Sivut

sunnuntai 29. joulukuuta 2019

Siementen kylvösuunnitelmia

Siementen kylvösuunnitelma on hyvä aloittaa ajoissa, vaikka näin vuoden vaihteessa. Siis jos aikoo tehdä sisällä esikasvatettavien kasvien kylvöjä. Minulla on nyt vähän erikoinen tilanne, joten saa nähdä miten kylvösuunnitelmalleni tulee käymään.

Rimpsureunaiset orvokit...

Olen monena talvena kasvattanut rimpsureunaista orvokkia kevätkukaksi. Tänä keväänä joudun jättämään sen väliin, sillä kasvatusikkunani on vallannut ne rungolliset pelargonit. Tai ehkäpä kylvän muutaman siemenen 😊
Niistä juttua Miten onnistui orvokin kylvö ilman lisävaloa.

Jättiverbenan kylvö tammi-helmikuussa...

Jättiverbenaa olisi kiva myös kylvää, sillä meidän vanhat taimet ovat aika heikkoja. Se kylvetään aikaisin, koska jättiverbenan siemenet kaipaavat noin kuukauden kylmäkäsittelyn jääkaapissa.


Taidan ehkä tehdä niin, että kylmäkäsittelen siemenet vasta keväällä ja sen jälkeen kylvän ne pihalle. Nimittäin kuvassa on itse siemenestä kasvuun lähtenyt jättiverbena elokuussa. Aika isoksi kasvoi kesän mittaan. Se kukkii yleensäkin vasta loppukesällä. Jättiverbenahan ei talvehdi ulkona, vaan se talvetetaan kellarissa.

Suunnittelemalla kylvöt onnistuu...

Siementen kylvösuunnitelmia kannattaa tehdä huolella. Eli merkitä suunnitelmaan, mitä aikoo kylvää ja minä kuukautena. Siten ei kylvä siemeniä liian aikaisin tai aivan liian myöhään. Kylvöajat löytyvät siemenpussien teksteistä. Alla on myös listattu kasveista esimerkkejä kuukausittain sekä muita tärkeitä asioita kylvöissä ja taimikasvatuksissa.

Ja kylvöissä kannattaa tietysti huomioida kuun vaiheet. Te, jotka olette Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssilla, niin tarkempia kylvötietoja löytyy kurssimateriaaleista ja lisäksi kurssin Facebook -ryhmään tulee muistutus ajankohtaisista kylvöistä.

Uutuuksia ja kokeiluja...

Odotan vielä siemenhinnastojen ilmestymistä, ennen kuin teen lopulliset suunnitelmat. Jotain uutta aion joka tapauksessa kokeilla 😀
Ja vaikka esikasvatustila on pieni, niin mahtuu sinne muutamia ruukkuja. Täytyy nyt vain harkita tarkemmin.


Lisää vinkkejä siementen kylvöihin ja jatkohoitoon:


Terkuin Sari


perjantai 27. joulukuuta 2019

Pihakuulumisia ja amaryllis `Bogota`

Tässä kuulumisia itse kasvatetusta amaryllis `Bogotasta sekä pihalta, siis ennen viime yön pientä lumisadetta ja pakkasta. Ihan uskomatonta, että jouluaattona pihalla kukki turkinmyrkkylilja eli se ns. pieni alastonimpi. Osa niistä kukki jo lokakuussa ja nyt pitkin syksyä maasta on noussut lisää kukkia. Siinä mielessä kyllä aivan upea alkutalvi.

Erikoisemmat vanhat jouluruusut...

Tässä kuva siitä upeasta jouluruususta, joka kukki viime keväänä yhdellä isolla punaisella kukalla. Nyt siihen on tullut monta nuppua, jee! Kuva siitä löytyy Hienostuneen kaunis ja pitkäikäinen jouluruusu -postauksen lopusta eli se viimeinen kuva.

 Tällä jouluruusulla on vaaleanvihertävät kukkatertut. Siinä näyttää olevan neljä kukkaterttua tulossa, ja jännästi kaukana toisistaan. Sen kasvutapa on siis aika erikoinen.

Tavalliset valkokukkaiset jouluruusut voivat meidän pihalla nyt tosi heikosti. Ne kasvavat toisessa kohtaa pihaa ja ovat selvästi kärsineet kahdesta peräkkäisestä rutikuivasta kesästä. Joten ne pitänee siirtää ensi vuonna paremmalle paikalle.

