisia. Helteistä heinäkuuta sinnekin:)

    VastaaPoista
  3. Kyllä nuo pelargoniat ovat vaan niin UPEITA!! :) Olen varmaan jo ennenkin täällä ihmetellyt,kun ei täältä puutarhoilta tuota ihanuutta löytynyt silloin kun pelargonioita ostin.On varmaan hieman harvinaisempi? :) Kaunis on kyllä!

    VastaaPoista
  4. Pelargoniat ovat kauniita klassikkokukkia.

    VastaaPoista
  5. Koskaan en keväällä löydä kauppapuutarhalta, jota käytän mitään kiinnostavia pelakuita, aina vain samaa.

    Kovasti on kaunis tuo valkoinen.

    VastaaPoista
  6. Voi mitä pelargonioita - värit ja muodot ovat ihania. Tuollaisia ei normikaupoista valitettavasti löydä.

    VastaaPoista
  7. Kyllä toi valkoinen on kaunis. Minullakin on Appleblossom Rosebud ja oli valkoinenkin, mutta en saanut sitä menee talven yli :(

    VastaaPoista
  8. Upeita! Tuo kukan runsaus, muoto ja väri ovat uskomattoman ihania!

    VastaaPoista
  9. Kauniita pelargoneja sinulla!
    Viime kesänä pelargonit veivät sydämeni ja nyt niitä onkin useampi minulla. Kiitollisia kukkia ovat. Helppo hoitaa ja kukkivat upeasti.

    VastaaPoista
  10. Elisa - on tosi helppoja nypittäviä, kun voi poistaa kerralla koko kukkatertun ; ) Minunkin lemppareitani...

    Tiina - osa näistä lajikkeita on aika vanhoja. Tuo `Appleblossom Rosebud` on jo vuodelta 1870 ja edelleen suosittu ! En kyllä yhtään ihmettele sitä... : )

    Inkivääri - eikös olekin : ) Nämä ovat niin upeita... On minulla vielä jokunen muukin pelakuu. Laitan niistä postauksen myöhemmin...

    Elsa - nämä sekä ´Mårbacka Tulpan` vieretysten ovat niiiiiin ihana näky. Niitä on pakko käydä ihastelemassa monta kertaa päivässä ; )

    sarppa - on nämä hieman harvinaisempia. Tosin muutamassa puutarhamyymälässä näitä oli myynnissä, mutta hukkuivat muiden kukkien väriloistoon... Fiksuna tilasin nämä Pukin Puutarhalta, he kun ovat erikoistuneet mm. vanhoihin pelakuulajikkeisiin : )

    arleena - perinteisiä varmoja kukkijoita : ) Osalla on vielä kirjavat lehdet. Pidän erityisesti valkokirjavalehtisistä lajikkeista. Laitan niistä postauksen vähän myöhemmin...

    Leena Lumi - suurin osa asiakkaista haluaa tavallisia pelakuita, ja siksi niitä on tarjolla...tai näin aina perustellaan valikoimaa ; )
    Puutarhamessuilla näkee usein erikoislajikkeita ja tuo Pukin Puutarha on myös monilla messuilla mukana.

    Erjuska - harvemmin näitä tosiaan on myymälöissä. Tilasinkin nämä suoraan Pukin Puutarhalta. Heillä on hyvät nettisivut kuvineen ja tilauslomakkeineen.
    Onneksi tilasin, sillä nämä ovat kyllä niin ihania : )

    Amalia - no voi surku pelakuutasi. Kiva kun kerroit, niin nyt tiedän valita sille parhaan talvehtimispaikan. Tosin minulla on nyt pelakuita niin monta, että saas nähdä miten ne mahtuvat talvehtimaan ikkunalla. Osa on pakko laittaa kellariin... Onneksi talveen on vielä pitkä aika ; )

    VastaaPoista
  11. Minullakin on näitä ruusunuppupelargoneja, ostin keväällä Plantagenista , vaaleanpunaisia ja valkoisi, ne on todellakin ihania. Jotenkin niissä kukka kestää paljon kauemmin kuin yksinkertaisissa pelargoneissa.
    Rakastan pionien ohella pelargoneja ja yleensä varastoin suurimman osan niistä talveksi varstoon.

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana tuo valkoinen pelakuu!

