Sivut

keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Fengshui parveke suunnitteilla Turkuun

Nyt keväällä tänne blogiini on tulossa useampi postaus parveke-fengshuista. Sain nimittäin www.parveke.fi sivuston Johannalta ehdotuksen lähteä mukaan suunnittelemaan parvekesisustusta, jossa olisi fengshui huomoitu. Tälläiseen ehtotukseen suostuin ilomielin. Parveke tulee siis Turun Piha&Puutarha -messuille.

Fengshui bagua parvekkeelle...

Kodin sisustuksessa monelle fengshuin bagua on jo tuttu asia. Se sijoitetaan ilmansuuntien mukaan. Mutta käyttääkö parvekkeella samaa baguaa vai puutarhaan tarkoitettua baguaa. Riippuu todella paljon parvekkeesta. Sitä tässä vielä hieman mietin, kumpaa nyt käyttäisin messuilla. Kerron jatkossa tästä baguasta lisää, ja myös mihin tulen päätymään.

Vesiaihe fengshui parvekkeella...

Jos hyvin käy, niin saamme parvekkeelle myös vesiaiheen. Yleensähän vettä pidetään puutarha-fengshuissa tärkeänä osana, joten senkin takia laittaisin sitä myös parvekkeelle. Jännityksellä odotan, millaisen vesiaiheen sinne keksimme 😊

Luonnonmateriaalit ja kivet...

Fengshuissa korostetaan aina myös luonnonmateriaalien käyttöä. Mitä ne luonnonmateriaalit sitten olisivat kasvien lisäksi, niin sitä vielä mietimme. Kivet sopisivat siihen hyvin tai puupinta tai hiekka... hmm..

Värit ja kukat fengshui-parvekkeella...

Tavoitteena on elementtien harmonia, joten jossain määrin pitää löytyä värejä. Ja mikä onkaan helpompaa kuin tuoda niitä kukkien väreillä. Toisaalta myös istuinten pehmusteet ja muut tekstiilit voisivat olla värillisiä.

Elementtien harmonia voidaan luoda monella tavalla. Joka tapauksessa kaikkia elementtejä on hyvä löytyä ainakin hieman. Alla fengshuin viisi elementtiä:
  • puu - vihreä väri, kasvit
  • tuli - punainen väri, tuli, kynttilät
  • maa - keltainen ja ruskea väri, pikkukivet, hiekka, multa
  • metalli - valkoinen ja harmaa väri, metalliesineet
  • vesi - musta ja tummansininen väri, vesi

Mitä viihtyisällä parvekkeella tulee olla?

Tätä mietittiin myös Johannan kanssa yhdessä. Näin hortonomille kasvit ovat aina melkeinpä se ykkösjuttu 😉 Toki sen lisäksi on kiva olla istuimet ja pieni pöytä vaikka kahvitteluun.
Mutta mikä tekee parvekkeesta viihtyisän? 
Olisi aivan ihana kuulla, mitä ajatuksia teillä on?


Piha&Puutarha-messut 6.-8.4.2018 Turun Messukeskuksessa

Kerron siis tulevina viikkoina lisää tästä mielenkiintoisesta ja jännästä projektistamme. Olemme kummatkin messuilla kiertelemässä ja tavattavissa perjantaina 6.4., pienenä vinkkinä 😊

Mukavaa viikonjatkoa! 

Terveisin Sari

lauantai 24. helmikuuta 2018

Kiva perhoskasvi punatähkä, ja sen jakaminen

Punatähkä on monen mielestä erittäin hyvä perhoskasvi. Se kukkii elokuun tietämillä eli juuri silloin kun värikkäät päiväperhoset lentelevät. Kaiken lisäksi se on helppo kasvattaa ja varma kukkija. Meillä niitä kasvaa rivissä mansikkamaan reunalla. Siinä ne peittävät kivasti vähän ruman mansikkakankaan. Punatähkä on joskus ollut erittäin suosittu, mutta nykyään sitä näkee vähemmän. Vai löytyykö teillä tätä pihalta?

Perhosia, kimalaisia ja muita pörriäisiä...



