Sivut

sunnuntai 29. syyskuuta 2019

Hauska fengshui rahakasvi - kauluspaunikko

Tämä kauluspaunikko on moderni fengshui rahakasvi ja samaa sukua kuin perinteisempi rahapuu. Hauskasti sen lehdet ovat pitkin runkoa, ihan kuin kolikot pujotettuna nauhaksi. Aika jännä! Ei kyllä yhtään uskoiksi, että on rahapuun eli rahapaunikon lähisukulainen.

Fengshuin rahakasvi on pyöreälehtinen...

Mikä tästä sitten tekee modernin fengshuin rahakasvin, niin mm. sen pyöreähköt lehdet. Nehän ovat ikään kuin kolikoita. No haluaako kolikoita vai seteleitä vai tilille rahasummia... on sitten ihan itse päätettävissä 😀
On myös toinen uusi rahakasvi  klusia, joka on helppohoitoinen. Siitä enemmän Klusia - uusi fengshuin rahakasvi.


Ihan pyöreitä lehdet eivät kyllä ole, mutta jotenkin ne mieltää kiinalaisiin kolikoihin. Siis niihin joita kutsutaan myös onnenkolikoiksi ja joissa on reikä keskellä.

Pieniä versoja ja alkuja...

Kauluspaunikko on tehnyt pieniä ruusukkeita varsiin. Eli lisääntyy hyvin, mikä on muuten hyvä symboli. Kukapa ei haluaisi rahojen lisääntyvän.

Muutamassa pienessä versossa on jo juuri eli siitä versosta saisi kasvatettua uuden kasvin. Ja taas rahat lisääntyy 😂

Kauluspaunikon hoito-ohjeet...

Kauluspaunikko (Crassula perforata) on mehikasvi ja aivan kuten rahapuu, viihtyy aurinkoisella ikkunalla huoneenlämmössä. Ihanteellista olisi talvella noin 15 asteen lämpötila, jolloin kastellaan todella niukasti.
Kesälläkin kastelukertojen välissä mullan pinnan on hyvä kuivua kunnolla. Ne kestävät mullan kuivahtamisen, mutta eivät tasaisen kosteaa multaa. Lannoitetta annetaan niukasti tai jopa vain merilevävettä.
Lisää merilevävedestä Viherkasveille merilevää syksystä kevääseen -postauksessa.

Fengshui ja raha...

Rahan sijasta kannattanee enemmänkin puhua runsauden kokemisesta. Yksi kasvi ei sitä tuo, yleensä. Kodissa on niin paljon kaikkea muuta, mikä vaikuttaa ihmisen elämään jo pelkän symboliikan kautta. Lisäksi aina kannattaa tarkastella ja aistia kokonaisuutta, millä usein on suurempi merkitys.
Joskus kyllä oikea kasvi oikeassa paikassa voi olla sykäys uuteen 😊 Onhan elämässä aina tiettyä taikaa!

Runsausterkuin Sari


Ps. Ihan vain tiedoksi, että fengshui-konsultaatiot ja fengshuipuutarhasuunnittelut ovat aina luottamuksellisia. Siksi en ole kirjoittanut niistä täällä blogissa, enkä laittanut kuvia niistä instagramiin. 


perjantai 27. syyskuuta 2019

Kitkemistä ja reunojen kanttausta

Vielä tänään oli hyvä #kitkemispäivä, kuun mukaan, joten tietysti hyödynsin sen iltapäivästä. Tässä alastonimpien eli syysmyrkkyliljojen kohdassa ei onneksi ollut paljoa rikkaruohoja, mutta nurmikon reuna kaipasi jo kanttaamista. Joten senkin homman tein nyt samalla.

Vanhat myrkkyliljat eli alastonimmet...

Nämä syysmyrkkyliljat ovat jo aika vanhoja. Ne kukkivat kauniisti näin syys-lokakuussa, kunhan muistetaan laittaa etanarakeita. Nimittäin espanjansiruetanat syövät ne jo nupullisina ihan riekaleiksi.
Kuten kuvasta näkyy, rikkaruohoja ei ollut paljoa.

