Sivut

torstai 30. elokuuta 2018

Intohimoa vai romantiikkaa syklaameilla

Blogiyhteistyö - Huiskula
Rakastan syklaameja, joten heti kun niitä tulee syksyllä kauppoihin en voi vastustaa niitä. Ja näihin rimpsureunaisiin syklaameihin olen ihan hullaantunut. Ne on niin viehkon kauniita. Joten melkein hypin ilosta, kun sain ne Huiskulasta blogijutun tekoon. Koska ne viehättävät minua niin syvästi, ne sopisivat minulle fengshuin tehosteeksi. Ja värityksen puolesta romantiikan tuojaksi 😊


Vaaleanpunainen syklaami - romantiikkaa...


 Ripsureunaisten kukat ovat erikoisen hienot! Niin ihanat!

Tein tästä esimerkin, millainen tehoste voisi olla nyt syksyllä parvekkeella tai terassilla, jos se osuu parisuhdealueelle. Eli samalla lautasella tai kukka-alustalla on kaksi kasvia. Kukkivan kasvin väritys kannattaa miettiä tarkkaan. Tämä symboloisi romanttista suhdetta. Peitin ruukut mustalla silkkipaperilla, jotta saatiin vesi-elementtikin mukaan.

Vaikka mainitsen Rakkautta fegshuin parisuhdealueella -verkkokurssilla, ettei kannata liioitella, niin laitoin kuitenkin vielä kaksi sydäntä alustalle.


Punainen syklaami - intohimoa...

Punainen on tunnetusti intohimon väri, joten tässä tehoste, kun halutaan enemmänkin intohimoista suhdetta. Ja nyt lisäsin vesi-elementin kahdella mustalla kivisydämellä.

 Syklaamin lehdetkin ovat sydämen muotoisia, joten loistava parisuhdealueen kukka 😊


Voiko laittaa intohimon ja romantiikan samaan toiveeseen?


Hyvä kysymys! Sitä kannattaakin pohtia, mitä haluaa suhteelta. Kun kokeilin tätä ja katsoin kuvaa näin jälkeen päin, niin itse en tästä pidä. Varmasti joku ihastuu juuri tähän vaihtoehtoon, ja se sopii silloin hänelle. Mutta kuten kurssin käyneet tietävät, näitä tehosteita kannattaa harkita huolella.

Fengshuin parisuhdetehosteena viherkasvit...

 
Tehosteiden ei taritse olla kukkivia kasveja, eikä edes kasveja, vaan ne voivat olla jotain muutakin. Tässä kuitenkin viime kesältä säilynyt mehiruusuke, joka jännästi on kasvattanut toisen ruusukkeen viereensä. Aika hauska tehosteena. 
Mutta, ihan kuin ne olisivat vankilassa. Vai miten te koette? Voihan tuo "häkki" myös symboloida sitä, että ovat turvassa ulkopuoliselta maailmalta 😉


Romanttista viikonloppua!

Terkuin Sari

tiistai 28. elokuuta 2018

Ne varmat kevään sipulikukat

 Aina silloin tällöin minulta kysytään kursseilla, miten sipulikukat saa viihtymään pihalla monta vuotta. Tai miksi niin vähän syksyllä istutetuista sipulikukista nousi keväällä. Joten tässä nyt postaus varmoista sipulikukista, jotka kukkivat vuodesta toiseen joka kevät. Osa niistä myös lisääntyy isommaksi alueeksi, ja ne ovatkin lemppareitani.

Ne kevään ensimmäiset pikkusipulikukat...

Ensimmäisessä kuvassa on persianhelmililjoja. Ne, kuten muutkin helmililjat, kukkivat yleensä vasta toukokuussa. Vähitellen ne kasvavat isommaksi ja isommaksi mättääksi. Niitä on myös vakokukallisia ja tummansinisiä.