Ensimmäiset punatähkän kukat aukeavat kukkavanan yläosasta eli tämä kuva on otettu, kun kukat ovat juuri auenneet. 
Meidän pihalla punatähkät eivät ole niitä parhaimpia perhoskasveja, sillä eniten perhosia on aina syyssyriköissa ja vanhoissa oransseissa daalioissa. Jos niitä kasveja ei olisi, niin todennäköisesti perhosia olisi enemmän näissä punatähkissä 😊

Punatähkän jakaminen...

Jaoimme nämä punatähkät viime keväänä toukokuussa. Niitä kannattaakin jakaa jopa muutaman vuoden välein, niin pysyvät runsaskukkaisina. Onneksi jakaminen on helppoa.
Tässä pari vuotta vanha mätäs ennen jakamista.

Punatähkän mätäs kaivettiin maasta ylös lapiolla. Sen jälkeen se jaettiin ainakin pariin osaan ihan käsin. Jos käsivoimat ei riitä, niin tietysti voi halkaista mättään lapiolla 😊 

Maahan sekoitettiin hieman puutarhakompostin multaa ja taimet istutettiin heti takaisin. Taimia tulikin niin monta, että päädyttiin istuttamaan ne kahteen riviin, jotta mahtuvat tähän penkkiin. Lopuksi kasteltiin hyvin.
Kaikki tämän postauksen kuvat ovat viime kesältä eli nämä punatähkät kukkivat todella hyvin jakamisen jälkeen. Ei edes sadekuuroinen kesä haitannut niitä.

Punatähkän hoito-ohjeet...

Punatähkä, viralliselta nimeltään noropunatähkä (Liatris spicata), viihtyy ja kukkii parhaiten täydessä auringossa. Mullan on hyvä olla läpäisevää, jotta sen juuristo ei kärsi ns. talvimärkyydestä. Sille suositellaankin tuoretta tai kuivaa paikkaa. Samoin liikalannoitusta kannattaa välttää.
Jakaminen tehdään 2-3 vuoden välein. Nimittäin jos sitä ei jaa lainkaan, sen kasvu heikkenee ja lopulta se häviää kokonaan pihalta. Onneksi jakaminen on helppoa, sillä juuret ovat aika pienet.

Eli meillä noiden punatähkien jakaminen on vuorossa ensi vuonna tai seuraavana. Sen sijaan syysleimujen jakamisen aika alkaa olla ehkä jo tänä vuonna. Viimeksi ne jaettiin 2010, josta juttua... Syysleimujen jako tehty!.

Aurinkoista viikonloppua!
Terkuin Sari

Ps. punatähkä on myös hyvä fengshui kasvi.

torstai 22. helmikuuta 2018

Pihakuulumisia ja uudet daaliat

Ihan olen unohtanut muistuttaa täällä blogissa alppiruusun ja nuorien tuijien suojaamisesta kevätauringolta. Eli jos suojia ei vielä ole laitettu, niin kannattaa tehdä se pikimmiten. Meillä paistaa tähän vanhaan alppiruusuun nykyään aurinko, joten se on suojattava kevätauringolta joka vuosi näin helmikuun puolessa välissä. Sillä on muuten hauskasti lehdet rullalla pakkaspäivinä.

Tuijan suojaus kevätauringolta...

Tämä meidän tuija on ollut tässä jo useamman vuoden, joten pitääkin tarkistaa, milloin se istutetiin. Ehkäpä ensi vuonna sen voisi jättää suojaamatta.

Ja ihan muistutuksena laitan tämänkin kuvan rusokirsikasta. Eli sen runko on suojattu muovispiraalilla, jotta maan pinnalla, lumen alla, liikkuvat peltomyyrät eivät syö siitä kuorta. Metallinen kanaverkko taasen estää ruskoita ja kauriita syömästä puun oksia sekä runkoa.
Jos siis nuoret hedelmäpuut on vielä suojaamatta... niin nyt on kiire!

Lämpökompostori toimii, jee...

Kompostori toimii tosi hyvin, vaikka on näin kovat pakkaset. Aiempina vuosina pakkasilla se on viilentynyt lähelle nollaa, sillä ruokajätettä tulee aika vähän. Ollaankin oltu nyt huolellisia sen hoidossa ja käytetty Talvikuiviketta säännöllisesti sekä tyhjennetty sitä jo kerran talvella.