Lähes kaikki meidän pihan jouluruusut on jouluilta säästettyjä. Eli kannattaa säilyttää ja istuttaa ne pihalle. Jos kaipaat siihen ohjeita, niitä löytyy Jouluruusun säilytys ja hoito -postauksesta.

Ruusujen talvisuojaukset...

Ryhmäruusujen talvisuojauksia ei vieläkään olla tehty, sillä täällä Uudellamaalla on aivan liian lämmintä. Talvisuojaturve säkit odottavat edelleen lämpimässä varastossa. Saas nähdä, milloin pysyvät pakkaset saapuvat 😊

Postaus tammikuulta, jolloin laitettiin talvisuojaturve ruusuille Ryhmäruusut suojattu talvisuojaturpeella.

Itse kasvatettu amaryllis `Bogota`...

Punaiset joulukukat eivät ole suosikkejani, mutta tämä amaryllis `Bogota` on poikkeus. Sen kukat ovat sirommat ja lehtien punaisuus on myös kevyemmän oloinen.
Istutin tämän Korpikangas Siemen-Fröltä saadun sipulin lokakuun jälkipuoliskolla. Siitä on oma postaus Eka amarylliksen sipuli istutettu. Multana on kasvusammalta eli 100% sammalta ja näyttää viihtyvän siinä tosi hyvin.


 Hauskasti `Bogota` kasvatti tosi pitkät kukkavarret. Kertoo pimeästä joulukuusta, sillä tämä on kasvanut viileän huoneen ikkunalla. Pituus ei onneksi haittaa, ja oikeastaan se näin paljon koristeellisempi. Siinä on kaksi kukkavartta, joista toinen on vasta auennut.

Tämänkin amarylliksen eli ritarinkukan aioin säilyttää ja kokeilla sen uudelleen kukittamista. Siitä löytyy ohjeet Amarylliksen säilyttäminen ja hoito.

Venuksenkenkä kukkii edelleen...

Venuksenkenkä orkidea kukkii siis edelleen, koska sekin on ollut viileän huoneen ikkunalla. Sain sen viime vuonna kukkivana, joten aika helposti näyttää kukkivan uudelleen. Siitä olikin jo postaus Venuksenkenkä omavaraisen joulukukka, koska sen kukinta ajoittuu näin joulun tienoille.


Olen pitänyt nyt pientä joululomaa ja sometaukoa. Vastaan kohtapuoliin kommentteihin ja kysymyksiin 😊

Pakkasterkuin Sari

tiistai 24. joulukuuta 2019

Luukku 24. Jouluruusu joulukukkien kuningatar

Tämä jouluruusu on joulukukkien kuningatar, niin sykähdyttävän kaunis se on. Muutenkin jouluruusut ovat herkän kauniita, joten senkin puolesta ovat loistavia joulukukkia. Itse juurakoista kukkaan hyödetyt kielotkin kukkivat juuri sopivasti joulun pyhinä. On siis aika aloittaa joulun vietto ja nauttia yhdessäolosta sekä kukkien hurmaavasta kauneudesta.

Herkän kaunis vaaleanpunertava jouluruusu...

Tällä vaaleanpunertavalla jouluruusulla on aika isot kukat. Sen yksittäinen kuka on kaunis pitkine heteineen. Kukan värinkin on tosi hieno, hieman pilkullinen.

Ja se on myös takaapäin koristeellinen. Tämä on selvästi kova kukkimaan, kun nytkin siinä on nuppuja noin paljon. Kuten yleensä punertavakukkaisilla, niin tälläkin lehdet ovat alta hieman punertavat. Se lisää koristeellisuutta.
Usein jouluruusuilla on lehdissä tummia laikkuja tai muuta "vikaa". Se on ihan luonnollista, sillä lehdet ovat pitkäikäisiä ja näiden jouluruusujen kasvatus kestää kauan. Aivan samalla tavalla pihalla kasvavat jouluruusut saavat välillä keväisin vioitusta lehtiin. Eli laikut ikään kuin kuuluvat jouluruusujen vanhempiin lehtiin 😊

Viileässä yöt pidentää kukkien kestoa...