 Krookukset, niin isokukalliset kuin kasvitieteellisetkin, ovat helppoja. Värejä löytyy sinisen, keltaisen ja valkoisen sävyissä. Tosin rusakot välillä syövät ne jo ennen kukintaa. Ne voivat kukkia  maaliskuun lopulla täällä etelässä, yleisemmin kuitenkin huhtikuussa.

 Posliinihyasintti on aina tämän näköinen ja super varma.

 Idänsinililja eli Scilla leviää siemenistä, kuten kuvasta voi päätellä. Sitä on myös valkoisena.
Tästä tulikin mieleeni se ihana kukkanurmikko. Parin viikon päästä teen seinustalle kukkanurmikkoa, ja tämä voisi ehkä sopia siihen lähelle.

Kirjokevättähti on suuri suosikkini, koska se on näyttävä ja leviää siemenistä nopeasti.


Tulppaanit ovat varmoja oikeanlaisella paikalla...

Tulppaanit viihtyvät auringossa tai kevyessä varjossa. Jos haluaa niistä monivuotisia, maan on hyvä olla kesällä kuivahko. Eli kosteassa savimaassa ne jäävät usein lyhytikäisiksi. Tulppaanit voivat kukkia huhtikuussa, osa toukokuussa ja myöhäisimmät vasta kesäkuun alussa.
Pitkäikäisimmät tulppanit -postaukseessa on tulppaaneista lisää tietoa ja kuvia. Sitten on myös ne Tavis-tulppaanit 😊
Hyvin pitkälle jalostetut tulppaanit, kuten papukaija-tulppaanit, ovat todennäköisesti meillä aina lyhytikäisiä.
 Kuvassa pitkäikäisiä tulppaaneja, ehkä lummetulppaaneja.
Pihan tekoon -blogissa juttu Vinkkejä tulppaanipenkin suunnitteluun.

Narsissit ovat supervarmoja....

Siis ne isokukalliset narsissit, niin keltaiset kuin valkeat. Ne viihtyvät myös savimailla ja lisääntyvät isommiksi mättäiksi vuosien kuluessa.


Laukoista ukkolaukka on varma kesäkuun kukkija...

Ukkolaukastakin on oma postaus eli Ukkolaukka leviää siemenistä, jee!

Miten sitten sipulikukat saa viihtymään vuodesta toiseen?

  • Paikaksi valitaan aurinkoinen tai kevyesti varjoinen paikka.
  • Ne istutetaan kuohkeaan multaan, ei kivikovaan maahan. 
  • Istutussyvyys on myös oltava oikein. Sipulin päälle tulee multaa ainakin kaksi kertaa sipulin korkeuden verran. Eli 5 cm korkea sipuli, jolloin sipulin kärjen päälle on tultava multaa 10 cm.
  • Jos maa on rutikuivaa, istutus kastellaan runsaalla vesimäärällä.
  • Istutusaika näillä on silloin, kun maa on viilennyt. Yleensä syys-lokakuussa, ja tietysti oikeaan kuun vaiheen aikaan.
  • Keväällä kannattaa lannoittaa ainakin tulppaaneja ja narsisseja.

Miksi uudet sipulit eivät nousseetkaan keväällä?

  • Yksi syy voi olla huono paikka, kuten liian kova maa.
  • Tai sipuli on voinut olla sisällä lämpimässä liian pitkään, jolloin se on nahistunut. 
  • Tai kasvit ovat olleet erikoisuuksia, jotka eivät meillä talvehdi
  • Tai myyrät ovat syöneet sipulit
  • Tai syynä voi olla jokin muu asia

Terveisin Sari

lauantai 25. elokuuta 2018

Daaliat kukkii vieläkin ja Dahlia `Caballero`

Blogiyhteistyö - Korpikangas Siemen-Frö
Daaliat on parhaimpia kesän jälkipuoliskon kukkia, koska kukkivat varmasti ja pitkään. Meillä on ollut ennen kasvimaan keskellä jättiverbenaa, mutta nyt keväällä halusin siihen jotain ihan muuta uutta. Ja päädyin tähän kerrottukukkaiseen daaliaan. Sen väri sopii sekä kehäkukkiin että meidän vanhoihin daalioihin. Oli muuten hyvä valinta! Sen kukat ovat isot ja kukkia tulee paljon.