Lintujen ruokintaa...

Selvästikin nämä kovat pakkaset ovat vähentäneet pikkulintuja ruokintalaudoilla. Tänään niitä näkyi vain muutamia pieniä parvia. Heti kun ilmat lämpiää hieman, on ruokintalaudat todennäköisesti täynnä lintuja... pitääkin muistaa varautua siihen 😊
Blogijuttu viime talvelta... Talvipihan pikkulintuja.
Aurinko lämmittää jo niin paljon, että tämän ruokintalaudan katolle on muodostunut jääpuikko. Kevät tulee!

Uudet daaliat...

Enpä olisi uskonut, että tilaan joskus tämän värisiä daalioita. Nyt niissä vaan oli jotain jännää, mikä viehätti.
Sain nämä Korpikangas Siemen-Fröltä blogijutun tekoon, ja aion istuttaa ne kasvimaalle tuomaan väriä. Sopivat hyvin meidän niihin vanhoihin oransseihin daalioihin. Vein juurakot kellariin odottamaan kevättä, ja lämmintä kesää. Ehkäpä laitan ne esikasvatukseen, tai sitten istutan ne suoraan maahan. Tässä on onneksi vielä pari kuukautta aikaa miettiä sitä😊
Muuten, daaliat ja muut juurakot kannattaa tilata näin ajoissa, jotta saa haluamansa! Suosituimmat myydään nopeasti loppuun.

Raikkain pakkasterkuin,
Sari

tiistai 20. helmikuuta 2018

Uusi puikkokämmekkä ja orkidealannoite

Blogiyhteistyö: Biolan 

Pitkän harkinnan ja etsiskelyn jälkeen löysin tämän viehättävän puikkokämmekän. Niitä on ollut myynnissä erilaisia vaaleakukkaisia, mutta nyt halusin värikkäämmän. Vihdoin sen löysin, jee!
Tässä samalla esittelen uuden Biolan Orkidearavinteen, joka on Suomen Orkideayhdistyksen suosittelema.

Nestemäinen Orkidearavinne kaikille orkidealajeille...

Uuden puikkokämmekän ohjeessa luki, että orkidealannoite parantaa orkidean kukkien väriä ja kukintaa. Joten innolla nyt kokeilen tätä uutta Biolanin Orkidearavinnetta sillekin.


Pullon ohjeessa suositellaan antamaan ravinnetta joka kastelukerta 1/4 korkillinen kahteen litraan vettä. Ja aivan kuin tilauksesta, minulla on 2 litran kastelukannu! Joten annostelu käy kätevästi siihen. Upostuskastelen kaikki orkideani kerran viikossa isossa suojaruukussa, johon on kätevä kaataa kannusta lannoitevettä. Sen verran orkideoiden kasvualustat imevät vettä upostuskastelussa, että sitä täytyy lisätä aina välillä.  Lopun lannoiteveden annan sisäkasveille, eli se tulee käytettyä tarkasti.


Tämä Orkidearavinne on tosiaankin Suomen Orkideayhdistyksen suosittelema ja se perustuu Michigan State Universityn kehittämään MSU-orkidearavinteeseen. Eli kuulostaa todella hyvältä orkidealannoitteelta!

Puikkokämmekkä Sa-Nook hoito-ohje...

Puikkokämmekkä (Dendrobium) Sa-Nook viihtyy auringossa, mutta kesällä se on hyvä suojata kuumalta suoralta auringonpaisteelta. Kukkiakseen se vaatii paljon valoa.
Normaali huoneenlämpö on sille hyvä kesät talvet. Ja tietysti orkideoiden tapaan, se pitää sumuttelusta ja kosteammasta huoneilmasta.
Nyt onkin jännä nähdä, saanko sen viihtymään ja kukkimaan uudelleen.

Edit - Sa-Nook kukki syksyllä uudelleen... Puikkokämmekkä Sa-Nook kukkii taas  

Vanha puikkokämmekkä...