Kitkemistä ja reunojen kanttausta...

Nurmikon reuna oli kesän aikana muuttunut epämääräiseksi, koska päivänliljojen lehdet peittivät reunan kesän ajan. Tässä kasvaa rusopäivänliljaa, joka kellastuttaa lehdet tosi aikaisin. Nyt ne on jo leikattu pois, joten pääsi hyvin kanttaamaan nurmikon reunaa.
Kanttaamisen jälkeen reunasta sai kitkettyä rikkaruohot paljon helpommin pois. Kanttaus jatkuu taas parin viikon päästä. Se on muuten lempipuuhaani pihalla, kitkemisen ohella 😊

Kukkasipulien istutus vielä edessä päin...

Kitkettäessä maasta nousi muutama kukkasipuli. Istutin ne takaisin, koska niitä oli vähän ja niillä oli jo niin isot juuret. Sen sijaan ostetut kukkasipulit odottavat vielä istutusta. Nyt on vähenevä kuu ja se ei ole hyvä istutusaika ja muutenkin maa on vielä täällä etelässä aivan liian lämmintä. Eli sipulien istutus on vielä edessä päin.

Kaunista jälkeä...

Tulipas kaunista ja aikaa meni ehkä 10 minuuttia. Mullan pinnalle ripoteltiin taas etanaraetta. Huomasin kitkiessäni, että helmililjat ovat syksyiseen tapaan kasvattaneet jo vihreät lehdet. Niitä varoin, samoin kuin päivänliljan ja perennojen pieniä alkuja. Perennojen siementaimien siirto oikeille paikoilleen odottaa myös parempaa kuun vaihetta.

Tähän kohtaan voisi hyvinkin ostaa lisää syysmyrkkyliljoja, ne kun näyttävät menestyvän noin hyvin. Ja ne ovat siinä näkyvällä paikalla.

Rikkaruohot kompostiin...

Kuten aina, vein rikkaruohot suoraan kompostiin. Tänä vuonna kompostikasasta on tulossa tosi iso, sillä kaikki lehdet on vielä haravoimatta ja suurin osa perennojen varsista leikkaamatta. Vanhojen oranssien daalioiden mustuneet versot leikattiin jo ja nekin on tuossa kompostikasassa. 
Sen sijaan daalioiden juurakot on vielä maassa, koska nyt on tosi huono ajankohta nostaa ne kellariin talvisäilöön, kuun mukaan. Lisää daalian talvisäilytyksestä, klik.
Kompostin teon voi aloittaa myös näin syksyllä. Siihen ohjeet löytyvät Kompostin teko - kompostisarjan 1. osa -postauksesta.

Kohta kukkii syysmyrkkylilja ruukussa...

Nämä syyskuun alussa ruukkuun istutetut turkinmyrkkyliljat aukaisevat kohta ekat nuppunsa. Niillä on pienemmät kukat kuin pihalla kasvavilla tavallisilla syysmyrkkyliljoilla. Ruukku on nyt sisällä ja kun nuput aukeavat, siirrän sen parvekkeelle syklaamien kaveriksi. Parvekkeen viileydessä niiden kukinta kestää paljon pidempään 😊


Vielä ehtii osallistua arvontaan tästä.

Ihanaa viikonloppua!

Terveisin Sari

Ps. Pihatöiden hyvät ajankohdat kuun mukaan löytyvät sivupalkin pienestä Kuukalenterista ja ylävalikon Kastelupäivät -sivulta sekä uutiskirjeestä.
Jos haluat oppia katsomaan ne itse, ohjeet siihen on Kuun vaiheet ja puutarhanhoito -verkkokurssilla.
Ja tietysti ne ovat myös Wanhan ajan Kuukalenterissa.

keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Ujo syklaami syksyisellä parvekkeella

Blogiyhteistyö - Huiskula
Ihanasti tuoksuva syklaami on viime ajat ollut hyvin ujolla päällä. Sen kukat ovat jääneet lehtien alle ja sen on niin hellyttävän näköinen. Aivan super ihana syklaami. Ja parveke tuoksuu niin hurmaavan hyvälle, vaikka kukkia on noinkin vähän.