Kerrottukukkainen daalia Dahlia `Caballero´...

Se on alle metrin korkuinen ja tukevavartinen, tosin ukkosmyrsky kaatoi sen versoja. Nyt sitä on siis hieman tuettu. 

Nuppu on ulkopuolelta pinkki, vaikka kukka on enemmänkin lämpimän punainen.


 Lopulta kukka aukeaa ihan avonaiseksi, jolloin heteet ja emit tulevat näkyviin. Eli tästä on myös pölyttäjille iloa. Kukka on kyllä aika hauska. Ja väritykseltään tosi hyvä tähän kohtaan.
Näitä on tässä kaksi juurakkoa, jotka aion säilyttää talven yli kellarissa.

Sain nämä blogijutun tekoon Korpikangas Siemen-Fröltä. Kiitos heille taas avusta.

Vanhat oranssit daaliat...

Kolmekymmentä vuotta vanhat oranssit daaliat kukkivat tuttuun tapaan vielä pitkään. Muutamassa kukassa on ihan kuin musta keskus... pörröinen kimalainen on siinä kukassa 😊
Nyt on ollut erittäin vähän perhosia liikkeellä. Edes syyssyrikan kukissa niitä ei ole näkynyt. Toivottavasti ensi kesänä niitä taas on.

Daalian istutus ulos...

Olemme istuttaneet aina nämä oranssit daaliat suoraan maahan toukokuun alussa harson alle. Joskus olen esikasvattanut muutaman ja ne on istutettu ulos vasta toukokuun lopulla. Esikasvatus kannattanee aloittaa huhti-toukokuun vaihteessa, ainakin meillä. Pihamme on siis Etelä-Suomessa. Mitä pohjoisemmaksi mennään, sitä myöhemmin uskaltaa näitä istuttaa ulos. Ovat tosi arkoja kevään yöpakkasille.
Kuvassa tämä `Caballero` juuri istutettuna. Jouduin latvomaan ne, koska olivat venähtäneet liian pitkiksi honteloksi esikasvatuksessa. Leikkaus selvästi sai ne tekemään uudet alut lehtihangoista, kuten kuvasta näkyy.

Daalioiden hoito-ohjeet...

Daalia kannattaa istuttaa aurinkoiselle paikalle hyvään multaan. Sitä lannoitetaan ja kastellaan säännöllisesti, kuten kesäkukkiakin. Lakastuneet kukat leikataan pois.
Noita oransseja daalioita ei tänä kesänä kasteltu kertaakaan... mitä ei kukaan meinaa uskoa. Niille laitettiin keväällä paljon biohiiltä multaa, siinä syy. Postaus siitä Daalioita ei ole kasteltu kertaakaan - biohiili toimii! `Caballero` daalioilla on myös biohiiltä mullassa ja niitä kasteltiin samalla kuin muutakin kasvimaata. 

Daalian talvisäilytys...

Itse olen antanut daalioille syyslannoitetta elokuussa, koska juurakot talvisäilytetään. Kun yöpakkaset ovat mustuttaneet daalioiden lehtiä, juurakot kaivetaan maasta. Ne säilytetään kellarissa lannoittamattomassa ja kalkitsemattomassa turpeessa, sillä meidän kosteahkossa kellarissa ne ovat siten säilyneet parhaiten. 


