tiistai 2. syyskuuta 2008

Pelargonit ja daaliat kukkivat vielä upeasti


Daaliat kukkivat komeasti. Paikka on onneksi sellainen, ettei siihen ensimmäset hallat iske. Voi hyvinkin olla, että nämä säilyvät vielä lokakuulle asti. Riippuu nyt noista yöpakkasista.

Kirjavalehtiset pelargonit kasvoivat hassusti vinoiksi, tosin se ei tästä kuvasta näy. Näille pitää kohta tyhjentää paikka sisältä, kirjastohuoneen ikkunalta.
Samoin tämä iso pelargoni pitäisi saada mahtumaan samalle ikkunalle. Täytynee leikata pienemmäksi, jotta nämä kaikki mahtuvat siihen. Silti taitaa tulla ahdasta. Tämän pelargonin säilytin viime talven ja säilytys onnistui hyvin. Se oli talvellakin kauniin vihreä. Onneksi tässä on vielä aikaa varmaan kuukausi, sillä ikkunan eteen pitää saada toinen lipasto tai kukkateline.

8 kommenttia:

 1. Sinullahan kukat vielä kukkivat kauniisti. Meilläpäin oli viime viikolla yksi hallayö ja palellutti heti arempia kukkia. Jalohortensiani oli juuri ruennut kauniisti kukkimaan niin eiköhän halla palelluttanut sen ihan ruskeaksi...

  VastaaPoista
 2. Heissan Sariw ja kiitos vierailustasi ja kommentistasi:) Kiva kun kävit "kylässä". Taidatkin olla oikea viherpeukalo näistä kuvista päätellen, kaunista katsottavaa nämä kuvasi:)
  Meidän pihalla alkaa jo olla "riisuttu" tunnelma kesän kukkien suhteen, callunat, kaalit ynnä muut syyskukat tekevät tuloaan:)

  Terveisin Marja

  VastaaPoista
 3. Meilläkin oli yksi hallayö, mutta onneksi ei vielä paha. Ja täytyy sanoa, että daalioiden paikka on suojaisa, isojen puiden suojassa.
  Pelargonit ovat taasen parvekkeella, niin sade ei ole pilanut kukkia.
  Toisaalta on ihana nauttia tästä pitkästä kukinnasta, mutta tekisi mieli jo ostaa syyskukkia ... pitää vain malttaa odottaa :)

  VastaaPoista
 4. Minäkin aina "pinnistelen" syyskukkien kanssa. Odotan ensin että lähes kaikki kesän kukat ovat kuukahtaneet ja sitten vasta on muiden aika. En oikein osaa miksata niitä keskenään:)

  VastaaPoista
 5. Heippa!

  Tulin vastavierailulle blogiisi. Aivan ihastuttava puutarha sinulla ja taidokkaita kuvia! Ihanasti teillä vielä kukitaan =0)

  ***Aurinkoisia syyspäiviä Sinulle, Voi hyvin!!***

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille, ihanaa kukn jätitte viestin :)

  VastaaPoista
 7. Hienoja kuvia:-)
  Aiotko säilyttää daalian juurakot talven yli jossain? Tarvitsisin vinkkejä, mitä tehdä omilleni

  VastaaPoista
 8. white linen - daalian juurakot on säilytetty vuosia rintamamiestalon kellarihuoneessa, talon kellarikerroksessa. Tuttuni taasen säilyttää ne kerrostalon kylmiöhuoneessa, kukkaruukuissa, jossa ne kasvavat kesälläkin.
  Kummassakin tapauksessa lehdistö saa paleltua ja olla ulkona pari päivää, ennenkuin juurakot kaivetaan ylös maasta. Kellarissa juurakot ei saa mädäntyä eikä kuivua eli kun tuntee kellarin olot, tekee sen mukaan... Kokeilemalla oppii : )

  VastaaPoista