Syyskukat syksyisellä parvekkeella...

Tänään otin viimeisetkin pelargonit parvekkeelta sisälle ja sain parvekkeen laitettua syysasuun. Koska on vasta syyskuun loppu ja parveke lasitettu, niin en halua vielä talvisia kasveja. Täällä eteläisessä Suomessa syklaamit voivat pärjätä hyvinkin marraskuulle asti. Ja jos tulee yöpakkasia, laitan kasvien päälle vanupeitteen. Näin olen tehnyt aiempinakin syksyinä. 
Tämä ujo syklaami on kyllä sykähdyttävän ihana... ja niin herkän kaunis 😍

Lankaköynnös hyvä syysvihreä lasitetulla parvekkeella...

Lankaköynnös kestää viileää, joten se on hyvä pari syklaameille. Jätin kaikki kukat omiin ruukkuihinsa, jotta niitä on helppo siirrellä ja sommitella erilaisiin ryhmiin. Niitä ei edes tarvitse kastella usein, koska on niin viileää.

Isoja ja pieniä syklaameja...

Sain kaksi isompaa syklaamia ja nekin vein parvekkeen viileyteen. Siellä ne kukkivat todella pitkään aivan kuten minisyklaamit. Se tietysti täytyy muistaa, että yöpakkasten uhatessa, ne kannattaa suojata. Ja kastelu on hyvä tehdä lautasen kautta.
Tästä kuvasta huomasin, että harmaan lyhdyn sisällä on edelleenkin kaktus. On ollut niin kiireistä, että olen ihan unohtanut kastella sitä. Näyttää olevan vielä elossa ja vihreä, siis kaikki hyvin 😉

Se tuoksuva syklaami ja kuvan vasemman puoleinen minisyklaami eli ulkosyklaami on ollut parvekkeella jo kuukauden. Syklaamit ovatkin tosi kiitollisia syyskukkia, koska ne jaksavat tehdä koko ajan uusia nuppuja. Pitää vain varoa kastelemasta lehtien tyveä, siksi lautasen kautta kastelu on paras tapa.

Meillä on pihallakin minisyklaameja ison pensaan suojissa. Siitä kuvia Kesäkukkaruukun päivitys syyskuulle.

Jouluruusu syksyn ja joulun kukka...

Syklaamien ohella toinen suosikkini lasitetun parvekkeen syyskukkana on jouluruusut. Ne kestävät vielä paremmin kylmyyttä, jopa muutamia asteita pakkasta suojattuna. Toki ne kestävät enemmänkin, mutta kukat vioittuvat herkästi pakkasesta. Kohta muuten alkaakin jouluun valmistautuminen, jee!

Lopuksi kuva tästä partamehitähtiruukusta. Mehitähdet ovat edelleen elossa ja tänään juuri kastelin niitä. Voi olla, että osa roikkuvista ruusukkeista kuivuu talvella... tai sitten otan niitä jo nyt pois ja istutan pihalle. Tässä on vielä loppuviikko aikaa miettiä, ennen kuin alkaa istutusaika kuun mukaan.
Vanhempi juttu näistä partamehitähdistä Ruukku täynnä mehitähtiä.

Postauksen syklaamit ja lankaköynnökset ovat kotimaisia eli kasvatettu Turussa Huiskulan Puutarhalla.

Sain isokukalliset syklaamit ja lankaköynnökset Huiskulasta. Kiitos siitä heille!

Syysterkuin Sari

sunnuntai 22. syyskuuta 2019

Kesäkukat suojaan

Tänään vietiin kesäkukat suojaan, sillä ensi yöksi on luvattu meillekin kunnon pakkasyö. Tosin iso osa kesäkukista on edelleen ulkona, kuten nämä daaliat. Meillä oli jo pakkasta yksi aamuyö ja se palellutti daalian versot tummiksi. Nyt niiden kanssa odotellaan parempaa juurakoiden ylösnostoaikaa, siis kuun mukaan.