Kesäisin terveisin Sari





torstai 23. elokuuta 2018

Siirtonurmikon kunnostus kuivan kesän jäljiltä

Blogiyhteistyö - Carbons Finland ja Suomen Biokiertotuote 
Tämä kuuma ja sateeton hellekesä kellastutti sen meidän ihanan pienen siirtonurmikon. Nimittäin emme voineet kastella sitä, koska pihakaivossa vesi hupeni uhkaavasti jo muutenkin. Nyt kun ilmat viilenivät ja sateitakin oli luvassa, niin oli aika alkaa nurmikon kunnostus. Samalla pääsin testaamaan uutta kotimaista luomutuotetta. 

Siirtonurmikon kunnostus...

Ensin leikkasin nurmikon ja sitten haravoin nurmikolta leikkuujätteen sekä muut roskat pois. Kuva siirtonurmikosta noin viikko sitten löytyy toisesta blogistani eli Miten onnistui siirtonurmikko vanhan nurmikon päälle. Tämä nurmikko on siis tehty neljä vuotta sitten.

Seuraavaksi kitkin siirtonurmikosta rikkaruohot juurineen. Ihan reunaan jätin Bellikset eli kaunokaiset. Ne siirrän parin viikon kuluttua kukkanurmikolle. Kaikki nämä rikkaruohot oli tulleet heinän sekaan siemenistä. Jos nurmikko olisi ollut tuuhea ja tiheä, rikkaruohoja olisi ollut paljon vähemmän. Eli siksi halusin nyt parantaa nurmikkoheinän kasvua! 

Nurmikon ilmastointi eli reikiä maahan...

Siirtonurmikkoa ilmastoidaan, jotta juuret voivat paremmin. Nyt toinen syy, miksi maahan piti saada reikiä oli se, että biohiiltä saataisiin suoraan juuristoon. Talikolla tuli pieniä reikiä ja työasento oli hyvä. Voisi myös käyttää vuokrattavaa nurmikon ilmaajaa, etenkin jos nurmikkoala on iso.

Halusin isompia reikiä, joten työkaluna oli metallinen sipulien istutuspuikko. Tosi kätevä... kun nurmikko on pieni 😃

Biohiiltä ja hyötymikrobeja siirtonurmikolle...

Isommat reiät halusin sen takia, että biohiiltä olisi helpompi harjata reikiin. Nimittäin laitoinkin isompirakeista biohiiltä ensin suoraan reikiin ja vasta sen jälkeen harjasin hienompirakeisen biohiilen nurmikon pintaan.

Meidän siirtonurmikko on tosi pieni, ja sen takia sitä voi hoivata näin 😁 Isommalla nurmikolla biohiili kannattaa harjata reikiin ja silloin hienompirakeinen biohiili lienee paras vaihtoehto.

Biohiili sitoo itseensä vettä ja ravinteita, joita se sitten luovuttaa kasveille. Eli kun käyttää biohiiltä mullassa, kasveja ei tarvitse kastella niin usein tai kasvit eivät kärsi heti, kun multa kuivahtaa. Biohiili pitää myös mullan ilmavampana, mikä on tärkeä asia kasvien juuristolle. 

Lopuksi kastelin nurmikon vedellä, jossa oli hyötymikrobeja sisältävää Kasvutehostinta. Tämä aine on ihan uusi ja kotimainen luomutuote. Sitä suositellaan kasvien kasvun ja maan parantamiseen, sillä hyötymikrobit ovat elintärkeitä kaikelle kasvien hyvinvoinnille. 
Koska biohiili laitettiin kuivana, eikä valmiiksi kasteltuna, kasteltiin nurmikko runsaalla vesimäärällä. 

Onkin jännä nähdä, muuttuuko meidän siirtonurmikon väri ja paraneeko kasvu vielä tänä syksynä. Ainakin biohiilen teho kasvimaalla on ihan uskomaton näin kuivana kesänä (siitä on tulossa juttu nyt viikon sisällä).  Biohiilen ja hyötymikrobien yhdistelmä on erittäin hyvä, koska biohiili auttaa hyötymikrobeja olemalla niille sopiva kasvualusta.
Sekä tärkeä postaus  Biohiilen lataaminen eri tavoilla.