Olen tästä jo monesti kirjoittanut täällä blogissa. Näiden viileyttä sietävien kasvien kukinta pitenee huomattavasti, jos ne voi siirtää viileään yöksi tai työpäivän ajaksi. Lämpötila ei saa laskea pakkasen puolelle, koska kukat voivat kärsiä siitä. 
Itse olen nyt pitänyt jouluruusuja ja hyasintteja sekä joulukieloja parvekkeella yöt ja päivät, sillä ei ole tullut oltua olohuoneessa moneen päivään. Tänään, kun alkaa odotettu joulun vietto, niin nostan kaikki kukat sisälle. 

Vanhat jouluruusut...

Parvekkeella on siis se syksyinen viininpunakukkainen jouluruusu sekä valkoisten jouluruusujen asetelma matalassa kulhossa. Kuten kuvasta näkyy, kukkia ei ole avautunut lisää. Eli viileys pidentää näiden tiettyjen kasvien kukinta-aikaa.
Lisäinfoa ja postauksia jouluruusuista löytyy Jouluruusujen säilytys ja hoito.

Joulukielot aloittaa kukkimisen...

Eilen otin nämä joulukielot jo sisälle, sillä yöksi oli luvattu 0 astetta. Se voi olla liian kylmää kieloille, vaikkakin parvekkeella on lasitus. Siirsin siis kielot viileään huoneeseen ja vasta tänään otan ne olohuoneen puolelle. 
Voitte arvata, miten ihana kielon tuoksu näistä tulee  😍

Suloista ja tunnelmallista joulun aikaa!

Lämpimin jouluterveisin Sari

maanantai 23. joulukuuta 2019

Luukku 23. Keltainen joulutähti ja karkkivärijoulu

Tämä keltainen joulutähti on super ihana! Löysin sellaisen vihdoinkin, ja ihan läheltä. Tällä kukan eli ylimpien lehtien keltaisuus on vahva, mikä tekee siitä tosi viehättävän. Koska sen vihreälehdistö on noin tumma, niin keltainen väri suorastaan hehkuu.

Keltainen joulutähti joulun uutuus...

Tämän vuoden uutuus väri joulutähdissä on keltainen. Ihastuin tähän heti, sillä oma jouluni väri ei ole perinteisen punainen vaan enemmänkin ollut valkoinen. Keltainen joulutähti ja sininen monikukallinen hyasintti sopii tosi hyvin yhteen, jopa vähän yllättävänkin hyvin 😉

Kotimainen ja vielä lähikukka...

Ihan mahtavasti löysin tämän läheltä eli meidän tutulta Nurmijärven torikukkamyyjältämme eilen. Kaiken huipuksi tämä on viljelty heidän omalla puutarhalla eli Ruotin puutarhalla, täällä Nurmijärvellä. Siis kauneuden lisäksi, se on aika ekologinen joulukukka.

Joulutähdissä on paljon erikoisvärejä. Esimerkiksi toinen uutuusväri nuden persikkainen näkyy  Erikoisia kotimaisia joulutähtiä -postauksessa.

Karkkivärijoulu ja hyasintit...

Lupailin aiemmin laittaa kuvan näistä turkooseista kipoista vaaleanpunaisilla hyasinteilla. Tässä nyt se karkkivärijoulun hyasinttiasetelma. Vaaleanpunaiset hyasintit on kotimaisia ja lila ulkolainen, jonka kukkavarsi kasvoi hauskasti vinoon.

Miten näistä postauksen kuvista tuleekin hieman jo keväinen fiilis 😊 Sopii minulle, sillä joulunpyhien jälkeen taidan aloittaa siementen kylvöjen suunnittelun.... kylvöistä alkaakin sitten puutarhurin kevät, vaikka olisi tammikuun alkupäivät.

Ihanaa joulunodotusta!

Terkuin Sari

sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Luukku 22. Adventtikynttilät ja tulppaanit

Tällä kertaa adventtikynttilät saivat koristeeksi sammalta ja valkoiset tulppaanit. Seassa on myös muutama tulilatvan valkoinen kukkaterttu. Tänään oli aivan ihana hämärän hyssy koko päivän, ja sai hyvän syyn tunnelmoida kynttilöillä ja jouluvaloilla.

Valkoiset kotimaiset tulppaanit...

Näiden tulppaanien varret leikkasin tosi lyhyiksi. Niistä tulikin aika veikeät näin tiiviisti aseteltuna sammaleen kera 😊



Kynttilät ja kukat yhdessä...