Daaliat säilyneet hyvin talven yli...

Yksi syy siihen, miksi meillä daalian juurakot ovat talvehtineet jo 30 vuotta niin hyvin, on ehkä se, että annamme pakkasen palelluttaa niiden varret. Ja juurakot saavat olla maassa vielä senkin jälkeen viikon tai joskus pidempään. Kuulemma siten juurakoiden kuori vahvistuu, aivan kuten perunallakin.
Lisää daalian juurakoiden talvisäilytyksestä Daalian istutus ja talvisäilytystesti -postauksessa.

Ruostekukka ja syyssyrikkä vielä pihalla...

 Ruostekukka kukkii edelleen. Se ei kärsinyt pienestä pakkasyöstä, joten se saa olla vieläkin pihalla. Tämä ruukullinen on talvetettu jo useamman vuoden kellarissa ja sinne se viedään myöhemmin tänäkin syksynä.

Syyssyrikät kukkivat nekin vaikka on jo syyskuun jälkipuolisko. Yleensä ne ovat tähän aikaan jo lopettelemassa kukintaansa, mutta nyt niihin on kasvanut uudet nuput. Taisi kesän kuumuus ja kuivuus vähän sekoittaa niiden rytmiä. Saas nähdä, ehtiikö nuput avautua ensi viikolla, kun on luvattu lämpimämpää säätä. Siis syrikätkin saavat vielä olla pihalla. Lisää ohjeita Syyssyrikkä on paras perhoskasvi.


Terassihortensiat ja purppura-apilat...

Viileät yöt ovat saaneet terassihortensian kukat vahvan punaisiksi. Tosi hieno värimuutos! Ruukku on siirretty lähemmäs seinää suojaisempaan kohtaan. Ehkä talvetetaan se viemällä koko ruukku kellariin tai sitten istutetaan hortensia ja purppura-apila maahan. Todennäköisesti sen aika on vasta lokakuussa. 

Verenpisarat ja kriinumit suojaan sisälle...

Verenpisarat paleltuvat todella herkästi samoin kriinumi, joten ne vietiin tänään kellariin. Viimeiset sateet ja kylmät pilasivat vanhoista verenpisaroista kukat sekä nuput, joten senkin puolesta oli hyvä hetki siirtää ne jo talviteloille. Lisää talvetusvinkkejä: verenpisaran talvisäilytys.

Pelargonit autokatokseen suojaan...

Isot pelargoniruukut siirrettiin nyt autokatokseen suojaan, sinne kun ei näin pieni pakkanen vielä tule. Ruukut olisi jo voinut viedä kellariinkin, mutta ensi viikolle on luvattu sen verran lämmintä, että jätettiin ruukut pihalle. Aiempinakin vuosina ne ovat olleet pihalla myöhään syksyyn. Silloin pitää vain huolehtia, ettei sade pääse kastelemaan niitä. Ja pitää myös seurata sääennustetta, sillä pelargonit eivät kestä pakkasta. Lisää tietoa löytyy Pelargonien talvisäilytys -postauksesta.

Peiteharsoa suojaksi minimunakoisoille...

Minimunakoisot olivat tänään vielä niin hyväkuntoisia, että päätettiin suojata ne harsolla. Huomenna nähdään, riittikö se.

Parvekkeelta viherkasvit sisälle...

Tähän mennessä lasitetulla parvekkeella alin lämpötila on ollut +3,5 astetta.  Nyt tänään siirsin sieltä joulukaktuksen sisälle suojaan, ihan varmuuden vuoksi 😊

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Terkuin Sari
Ps. Vielä ehtii osallistua arvontaan tästä

sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Syyskuun pihatyöt ja säilöntä kuun mukaan, sekä arvonta


Kuun mukaan kun tekee pihatöitä, niin säästää aikaa ja pihahoito on selkeämpää. Tämän on monet jo todenneet ja aika samoilla sanoilla. Mitä sitten nyt kannattaa tehdä ja mitä ei? Listaan  tähän loppukuun tärkeimmät pihapuuhat. Nyt kannattaakin seurata säätä, siihen liittyen lopussa on kirja-arvonta.