Ehkäpä  muistattekin tämän vanhan puikkokämmekän, jonka olen kasvattanut ystävältäni saamasta pienestä alusta. Se kukkii joka joulu ja tänä vuonna kukinta alkoi jo ennen joulua. Nyt siinä on viimeiset kukat avoinna. Kukissa on muuten ihana tuoksu, ja yllättävän vahva.
Tämä puikkokämmekkä pitää myöskin auringonpaisteesta. Ja poikkeuksellisesti hieman vaihtelevista lämpötiloista.

Vanhalle puikkokämmekälle pitäisikin taas vaihtaa orkideakasvualusta. Ja etsiä isompi ruukku, sillä näyttää kyllä aika ahtaalta kuvassakin 😉.

Vanhempi blogijuttu Orkideoille uusi kasvualusta.
Olipas hyvä, että katsoin tämän postauksen kasvualustasta, sillä sen kuvista selvisi, millä näistä pienistä orkideoistani oli ne ihanan kaksiväriset kukat. Se olisi se pienin ja vaatimattomimman näköinen, siis nyt kukkimattomana. Taidanpa siirtää sen valoisammalle paikalle, jospa se innostuisi kukkimaan.

Sain Biolan Orkidearavinteen testaukseen Biolanilta. Kiitos jälleen heille testauspullosta!

Lisää orkideapostauksia: 



Talviterkuin Sari

sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Työhuoneella fengshui korjauksia, ja kohta pihallakin

Vihdoinkin oli tänään aikaa tarkastella oman työhuoneen fengshuita. Jo oli aikakin! On ollut vähän hassua opettaa fengshuita sisustuksessa ja muutenkin esitellä fengshuita, kun oma työhuone on ihan päivittämättä. Sama on muuten pihankin fengshuin kanssa. Hmm... eikös sitä sanota, että suutarin lapsilla ei ole kenkiä 😀 .


Baguan eri elämänalueet työhuoneella...

Monelle teistä bagua eli elämän eri osa-alueet ovat tuttuja. Ne sijoittuvat kotiin ja työpaikkaan ihan samalla tavalla, ilmansuuntien mukaan. Työhuoneella vain alueiden merkitys on hieman erilainen. Esimerkiksi parisuhde-alue on enemmänkin suhde asiakkaisiin ja tietysti omaan itseen. Vauraus-alue on tuttuun tapaan vaurautta, mutta myös yrityksen menestystä.
Joten tarkistin ilmansuunnan fengshui-kompassilla ja piirsin työhuoneen pohjapiirustukseen baguan tarkasti ilmansuuntien mukaan. 
Sen jälkeen tarkastelin elementtien (vesi, puu, tuli, maa ja metalli) tasapainon ja huoneen esineiden yms symboliikan. Näin tehdään kotonakin. Koska olen fengshui-konsultti tarkastelin myös muilla tekniikoilla työhuoneen fengshuita. Sieltä löytyi muutama asia, joka pitää korjata heti.


Fengshui korjauksia....

Ekassa kuvassa näkyy keltaoranssi ruusupaperi seinällä. Laitoin sen syksyllä tasapainottamaan syksyn tuomaa liikaa metalli-elementtiä (valkoinen väri ja kylmyys). Nyt se ei olekaan enää hyvä. Siihen kohtaan tai ikkunaverhoksi kannattaa laittaa tuli-elementtiä tai vesi-elementtiä. 
Täytynee siis lähteä katselemaan verhoja, tai jotain muuta tuohon kohtaan. Toisaalta voisi kyllä maalata vaikka koko seinän... 

 Vauraus-alueelle olisi hyvä saada vähän tuli-elementtiä. Nyt siinä on enimmäkseen vain puuta, vettä, maata ja metallia. Taidanpa ostaa muutaman punaisen mapin mappihyllyyn, harmaiden sekaan.  Ja jos muistan oikein, varastossa on muutama tyhjä punainen mappi. Täytyypä tarkistaa asia huomenna. Väillä korjaukset ovat todellakin näin nopeita ja helppoja toteuttaa.
Kuvassa on se "moderni" fengshuin rahakasvi eli klusia, ja tietysti vauraus-alueella 😊

Missä pitää kaktukset ja muut piikikkäät...