Kynttilän lämpö nopeuttaa kukkien kehitystä eli kukat kestävät lyhemmän aikaa. Tässä se ei haittaa, sillä nämä tulppaanit ovat jo niin vanhoja, että saavatkin lakastua. 
Toinen asia, mitä moni ei älyä - kynttilän lähellä ei kannata pitää mitään syttyvää. Huonolla tuurilla, vieressä olevat koristeet voivat syttyä palamaan. Jos olisin polttanut näitä kynttilöitä pidempään, olisin poistanut tulppaanit ja sammaleen. 
Eli muistakaahan pitää silmällä palavia kynttilöitä 😊 



Viime vuoden adventtikynttilät... 

Pinkki joulu ja adventtikynttilät

Leppoisaa neljättä adventtia!


Terkuin Sari

lauantai 21. joulukuuta 2019

Luukku 21. Lehdettömät jouluruusut asetelmassa

Tässä lehdettömät jouluruusut yksinkertaisessa asetelmassa. Pidän näistä lehdettömistä näin nupullisina, joten ne ovat vieläkin parvekkeella. Viileässä niiden kasvu pysähtyy, eikä kukat aukea. Taidan huomenna ottaa tämän sisälle. Tai vasta maanantaina.

Lehdetön jouluruusu...

Nämä lehdettömät jouluruusut kukkivat siis ilman lehtiä. Toki näillekin kasvaa lehdet, mutta vasta kukinnan jälkeen. Lehdettömyys on siis viljelytekninen juttu 😊

Jouluruusut asetelmassa...

Tässä jouluruusujen asetelmassa astiana on puinen hedelmäkulho, jossa on roskapussi suojaamassa kosteudelta. Kun asetelma puretaan, roskapussi on edelleen käyttökelpoinen. 
Kasveina on kaksi lehdetöntä jouluruusua sekä sammalta. 

Ja koristeina valkoinen joulutonttu sekä kaksi männynkäpyä. Siis helppo ja nopea tehdä 😊

Lisää postauksia jouluruusuista...

Jouluruusut on niin super ihania ja jopa ekologisia, että niistä on täällä blogissa useita postauksia. Alle kokosin ne mielenkiintoisimmat.


Ihanaa joulun odotusta!

Terkuin Sari

perjantai 20. joulukuuta 2019

Luukku 20. Multiflora hyasintti ja tavallinen hyasintti

Multiflora eli monikukkavarrelliset hyasintit ovat myös suosikkejani. Olen joskus hyötänyt itse niitä sipulista joulukukaksi, kuten tavallisiakin hyasintteja. Multiflorat ovat kiehtovan luonnollisen näköisiä, kuin luonnonkukkia. Ehkäpä se niissä niin viehättääkin.

Multiflora hyasintti ja tavallinen hyasintti...

Tästä kuvasta näkyy hyvin niiden iso ero. Eli tavallisella hyasintilla on sipuli, josta lähtee yksi kukkavarsi lehtineen. Multiflora hyasintilla on taasen sipulirykelmä, josta kasvaa monta kukkavartta lehtineen.


Multiflora hyasintti tuo mieleen kevään...

Ehkäpä siksi pidän näistä multiflorista niin paljon, koska ne muistuttavat keväästä. Minullahan kevät alkaa jo helmikuun alusta ja jatkuu pitkälle toukokuuhun. Se taitaa olla  puutarhurin kevät 😊


Lisää vinkkejä hyasinteistä...

Hyasintit on siitä kivoja joulukukkia, että ne on edullisia ja niistä saa helpolla tehtyä erilaisia diy juttuja. Alla vinkkejä. Tähän joulukalenteriin on tulossa vielä yksi hyasintti postaus, se "karkkiväri".

Suloista joulun odotusta!

Terkuin Sari

torstai 19. joulukuuta 2019

Luukku 19. Valkoiset tulppaanit

 Koska valkoinen on monelle joulukukkien väri, niin nyt vuorossa on valkoiset tulppaanit. Ja tietysti nämä ovat kotimaisia eli kasvatettu Suomessa. Näillä oli niin hyvät lehdet vielä ja kukka lehtien lomassa, että eivät edes kaivanneet mukaan leikkovihreää. Yksinkertainen on kaunista!

Valkoiset tulppaanit maljakossa...