Pelargonit talvisäilytykseen...

Pelargonit eivät kestä pakkasta, joten niin kauan niitä voi pitää ulkona kun lämpötila ei laske pakkaselle. Sen sijaan ne kannattaa ajoissa siirtää sateelta suojaan. Nimittäin jos multa on märkää, ne eivät säily hyvin talven yli. Meillä pelargonit siirretään vähitellen seinustalle ja sieltä sitten kellariin. Kuun mukaan vältetään vesipäivää, jos mahdollista.
Lisää talvisäilytyksestä Pelargonien talvisäilytys -postauksessa.
Verenpisaroiden talvisäilytyksestä Verenpisaroiden talvisäilytys -postauksessa 

Daaliat saavat vielä olla maassa...

Nämä vanhat daaliat saavat olla vielä maassa lokakuulle, riippuen vähän yöpakkasista. Yleensä olemme nostaneet ne maasta vasta, kun pakkanen on mustuttanut daalioiden varsia. Nostopäivä katsotaan sitten lähemmin, ja tietysti kuun mukaan. Aina ei nostolle osu suotuisinta päivää, mutta vältetään ainakin ne huonoimmat päivät.

Lisää daalioiden talvisäilytyksestä Daalian istutus ja talvisäilytystesti -postauksessa.
Samoin ruostekukat, syyssyrikät yms viedään kellariin kun yöpakkaset saapuvat.

Siementen kylvöt ja taimien istuttamiset odottavat...

Eilen oli täysikuu eli nyt ei istuteta taimia eikä kylvetä siemeniä. Taimet ja kukkasipulit kannattaa kyllä ostaa jo, jotta saa mitä haluaa. Ne istutetaan vasta syyskuun lopulla tai lokakuussa, kun kuu taas kääntyy kasvavaksi.

Rikkaruohojen kitkemisen aika alkoi...

Parin viikon ajan on loistavaa aikaa kitkemiseen. Toivottavasti sää suosisi sitä 😊. Meillä on nurmikolle ilmestynyt jättivoikukkia. Aika hauskoja isoine lehtineen.
Samoin nyt on erittäin hyvä ajankohta aloittaa kompostointi ja hoitaa komposteja.

Sadonkorjuu ja säilöntäaika...

Eilen ja toissapäivänä eli 13.-14.9.2019 oli huono aika säilöä. Joten jos silloin teit hilloja, mehuja tai muuta vastaa, niin seuraa purkkeja miten säilyvät. Voi olla, että niihin alkaa kasvaa hometta nopeastikin. Tai avattuna pilaantuvat heti. 
Sen sijaan nyt 15.-17.9.2019 on erityisen hyvä aika säilöntään.

Sään merkit ympäristössä - Anne Pöyhönen kirja-arvonta...

Wanhan ajan Kuukalenterin tekijältä eli Anne Pöyhöseltä on ilmestynyt uusi teos Sään merkit ympäristössä. Siinä on koottuna suomalaista kansanperinnettä sään ennustamisesta, vanhan kansan omin sanoin. Eli miten on kehon eri osien tuntemuksesta tiedetty sään muutokset, tai suolan avulla ennustettu sateen tuloa. Kirjan lopussa on myös teko-ohjeet säätikkulle, joka toimii ilmapuntarina. Siitä myös kuva kirjan kannessa.


Arvon Sään merkit ympäristössä -kirjan. Kirjan antoi arvontaan Yläkuu kustannus, jonka sivuilta voi myös ostaa kirjan.

Arvontaan osallistut kommentoimalla tähän postaukseen... 