Tätä mietin jo aiemmin. Nyt ne ovat ikkunalla, lähellä tulostinta. Ehkä se on niille edelleen paras paikka, siellä kukaan ei ainakaan istu niiden vieressä.

Fengshui-kompassit...

Yksi iso asia tässä työhuoneeni fengshui korjauksissa on löytää fengshui-kompasseille arvoisensa paikka. Ja sen pitää olla tietysti myös käytännöllinen paikka, sillä ne ovat työkaluja, mitä käytetään usein. Joudun siis piirtämään vielä tarkemman baguan, jotta kompassien paikka selviää.

Seuraavaksi pihan fengshui korjaukset...

Niihin pääsen käsiksi varmaan jo maaliskuun alussa. Eli odottelen hieman pakkasten lauhtumista. Sielläkin ensimmäiseksi katson ilmansuuntien tarkat sijainnit fengshui-kompassilla. On nimittäin todella pitkä aika siitä, kun viimeksi olen tarkistanut koko oman pihan fengshuin. Saas nähdä, mitä sieltä paljastuu.
Tietysti teen näitä fengshui-konsultaatioita myös muillekin yritykseni Puutarha Studion kautta.
On muuten upean väriset tulppaanit, vai mitä! Ne kuitenkin piti heittää kompostiin, koska ovat jo lakastumaan päin. Ovat kyllä harvinaisen kauniita lakastuvinakin.

Fengshui-kurssi sisätiloihin....

Perusasiat fengshuissa on helppoja ja niissä on paljon tervettä järkeä. Ne ovat juuri niitä, mitkä ensin laitetaan kuntoon, ennen kuin pääsee tekemään muita fengshui korjauksia. 
Jos sinua kiinnostaa oppia fengshuita ja soveltaa sitä omaan kotiisi, tämä Virpin ja minun yhteinen kurssi sopii siihen hyvin. Eli meitä on kaksi opettajaa paikalla ja ryhmä on pieni, joten saat paljon henkilökohtaista ohjausta. Lisäksi katsomme jokaiselle oman henkilökohtaisen itse-elementin, jota käytetään mm. sisustuksen värivalinnoissa. Ja tähän kurssiin lisäsimme myös vinkit vuoden 2018 fengshui-korjauksista, koska vuosi vaihtui vasta tällä viikolla.



Talvisin fengshuiterveisin,
Sari

perjantai 16. helmikuuta 2018

Keijunmekko, värinokkonen ja orvokki kylvetty kuukalenterin mukaan

Blogiyhteistyö: Biolan ja Korpikangas Siemen-Frö 
Tänään alkoi taas hyvä ajankohta kylvää siemeniä, koulia ja istuttaa kasveja kuukalenterin mukaan. Joten heti aamupäivästä kylvin nämä hienonväriset värinokkoset ja tarhaorvokin. Siemenet olivat tosi pieniä ja kivasti ne oli pakattu muoviputkiloihin.

Keijunmekon kylvö....

Keijunmekko (Rhodochiton atrosanguineum) on upea pitkäversoinen kesäkukka, jonka voi kylvää siemenistä ihan kotioloissakin. Täytyy vain muistaa, että sen siemeniä ei saa peittää mullalla, sillä ne tarvitsevat valoa itääkseen. Samanlainen on muuten värinokkonenkin.
Kylvin siis siemenet pieneen rasiaan mullan pinnalle hajakylvönä. Multaa olin kostuttanut jo valmiiksi ja kylvämisen jälkeen vielä sumutin pintaa, jotta siemenetkin kastuvat. Siemenpussin ohjeiden mukaan siemenet itävät  15-18 asteessa 2-6 viikossa. Peukut pystyyn, että taimet ilmestyisivät jo parissa viikossa 😊


Jotta mullanpinta ei kuivu liikaa, peitin rasian muovilla, jossa on pienet reiät.

Laadukas kylvömulta...

Kylvöihin kannattaa aina käyttää laadukasta kylvömultaa ja hyvin pestyjä kylvörasioita. Sillä minimoi taimia tappavaa taimipoltetta.