Sain tähän Siirtonurmikon parannus -testiin biohiilen Carbons Finland Oy:ltä sekä ProBIO Tech Kasvutehostin Suomen Biokiertotuote Oy:lta. Iso kiitos heille!
Kummatkin tuotteet ovat kotimaisia ja sopivat luomuviljelyyn.

Syksy on jo niin lähellä, etten uskaltanut enää lannoittaa luomu nurmikkolannoitteella. Sen tulen tekemään vasta keväällä. Sen sijaan nurmikko on saanut luomu syyslannoitetta. Biohiilen ja Kasvutehosteen kanssa kannattaa muuten käyttää vain luomulannoitteita!
Kerron kuulumisia heti, kun huomaan eroa nurmikossa.

Edit - Siirtonurmikko parin vuoden kuluttua...

Siirtonurmikko selvästi kestää kuivat kaudet paremmin, ja ilman kastelua. Tästä kirjoitin uuden postauksen  Nurmikko kestää kuivuutta - biohiili apuna.

Uuden kukkanurmikon valmistelut alkaneet...

Sateeton kesä kuivatti myös seinänvierustan nurmikon, kuten monena kesänä aiemminkin. Meillä on pihalla myös kukkanurmikkoa, joten tähän teen parin viikon päästä kuivalle paikalle sopivan kukkanurmikon. Syksy on siihen paras aika, koska ei tarvitse kastella. Tulee olemaan jännä nähdä, miten aikaisin kukinta alkaa ensi vuonna, kun on näin ajoissa syksyllä liikkeellä .

Miksi kahden viikon päästä, niin sen takia, että 10.9. alkaa kasvava kuu eli kylvö- sekä istutusaika. Nyt on vielä kasvavaa kuuta pari päivää eli 25.8. asti. Kasvava kuu on hyvä myös nurmikon kunnostukseen.

Terveisin Sari

maanantai 20. elokuuta 2018

Kirjopeippi eli värinokkonen - pistokas talvisäilytykseen


Tässä taas toivepostaus eli miten upean kirjopeipin saisi säilytettyä talven yli. Helpoin ratkaisu on ottaa siitä nyt pistokkaita ja kasvattaa niistä sisäkukka. Keväällä voi sen sitten istuttaa taas ulos kesäkukkaruukkuun. 

Kirjopeipin lisäys pistokkaasta...

Sen latvoista katkotaan pätkät eli pistokkaat. Kuvissa on aika ihanteellisen mittaisia pistokkaita sillä liian pitkät ei ole hyviä eikä liian lyhyetkään. Paras aika pistokkaiden ottoon on aina kasvava kuu.
Pistokkaasta otetaan alimmat lehdet pois ja jäljelle tulee jäädä ainakin yhdet lehdet.

Sen jälkeen pistokas laitetaan multaan. Itse painan vanhalla värikynällä reiän multaa, johon sitten laitan pistokkaan varren. Näin varsi ei vioitu. Kohta, jossa oli alimmat lehdet on hyvä jäädä mullan pinnan alapuolelle eli kuvassa lyijykynä osoittaa mullan pintaa ruukussa.
Monilla kasveilla juuret kasvavat helposti noiden poistettujen lehtien kohtaan. Lopuksi kastellaan ja laitetaan ne valoisalle ikkunalle, johon ei paista aurinko. 

Pistokkaat voi myös laittaa vesilasiin, samalla idealla. Ja kun juuret ovat kehittyneet, pistokkaat istutetaan ruukkuihin.

Kirjopeipin nuput kannattaa poistaa, niin se kasvattaa paremmin juuria. Kuvassa pieni nupun alku kasvamassa latvassa. 