Tulppaanit saa asettumaan maljakkoon ryhdikkäämmin, kun ne sitoo kimpuksi. Eli laittaa kukat näin spiraalimaisesti, kaikki varret samaan suuntaan. Tuttuun tapaani käytin kumilenkkiä sitomaan varret paikalleen. Helppoa ja nopeaa 😃

Kaunis sommitelma lautaselle...

Musta lautanen on itse asiassa ison ruukun aluslautanen. Siksi se on hieman kulunut ja läikikäs, mikä kyllä sopii ajan trendeihin. Ja on ekologinen, koska on niin monikäyttöinen ja sitä käytetään vielä vuosia ellei vuosikymmeniä.

Lisää jouluisia leikkokukkia...

Mukavaa joulunodotusta!

Terkuin Sari

keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Luukku 18. Jouluruusun säilytys ja hoito

Jouluruusun hoito on periaatteessa helppoa. Ja kun sen saa säilymään hengissä kevääseen, niin siitä saa pihalle monivuotisen perennan. Jouluruusuja on valkokukkaisia sekä sitten näitä punertavia. Tämä kuvan jouluruusu on ollut parvekkeella syyskuulta lähtien. Se kesti siellä jopa ne muutaman pakkasyöt.

Jouluruusun säilytys ja hoito-ohjeet löytyvät postauksen lopusta.

Syksyinen jouluruusu jouluasussa...

Tosi helpolla tästäkin kasvista sai jouluisemman. Eli ruukun ympärillä on mustaa silkkipaperia ja vanha kangasnauha pitämässä paperia paikallaan. Aluslautanen on sama, mikä jouluruusulla on ollut parvekkeella.

Jouluruusu on kukkinut lähes neljä kuukautta...

Täällä eteläisessä Suomessa on syksyt yleensä niin lämpimiä, että jouluruusu on tosi hyvä syyskukka parvekkeella. Sen kukat kestävät loistavasti muutaman asteen pakkasen.
Edelleen tässä jouluruusussa on uusia kukkia ja jopa nuppuja. Tämä on kyllä tosi upea!

Kun kukka vanhenee, sen väri haalistuu ja muuttuu vähitellen vihreäksi.

Uusia lehtiä kasvamassa...

Jouluruusujen kasvurytmi on sellainen, että ensin tulee kukat ja sen jälkeen se alkaa kasvattamaan uusia lehtiä ja vanhemmat lehdet kuihtuvat. Ja pihalla kasvaessaan rytmi on sama eli (myöhään syksyllä ja) aikaisin keväällä ne kukkivat. Sen jälkeen tekevät uudet lehdet.
Kuvassa viinipunertavat versot ovat uusia lehdenalkuja.

Jouluruusun säilytys ja hoito...

Jouluruusua kastellaan kohtuudella eli mullan pinta pitää kuivahtaa kastelujen välillä. Kukinta kestää pidempään viileässä, joten se kannattaa siirtää yöksi viileään vaikka parvekkeelle, mikäli ei ole pakkasta.
Kun kukinta on ohi, jouluruusun voi viedä pimeään kellariin tai vastaavaan tilaan. Siellä kastellaan vain tarvittaessa.
Sen voi pitää asuinhuoneessakin, mielellään viileähköllä ikkunalla. Kun lehdet alkavat kellastua, kannattaa kastella vähemmän. Sillä jouluruusu kestää paremmin kuivuutta kuin märkää multaa. Lehdetön kasvi kun ei "juo vettä", niin multa saa olla kuivempaa.
Keväällä jouluruusun voi istuttaa ulos.

Jouluruusun kasvupaikka pihalla...

Parhaiten jouluruusu viihtyy puolivarjossa tai vähän jopa varjoisemmallakin paikalla. Maassa pitää olla läpäisevyyttä eli se ei kestä sitä, että mullan pinnalla seisoo vesi tai maa on litimärkää. Se ei kuitenkaan ole kuivan paikan kasvi, vaan tuore maa on sille paras.
Jos sille löytyy hyvä paikka, se saattaa kukkia jo marras-joulukuussa ja jatkaa kukkimista keväällä, kun lumet ovat sulaneet. Yleensä jouluruusuille ei kannata laittaa talvisuojauksia, ei edes havuja.

Lisää postauksia jouluruusuista...