    VastaaPoista
  13. Mä olen himoinnut pelargoniaa jo jonkin aikaa, mutta kun en ole sellaista vielä tähän hätään löytänyt. Pitäisi varmaan mennä tuonne suurempaan puutarhakeskukseen toivioretkelle :-) Kaunis on tuo valkoinen pelargoni (kuin muutkin, mutta mun veri vetää valkoisen puoleen) :-)

    t. Katja

    VastaaPoista
  14. Ihania ovat, ihania tosiaan! Minullakin on yksi, kirkkaanpunainen 'Brightstone'. Se herättää kysymyksiä tavanomaisista poikkeavilla kukillaan. Sinä Sari kyllä nyt villitset jo entuudestaan kovaa pelargonivillitystä! Mutta mikäs sen mukavampaa, näin saamme kaikki (toivottavasti) parempaa tarjontaa, kun on kysyntää :-)

    VastaaPoista
  15. Ooh! Ne on niin suloisia. Minun omani talvehtivat jotenkin huonosti. kait olen niitä laiminlyönyt ja ne ovat vieläkin jotenkin onnettomia. Nuo ruusunnuppuset ovat juuri ihanimpia mielestäni.

    VastaaPoista
  16. Sussi - kukan muoto on tosiaan ihan omanlainen, kerrassaan suloinen : )
    Valkoisen ruusunnuppupelakuun kukkaterttu on tiivis pallo. Muiden pelakuitten seassa pallomaisuus korostuu vielä enemmän kuin kuvissa : )

    Susanne - sinulla onkin kauniit ja upeasti kukkivat pelakuut : )
    Laskin juuri, että minulla 10 erilaista pelakuuta... en kuitenkaan koe olevani hurahtanut niihin ; ) Ne ovat vaan niin kauniita...

    Tuija - minäkin näin joissain myymälässä erikoispelakuita. Onneksi niitä on tullut tarjolle : )
    Tuo kerrottu kukka tosiaan näyttää kestävän paljon pidempään kuin yksikertaiset kukat.
    Olisi kiva kuulla, millaisessa varastossa talvetat ne...

    Katariina - sillä on jännästi pallomainen kukkaterttu ja läheltä katsottuna yksittäiset kukat ovat mitä suloisimpia : )

    Katja - Bag End - aika jännää, ettet ole löytänyt pelakuuta. Ne taitavat olla täällä paljon suositumpia kuin siellä teilläpäin.
    Vihertävän valkea on minustakin upea väri. Laitan ehkä ensi viikolla postauksen valkeasta pelakuustani, jossa on hieman punertavaa vivahdetta....

    Saila - oih, katsoin netistä tuon lajikkeesi ja näyttääpä energiseltä pelakuulta ; ) Toivottavasti laitat siitä kuvia blogiisi jossain vaiheessa...
    Pelakuut ovat niin upeita ja helppoja, sekä valikoima on uskomattoman runsas.... että on ihan pakkko kertoa siitä täälläkin ; )

    Sanni - annoin vanhan amppelipelakuuni talvisäilöön kellariin. Olivat ottaneet sen keväällä olohuoneensa ikkunalle ja siellä pelakuu otti vähän nokkiinsa. Lehdistö näyttää edelleen vähän surkealta ja vasta nyt ilmestyy ekat nuput.
    Pelakuut ovat niin sitkeitä, että tuokin yksilö heidän kannattaa säilytää. Oppivat samalla kantapään kautta pelakuun hoidosta ; )
    Toivotaan, että sinunkin pelakuusi piristyvät, kun kesä etenee : )

    Henrietta - kyllä tosiaan vähän harmittaisi heittää pois hyviä pelakuita syksyllä ... Minä olen saanut ne säilytettyä talven yli viileähköllä ikkkunalla, kylmähuoneessa ja kellarissa, onnistuneesti vielä kaiken lisäksi.

    RANTAPUIKKO - eikös olekin : ) Laitan ehkä ensi viikolla postauksen parista muusta upeasta pelakuusta, siis vähän erikoisemmasta : )

    VastaaPoista
  17. Tosi söpöjä nuo ruusunnuppupelargonit:)

    VastaaPoista
  18. Una - niin ovat : )

    pioni - ja niissäkin on olemassa eri punaisen sävyjä, noiden vaaleiden lisäksi ...

    VastaaPoista