Kirjopeippi eli värinokkonen

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ennen tätä sanottiin aina värinokkoseksi, mutta nykyään sen virallinen nimi on isokirjopeippi (Solenostemon scutellarioides). Se on yksi helpoimmista sisäkasveista ja kesäkukista. Se kasvaa koko ajan pituutta, ja uusia versoja varsien lehtien kohdista eli lehtihangoista.

Näistä on leikattu latvaosat pistokkaiksi. Ja todennäköisesti alkavat kasvattaa nopeasti uutta kasvua noista lehtihangoista. Joten en vielä heittänyt näitä pois vaan vein ne takaisin parvekkeelle.

Tältä ne näyttivät ennen leikkaamista eli ovat jo aika korkeita. Jos ne ottaisi syksyllä ikkunalle, niin alimmat lehdet tulevat talvella kellastumaan. Voisivat olla siis aika rönttösen näköisiä hujoppeja. Siksi pienet taimet on kivempia pitää ikkunalla 😊

Taidan kuitenkin ne kauneimman väriset ottaa kokeeksi ikkunalle, sitten kun ulkona alkaa olla jo kylmä. Eivät muuten kestä pakkasta yhtään!

Nämä on se samat kirjopeipit, jotka kylvin siemenistä helmikuussa ja joista oli postaus Mitä kuuluu siemenistä kylvetyille värinokkosille.


Edit - sain hyvin talvehtimaan ison limenvihreän värinokkosen. Se jatkoi keväällä kasvua vielä isommaksi, joten tilan puutteen vuoksi kesällä leikkasin sen pienille tapeille. Värinokkonen kasvatti tappeihin uudet terhakkaat versot eli on todella sitkeä kasvi.


Lisää kesäkukkien talvisäilytysohjeita:

Daalian istutus, ja talvisäilytystesti
Daalioiden hoito ja talvisäilytys
Daaliat kellariin

Pelargonit valoon ja lämpöön, mutta milloin
Pelargonien talvisäilytys
Pelargonien mullanvaihto ja leikkaus keväällä

Vanhat ja uudet verenpisarat, ja niiden talvisäilytys
Verenpisaran talvettaminen
Vanhan suklaakosmoksen mullanvaihto

Sadeterveisin Sari



lauantai 18. elokuuta 2018

Paikallinen ja palveleva Handolinin Taimitarha - toivepostaus

Kaupallinen yhteistyö - Handolinin Taimitarha 

Juttua paikallisista taimitarhoista on toivottu ja heti ehdotettiin Handolinin Taimitarhaa. Joten suurella ilolla lähdin jutun tekoon. Olen ostanut heiltä vuosia taimia, ja hyvin erikoisiakin sekä niitä ekologisia paljasjuuri- ja paakkutaimia.
Taimitarha sijaitsee Nurmijärven Röykässä ja asiakkaita käy niin pääkaupunkiseudulta kuin ympäristön kunnista. Eilen kun kävin ottamassa kuvat, niin siellä oli viherrakentaja hakemassa taimia. Eli se jo kertoo palvelusta ja taimien laadusta.

Taimitarhuri suosittelee...

Tässä Matti Handolinin kolme kasvisuositusta pihoille. Eli ovat "komeita ja kestäviä". Toki kastelusta pitää huolehtia alkuvuodet sekä kuivina kesinä esimerkiksi kasteluputken kautta. Toinen tärkeä asia on hyvä ja laadukas multa. Liian ravinteikkaassa mullassa kasvit kasvavat huonon mallisiksi tai voivat jopa kuolla.
 Pilarituija  `Pyramidalis Compacta` on erittäin talvenkestävä ja tiiviskasvuinen. Se myös sietää tuulta ja aurinkoa paremmin kuin monet muut tuijat.

Kotimainen pilarikataja `Norrback` on kauniin kapean mallinen ja tiivis. Sen kasvu on hitaampaa eli ei kasva liian isoksi heti. Se kestää myös kevätaurinkoa hyvin, paljon paremmin kuin esim. `Suecica` lajike.