Jos kommentoit anonyyminä, kirjoita myös erottuva nimimerkki.
Arvonta suoritetaan su 29.9.2019 klo 21.00.
Voittajan nimen laitan tähän postaukseen.
Arvonta suoritettu!
Voittaja on supiini
 - annathan postiosoitteesi, niin saan kirjan lähetettyä.
Onnea voittajalle!

Voittajalla on pari päivää aikaa ilmoittaa sähköpostiosoitteensa, sen jälkeen palkinto arvotaan uudelleen. Sivupalkista ja ylävalikosta löytyy sähköpostiosoitteeni.

Onnea arvontaan!

Terkuin Sari

perjantai 13. syyskuuta 2019

Viherkasveille merilevää syksystä kevääseen

Blogiyhteistyö - Biolan 
Näin syyskuussa on aika vaihtaa sisäkukkalannoite merilevään suurimmalle osalle viherkasveja ja sisäkukkia. Kun päivän valoisa aika lyhenee ja aurinko ei nouse enää niin korkealla, niin osa kasveista lopettaa kasvun. Niitä en enää lannoita vaan annan kasteluveden mukana merileväuutetta. Olen huomannut, että kasvien lehdet ja ulkonäkö muutenkin pysyy parempana talven pimeän ajan yli kevääseen.

Merileväuutetta myös lehdille sumuttaen...

Merilevää voi sumuttaa myös viherkasvien lehdille ns. lehtilannoituksena eli sumuttamalla. Toki merileväuute annostellaan silloin veteen pullon ohjeen mukaan. Merileväsumutuksia voi tehdä aina välillä vesisumutusten ohella esimerkiksi saniaisille ja muille, jotka kaipaavat kosteampaa ilmaa ja sumuttelua.  

Merileväuute on luomua ja auttaa kasvien hyvinvointia...

Merileväuute on tehty pelkästä merileväjauheesta ja se on luomua. Se ei ole lannoite, vaan enemmänkin kasvinhoitoaine, koska se ei sisällä juuri lainkaan kasvien pääravinteita. Sen sijaan se sisältää paljon erilaisia hivenravinteita, joita kasvit tarvitsevat huonoissa kasvuolosuhteissa. Eli meidän pimeänä aikana. Merilevän käyttö lisää kasvien stressinsietokykyä eli kasvit kestävät paremmin tauteja ja tuholaisia vastaan. Se parantaa vedenottoa ja juuristoa sekä yleensäkin pitää kasvit hyvässä kunnossa.

Osa ammattilaisista käyttää merileväuutetta läpi vuoden isojen viherkasvien kastelussa.
Olen itse käyttänyt merilevää talvisin jo vuosia. Etenkin ikkunalla talvetetut pelargonit pitävät lehtensä kauniina pimeänäkin talvena, siis ilman kasvivaloja.

Merilevävettä voi myös laittaa altakasteluruukkuun, tosin ohjeen mukaan laimeampana. Ja koska merilevä on luomua ilman säilöntäainetta, laimennettu merilevävesi kannattaa käyttää heti kasveille.

Pelargonit ikkunalle...

Olen siirtänyt nämä rungolliset pelargonit jo työhuoneen ikkunalle. Niissä on vielä niin paljon nuppuja tulossa, että kastelen niitä lannoitevedellä. Heti kun kukinta hiipuu, vaihdan merilevävedellä kasteluun.

Jännästi valkokukalliset pelargonit kasvattavat sitkeästi lehtiä rungosta. En ota niitä vielä pois, vaan odotan parempaa aikaa kuun mukaan. Ideana on siis kasvattaa näistä rungollisia pikkupuita, joilla lehdet ovat vain yläosassa.
Näitä kastellaan tietysti kuun mukaan #kastelupäivinä. Kuvan pelargonit on ne, mitkä kylvin keväällä Kasvusammaleeseen ja ruukun multana on samaa 100% sammalta.

Tomaatit myös sisälle...

