perjantai 7. tammikuuta 2011

Nettisivujen päivitystä ja lumen karistelua

Olen tässä päivittänyt Puutarha Studio nettisivuja ja lisäillyt sinne alasivuja. Homma jatkuu vielä... Se on tosi mielenkiintoista, vaikkakin bloggaus siitä vähän kärsii ; )

Käykääpäs katsomassa sivuja http://www.puutarhastudio.fi/ .
Onko jotain mitä haluaisitte sinne lisättävän tai muita toiveita ?
Mitä linkkejä siellä olisi kiva olla ?

Tähän blogiini laitan edelleen enemmänkin ajankohtaisia juttuja ja nettisivuilla on pidempi aikaisia asioita, kuten Tapahtumakalenteri, Puutarhan vuosi eli kuukausittan ajankohtaiset puutarhatyöt jne..
............................................................................
.................
Lumen karistelua....
Meillä sää lauhtuu ja se tietää lumen muuttuvan painavammaksi. Eli jos lumi nyt taivuttaa tuijia, pensasaitoja tms. pahasti, kannattaa lumi karistella heti pois. Kovalla pakkasella sitä ei muuten suositella tehtävän, mutta nyt on hyvä hetki siihen : )
Onneksi tämänkin kuvan tuija on nykyään tosi komea ja tästä vanhasta vaurioista ei ole enää jälkeäkään : ) Joskus lumi katkoo ja murtaa isojakin oksia, tai jopa puun rungon.

Riippapuiden päälle kasautuu myös helposti lunta, joka siis nyt on hyvä karistella pois. Oli ihan pakko laittaa tämä kesäinen kuva riippajalavan oksistosta ; )

Samalla kun tarkistaa puutarhan lumitilannetta, kannattaa tarkistaa myös rusakkosuojat. Nuoret hedelmäpuut, nuoret tyrnit, pensasmustikat, kultasade yms suojataan rusakoilta, jäniksiltä, kauriilta ja hirviltä riittävän korkeilla metalliverkoilla syksyllä. Jos verkot unohtui laittaa tai ne ovatkin liian matalat, kannattaa nyt laittaa uudet. Siis elleivät rusakot jo ole syöneet koko kasvia ; )

12 kommenttia:

 1. Kiitos näistäkin vinkeistä! Lunta onkin taas sellaiset määrät, että karistelupuuhiin on pikaisesti lähdettävä.

  Kauniilta näyttävät nuo Studion kuvat. Voi mitä pioneita!

  VastaaPoista
 2. Meillä meni pensasaidan pätkä ihan p...ksi viime talvena. Oli hyvä opetus ;)

  Pitääpäs käydä tuijat tarkistamassa.

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 3. Kivat nuo Puutarhastudion sivut! Ehkä haluaisin nähdä siellä kuvia lisää... Kuvagalleria tai jotain?
  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Hienolta näyttävät päivitetyt sivut!

  Olisi todella hauska nähdä esimerkiksi jotain kuvia puutarhasuunnitelmista(kuvia itse suunnitelmista). Sillä tavalla saisi paljon konkreettisemman kuvan tarjottavasta palvelusta :)

  Hauskaa olisi myös ennen / jälkeen kuvat sellaisista kohteista johon olet tehnyt suunnitelman (jos asukit siihen luvan antaa :) )

  VastaaPoista
 5. Meillä on kaikki pienet puut täysin lumen alla. Ja pupu on tapansa mukaisesti käynyt parturoimassa pikku jalavan alaoksia:)

  VastaaPoista
 6. Joana - pionit ovat niiiiin ihania. Katselin juuri viime kesänä otettuja pionikuvia, ja huokailin... : )

  Ainosofia - puutarhaharrastuksessa oppiikin paljon kantapään kautta... Niin oppivat myös ammatilaisetkin ; )
  Tuijat on onneksi siitä kivoja, että toipuvat lumituhoista tosi hyvin.
  Ihanaa viikonloppua sinullekin !

  Mari - kiitos : ) Kuvat ovatkin aina kivoja, ja kertovat enemmän kuin tuhat sanaa ; ) Lisää kuvia sinne on tulossa, tosin osa vasta ensi kesänä...
  Hyvää viikonloppua sinullekin !