Muhkeakukkaiset syyshortensiat ovat varmoja elo-syyskuun kukkijoita. Nykyään niitä on montaa eri lajikettakin.  Vasemman puoleisessa puulaatikossa on punertava `Silver Dollar`. Sen kukka on ensin hohtavan valkoinen, josta se muuttuu vähitellen punertavaksi. Oikealla on  `Pinky Winky`, jonka kukat taasen muuttuvat punavalkoiset.
Syyshortensian `Early Sensation` kukat tulevat vielä vahvemman punaisiksi ja sen varret ovat myös voimakkaan punertavat. Tässä nyt muutama esimerkki syyshortensioiden lajikkeista.
Syksyn lähestyessä niiden kukkien värit vielä vahventuvat entisestään. Ne ovat siinäkin mielessä suositeltavia pensaita, että kukkivat pitkään, heinäkuulta syksyyn.


Ekologiset ja hyvin kasvuun lähtevät paakku- ja paljasjuuritaimet...

Kuvassa tuijien paakkutaimialue eli tuijien säkkipaakut on "istutettu" multaan, odottamaan asiakkaita. Näin juuristo pysyy hyvänä ja tuija lähtee hyvin kasvuun istutuksen jälkeen. Monet ammattilaiset suosivat  näitä paakkutaimia juuri niiden varmuuden takia.

Tämän tyyppiseltä näyttää paakkutaimet. Eli juuripaakku on kaivettu pellosta, ja säkkikangas pitää paakun koossa ja samalla suojaa juuristoa.
Muutama vuosi sitten istutin juuri tällaisen tuijan meidän pihalle, ja sen kasvuun lähtö oli tosi hyvä.

Paljasjuuristen pensastaimien alue näytti eilen tältä. Ovat vielä kovin vihreitä. Syksyllä ne nostetaan maasta ylös ja myydään paljasjuurisena. Niitä on myös myynnissä kevään ajan kylmähuoneesta eli ovat myyntihetkellä lehdettömiä. Kuulemma tänä kesänä parhaiten kasvuun ovat lähteneet juuri nämä paljasjuuriset taimet, jos kastelua ei ole pystynyt järjestämään riittävästi. 
Ennen pensasaidat istutettiin aina paljasjuurisista taimista, koska ne on nopea istuttaa, ovat pienikokoisia ja edullisia. Nykyään näitä ei ole myynnissä kuin harvassa myymälässä, koska vaativat kylmähuoneen. Handolinin Taimitarhalla näitä on myynnissä useammastakin pensaasta ja eri kokoja.

Palveleva taimimyymälä...

Handolinin Taimitarhan myymälästä saa myös perennoja, kesäkukkia, sipulikukkia, lannoitteita, työkaluja ja vaikka mitä, mikä vain liittyy puutarhaan. Ja mikä minusta on aina niin upeaa, heille voi antaa koko taimiluettelon, niin hankkivat tarvittavat kasvit. Helppoa kuin mikä.
Pihalla näytti olevan eilen myös kukkivia kärhöjä. Ja multaa sekä kuorikatetta säkeissä ja irtotavarana, jota voi itse lapioida peräkärryyn. Eli melkein mitä tahansa tarpeellista kyllä löytyy.
Aukioloajat, yhteystiedot ja hinnastot löytyvät kätevästi www.handolinintaimitarha.fi

Tämän postauksen toive tuli Kublo eli Keski-Uudenmaan blogit -ryhmästä. 