Myös kirsikkatomaatit otin ikkunalle, sillä niissä on pieniä raakileita. Nyt on jo syyskuun puoliväli, joten eivät enää ulkona ehtisi kypsyä. Niitä kastelen myös tavallisella lannoitevedellä.
Pihalla on vielä isot pelargoniruukut, verenpisararuukut, valkoinen sinisarja, ruostekukat yms. 


Ensimmäinen Viherkasviviikko...

Ensi viikko eli 16.-22.9.2019 on ensimmäinen valtakunnallinen Viherkasviviikko, jonka järjestää Huonekasviseura ry ja Puutarhaliitto ry. Siitä lisää täältä. Kannattaa käydä siis puutarhamyymälöissä, siellä saattaa olla hyviä viherkasvitarjouksia tai erikoisuuksia.


Sain Biolan Merileväuutteen Biolanilta testaukseen. Kiitos siitä heille!

Puutarhaterkuin Sari

keskiviikko 11. syyskuuta 2019

Hortonomin poimintoja Habitare 2019 messuilta

Habitare messut on vuoden parhaat messut! Niin paljon sieltä saa uusia ideoita ja luennot on ihan huippuja, myös näin hortonomille. On nimittäin hyvä välillä katsoa oman kuplan ulkopuolelle 😊 

Signals - Habitaren virallinen trendinäyttely...

Kävin tänään kuuntelemassa Signals-trendiluennon, jonka piti trendianalyytikko Susanna Björklund, joka on toinen näyttelyn kokoajista. Se on aina odotettu luento ja ääriään myöten täynnä, niin oli nytkin. 
Signals 2019 näyttelyn pääteema on Yhdessä. Näyttelyssä on neljä huonetta, joiden teemat ovat Empatia ja tunnedata, Kuplassa kaikki, Ajan illuusio ja Vesi vanhin voitehista.
Näyttely oli tänäkin vuonna mielenkiintoinen... ja pisti ajattelemaan ja havainnoimaan.


Hortonomin poimintoja vähän sieltä sun täältä...

Luonto on lähellä... upea taustaseinä ja pieni "metsäpalsta" heinineen. Muistaakseni Kuusilinnan osasto. 

Maisemasuunnittelijat ovat nyt myös messuilla. Heillä näytti olevan tosi hyviä asiantuntijoita vastaamassa kysymyksiin esimerkiksi perjantaina Pihapolkujen toteutus ja luonnonkivien käyttö pihassa klo 12-13.00 ja Pihan viimeistely koristekivillä ja katteilla klo 15.-16.00 sekä esimerkiksi lauantaina Vinkit pieniin pihoihin, terassi-istutuksiin ja parvekkeille klo 15.-16.00.

Huikean kukkaisa sängynpääty...


Saniaisia, kaktuksia, mehikasveja, viherkasveja... niin ihania.

Messuilla oli paljon luonnonmateriaaleja, mistä pidin tosi paljon. Tässä hiekka ja kivet oikein houkuttivat koskettamaan.

Luonto tuotu sisälle... hauska idea.

Habitare 2019 - sykähdyttävin oli viidakkomainen kylpyhuone...

Tässä oli jotain niiiiin mystisen sykähdyttävää! Aivan kuin olisi paratiisissa. Kasvit ja valaisimet roikkuivat päiden yläpuolella katossa. Suihku oli siellä joissain seassa... 

Tätä kannattaa mennä fiilistelemään K-Raudan osastolle!

Habitaressa jäi vielä paljon nähtävää ja siellä on tulossa mielenkiintoisia luentoja, joten taidan mennä sinne vielä perjantaina uudelleen.

Habitare2019 messut ovat siis Helsingin Messukeskuksessa 11.-15.9.2019. Kannattaa etukäteen tutkia ohjelma ja muut tiedot täältä


Ja oli tosi kiva nähdä tuttuja ja kerrankin jutella vähän pidempään 😊

Messuterkuin Sari


Ps. olen siis aivan tykästynyt Signals trendinäyttelyyn, kuten edellisvuotisista postauksista voi päätellä.