  Nikke - kiitos palautteestasi : ) Kuvia sivuille on tulossa lisää, ja myös kuva suunnitelmapiirustuksesta.
  Ennen ja jälkeen kuviakin sinne varmasti tulee, ainakin jokunen. Riippuu tosin täysin asiakkaiden suostumuksesta : )

  Sussi - lumi onkin paras suoja, myös pienille puille.
  Teillähän taitaa olla siellä puutarhuripupu, tekemässä kevätleikkauksia, hih ; )

  VastaaPoista
 7. Voi Sari kaik on mennyt:) Rhodosta ei taida tulla enään mitään ens kesänä, luultavasti poistettava sen on niin rikki poikki pas...na.Takapihalla kaksi metriä kovaa lunta (katolta tiputettu metri) jota ei rupee erkkikään poistaan mihkään ja mulla iski iskias joten en tee mitää, bloggailen seisaallaan. Mua niin surettaa se rhodo, se oo varmaan istutettu n.20 vuotta sitten ja se oli jo melkein kaksi metriä korkea ja tuuhea. Viime talven lumet teki sille jo pahaa mutta nyt on saman verran lunta sen päälllä ko viime vuonna maaliskuussa.
  voi voi vehkaparka

  VastaaPoista
 8. Henrietta - voi voi : / Tulevaisuutta ajatellen, siihen kohti kannattaa laittaa nyt jotain sellaista, mikä kestää tuon suuren lumen painon. Sitähän ei tiedä, vaikka nämä runsaslumiset talvet jatkuisivat pääkaupunkiseudulla...
  Aina kun puutarhassa jokin kasvi kuolee, voi ajatella niin, että nyt tuli tilaa jollekin uudelle upealle kasville : )

  VastaaPoista
 9. Ei siihen kai oikein voi laittaa mitään kun mikään ei kestä kun katolta tulevat vauhdilla ne lumet ja painaa tonnin. Pitäis rakentaa ihan liian massiivisi juttuja mutta ei ne ole enään sitten kivan näköisiä. Mitäs se maa nyt sitten on kun rhodo viihtynyt siinä kahden männyn välissä, ajattelin että mitähän siihen mahdollisesti vois laittaa tilalle jos se rhodo on ihan kappaleina. Eivät taida kaikki kasvit viihtyä siinä maassa mäntyjen välissä.

  VastaaPoista
 10. Henrietta - monet perennat eli kukkapenkkikasvit siinä kyllä viihtyisivät. Olen samaa mieltä, että olisi vähän turhan kova homma rakennella joka syksy suojat pensaalle ja purkaa ne keväisin ; )
  Maa on varmasti hapanta, mutta sen voi muuttaa helposti kalkilla, jos se on tarpeen.
  Valitsisin kasvin paikan valoisuuden ja maan kosteuden mukaan. Miettisin myös minkä korkuinen ja levyinen se saisi olla....

  VastaaPoista
 11. Löysin blogisi kun etsiskelin kuumeisesti vinkkejä siitä, miten saada viime kesänä istutettu tuijarivistö (brabant) selviämään tästä talvesta. Tuijat ovat 140cm korkeita mutta melko hentoisia siis vielä kun vasta viime kesänä ne hankittiin. Nyt tuijat ovat melkein puoliväliin asti hautautuneina lumeen. Onkohan siitä haittaa eli pitäisikö rungon alaosa ja oksat kaivaa hangesta näkyviin ja siirtää nietokset toisaalle? Kauhistuttaa myös miten tuijat selviävät kun ovat lähes suoraan räystään alla ja jäiset lumet tullaan pudottamaan katoilta rivitaloyhtiössämme? Mietin jo jonkun väliaikaisen katosratkaisun kyhäämistä, mutta siinähän menee varmasti koko rivistö kerralla jos kyhäelmä sitten sortuu putoavien jääkokkareiden painosta ja litistää tuijat. Onko tuijillamme mitään mahdollisuuksia selviytyä?

  VastaaPoista
 12. joanna - on ihan luonnollista, että lumi peittää kasvien alaosan. Sen pois ottaminen saattaa jopa vioittaa tuijia. Sen sijaan jos lumi taivuttaa runkoa/latvaa pahasti, se voi napsahtaa poikki...eli tällaiset lumiköntit kannattaa pudottaa alas. Kovalla pakkasella ei karistella lunta.
  Jos tuijista katkeaa pieniä oksia, se ei haittaa, sillä tuijat kasvattavat uusia tilalle : )
  En minäkään laittaisi mitään katoskyhäelmää, se voi tehdä enemmän tuhoa, kun siitä olisi hyötyä.
  Ei auta kuin katsoa, miten ne pärjäävät... sen näkee keväällä, kun lumi on sulanut ja kasvu alkaa : )

  VastaaPoista