Kiitos Handolinin Taimitarhalle kaupallisesta blogiyhteistyöstä! Tätä oli tosi mukava tehdä 😊

Puutarhaterveisin Sari

torstai 16. elokuuta 2018

Kuvasaldoa Lepaa 2018 -näyttelystä

Tänään vietin koko päivän Lepaalla ihastellen upeita kesäkukka-asetelmia ja tulevan kesän uutuuksia. Ja tietysti kävin heti katsomassa, miten nämä vanhat sinisarjat kukkivat tänä hellekesänä. Nämä ovat niin upeita! Olen pitkään haaveillut sinisarjasta, mutta sen talvetus mietityttää vielä. Joten näitä kun näkee, niin niitä on pakko mennä ihastelemaan.

Kesäkukkien näytemaa...

 Tässä yhdistelmässä on jotain hyvin herkkää ja kaunista 😍

 Tänä vuonna toinen näytemaa näytti tältä. Aika vahvoja yhdistelmiä ja toisaalta kivasti erilaisia lehti- ja kukkamuotoja. Näki myös hyvin, miten kuuma kesä on vaikuttanut kukintaan.


Kesäkukkauutuuksia ja näyttäviä kesäkukkaruukkuja...

Lepaa 2018 -näyttely on puutarha-, viher- ja kiinteistöalan ammattinäyttely, jossa käy myös paljon harrastelijoita.  Koska se on ammattinäyttely, niin alan yritykset esittelevät ensi vuoden kesäkukkavalikoimaa alan viljelijöille. Eli siellä näkee ensi kesän uutuuksia.

Lepaa on myös puutarha-alan oppilaitos, joten senkin takia siellä on hienoja kesäkukka-asetelmia. Tutkin aina mielenkiinnolla, mitä jänniä yhdistelmiä ovat keksineet. Niissäkin näkee hyvin trendit ja erilaiset värimieltymykset.


Näyttelyalueella on nyt monta taimimyyjää, Lepaan oman taimimyynnin lisäksi. Eli siellä oli perennataimistoja, puuvartistaimistoja sekä muita myymässä erikoisuuksia sekä tavallisempiakin taimia.

Ohjelmana työpajoja ja näytöksiä...

Tänä vuonna on paljon mielenkiintoista ohjelmaa kuten Begoniapaja, eli kankaanpainantaa begonioilla, Kukkatatuointeja terälehdistä, Kasvi-installaatio nurmikolla sekä alla oleva Ammatillinen onnenamuletti -työpaja.
Työpajan kukissa oli tänään super trendikkäät värit! 

Lepaa 2018 -näyttelyssä on tuttuun tapaan alan koneet esillä ja Koneparaati uutuuksista.  Unohtamatta Ruohonleikkauksen taitoajan SM -kisaa, joka on kaikkina päivinä. Eli Lepaalla viihtyy koko perhe 😊

Kärhö- ja rypälenäyttely...

Ensimmäistä kertaa Lepaalla on kärhöjen kukista ja viinirypäleistä näyttely. Niissä on tietenkin lajikenimet. Eli viininkasvatuksen ja kärhöjenharrastajien unelmanäyttely! Kummatkin ovat virolaisen taimiston ja heillä näytti olevan myös taimia myynnissä.


Nurmikkoauto, jee...

Tämä on kyllä huippu! Sopii niin tähän tapahtumaan, vihreine vanteineen. Nurmikkoauton on ideoinut ja toteuttanut Lepaan Oppilaskunta ry ja siirtonurmikko on www.nurmikko.fi 😊


Lepaa 2018 on to-la 16.-18.8.2018

Lisää tietoa tapahtumasta löytyy www.lepaa.fi  ja kuvia #lepaa18


Kuvia sinisarjoista ja muusta viime vuodelta  Kuvia Lepaa 2017 näyttelystä

Oli tosi kiva tavata tuttuja ja vaihtaa kuulumisia. Kävin myös mielenkiintoisia keskusteluja muutaman näytteilleasettajan kanssa. Niistä taidan laittaa tänne ihan omat postauksensa vähän myöhemmin. Eli aina oppii uutta näissä Lepaan näyttelyissä 😊

Terveisin Sari