Jouluruusut on suosikkejani joulukukista ja niitä kasvaa myös meidän pihalla. Joten täältä blogista löytyy paljon postauksia näistä ihanuuksista. Kuvassa ns. lehdetön jouluruusu 😊

Jouluterkuin Sari

tiistai 17. joulukuuta 2019

Luukku 17. Punaiset tulppaanit joulukukkina

Blogiyhteistyö - Huiskula 
Punaiset tulppaanit on osalle se oma perinteinen joulukukka. Ja en yhtään ihmettele. Suorastaan ihastuin näihin tulppaaneihin, kun ne avautuivat täysin auki. Tosi upeita. Tulppaanithan eivät aina aukea yhtä leveästi. 

Ensimmäiset kotimaiset tulppaanit...

Näihin aikoihin alkaa kotimaisten tulppaanien aika, ja se jatkuu kevääseen asti. Tähän aikaan taitaa eniten olla punaista ja valkoista, myöhemmin niitä muita värejä. Tämä punainen lajike on tosi kaunis.

Vahingossa katkaisin yhden tulppaanin varren. Se näytti niin orvolta pikkumaljakossa, joten leikkasin toisenkin tulppaanin sille kaveriksi.

Jouluisen punaiset tulppaanit...

Kuten olette huomanneet täältä blogista, minun joulun värini ei ole punainen. Mutta näihin ihastuin nyt! Kukissa on hieno keskus ja sen heteetkin on mustat. Tosi veikeät.


Tulppaanien hoito-ohje...

Tulppaanit voi olla ostettaessa lötköjä eli ne on myymälässä olleet ilman vettä. Se on hyvä asia, sillä siten tulppaani säilyy kylmässä kuljetuksen ajan paremmin. Kun tuo tulppaanit kotiin, varsista leikataan pala pois ja tulppaanit laitetaan maljakkoon muovikääreen kanssa. Noin tunnin kuluttua voit ottaa muovikääreen pois ja asetella tulppaanit kauniisti maljakkoon.
Tulppaanit kestävät pidempään, jos ne vie yöksi viileään. Itse pidän näitä maljakoita parvekkeella, nyt kun ei ole pakkasta.

Kotimaiset tulppaanit tunnistaa...

Joku kysyi, mistä tunnistaa kotimaiset kukat. Jos kukissa on muovikääre tai vastaava, niin niissä on silloin usein Kauniisti kotimainen -merkki. Suomen lippu on toinen hyvä tuntomerkki. Joskus nämä tiedot on ruukussa olevassa tarrassa. Ja aina voi kysyä myyjältä.

Sain nämä punaiset tulppaanit Huiskulasta. Ne on kasvatettu Turussa, Huiskulan Puutarhalla.

Jouluterkuin Sari

maanantai 16. joulukuuta 2019

Luukku 16. Joulukukkia ja pieni reki

Tämä joulukukkia ja reki -asetelma on ollut parvekkeella pitkään. Otin sen nyt sisälle, jossa sen sai kuvattua paremmin. Täällä etelässä on vielä niin lämmintä, että näitä viileässä viihtyviä kukkia uskaltaa hyvin pitää parvekkeella ja viileillä kuisteilla. Ja parvekkeelta nämä näkyvät kivasti sisälle, jouluvalojen ansioista.

Nupullisia joulukukkia...

Rakastan jouluruusuja, myös näitä joita joulun aikaan myydään lehdettöminä. Ne ovat nupullisina niin viehättävän kauniita. Niin näissä kuin yleensäkin nupuissa on jotain kiehtovaa, vähän kuin joulunodotusta😊
Parvekkeella on myös punertava jouluruusu, jo lokakuun alusta asti. Siitä kuvia Hienostuneen kaunis ja pitkäikäinen jouluruusu.

Hyasintitkin availevat nuppujaan...

Hyasintit ovat myös suosikkejani, etenkin nämä valkoiset ja tummakukkaiset. Sekä yksi ihana hyasintti, josta on tulossa postaus tänne joulukalenteriin.


Selvästikin minua viehättää joulukukka-asetelma, joissa kasvit ovat omissa ruukuissaan. Turkoosit ruukut on myös tosi ihanat. Niistä olikin oma postaus Turkoosi joulu ja hyasintit. Ja toinenkin niistä on tulossa, kunhan seuraavat hyasintit avautuvat 😊

Iloista joulun odotusta!

Jouluterkuin Sari