Itse olen myös hyvin vakuuttunut mykorritsojen ja muiden hyötymikrobien vaikutuksesta nopeampaan ja parempaan siementen itämiseen sekä taimien kasvuun. Siksi käytän nykyään vain Biolanin Kylvö- ja taimimultaa. Siinä mullassa kasvatetut taimet ovat täysin säästyneet taimipoltteelta ja itäminen on tapahtunut lyhemmässä ajassa, mitä siemenpussissa on arvioitu.


Taimet odottavat koulimista...

Tänään olisin voinut myös koulia nämä taimet, mutta piti lähteä kesken kaiken kokoukseen. Homma siirtyy siis ensiviikon vapaapäivälle.

Olen saanut jutun siemenet Korpikangas Siemen-Fröltä ja Kylvö- ja taimimullan Biolanilta blogijuttujen tekoon.


Lisää vinkkejä siementen kylvöihin ja jatkohoitoon:


Suloinen soilikki...

En voinut vastustaa tätä niin ihanan väristä soilikkia. Hauskasti kuvan kukkien väristä tulee ihan mieleen sinivuokot 😊
Todellisuudessa kuva vähän vääristää kukan sävyjä. Laitan tästä ehkä lisää kuvia myöhemmin.


Oikein ihanaa viikonloppua!

Terkuin Sari

keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Vaaleanpunaista ja keltaista

Blogiyhteistyö: Huiskula 
Vaaleanpunaisen ja keltaisen yhdistelmä on aika erikoinen. Johtuuko se siitä, vai jostain muusta, mutta nämä tulppaanit ovat aika veikeän ihanat. Sopisivat hyvin yhdelle tutulle, jota ällöttää aina ystävänpäivän vaaleanpunaisuus 😊



Taas sain tehtyä tällaisen alaspäin roikkuvan tulppaanikimpun. Kimpussa on kymmenen tulppaania. Ne on viljelty Huiskulan Puutarhalla Turussa. Sain tulppaanit Huiskulasta blogijutun tekoon.


Vaaleanpunaista ja keltaista myös inkaliljoissa...

Ihan sattumalta katselin tarkemmin näitä alströmerioita eli inkaliljoja ja huomasin niissäkin saman väriyhdistelmän.

Inkaliljat kuuluvat suosikkileikkokukkiini pitkän maljakkokestävyyden takia. Ja onhan niiden kukat siron kauniit ja värejä löytyy monenlaista. Tämä keltainen oli niin ihanan aurinkoinen ja keväinen.

Seassa on muutama oksa pyöreälehtistä eukalyptusta, josta tulee kivan aromaattinen tuoksu. Niiden lehtien värikin on todella hieno.


Hyvää Ystävänpäivää kaikille!

Terkuin Sari

sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Fengshui ja puutarha

Puutarha-fengshui on hyvin yksinkertaista ja luonnollista... ja  se sisältää myös fengshuin perusasioita, joita on sisätilankin fengshuissa. Ne saattavat ensin tuntua monimutkaisilta ja vaikeilta ymmärtää. Tällaisia perusasioita ovat esimerkiksi 5-elementin tasapaino sekä jin ja jang tasapaino. Tässä tasapaino eli harmonia ei tietenkään tarkoita sitä, että kaikkia on saman verran. Asian selventäminen vaatisi ihan oman postauksen, joten kirjoitan tähän nyt muutamista helpommista fenshui-puutarhan aiheista.


Fengshui ja vesiaiheet...

Vesiaiheet ovat yksi niistä teemoista, joihin käytetään fengshui-kompassin tietoa. Sopiva paikka löytyy vain sillä. Monet ovat kokeneet pihansa vesiaiheen jollain tavalla epäsopivana tai se ei ole tuntunutkaan yhtään niin hyvältä, mitä oletti. Heti kun sen muuttaa fengshuin mukaan hyvälle paikalle, sama vesiaihe tuntuu aivan erilaiselta ja upealta. Paljon helpommalla pääsee siis, kun katsoo paikan fengshui-kompassilla ja vasta sen jälkeen laittaa vesiaiheen paikoilleen 😉

Ja tietenkin veden tulee olla puhdasta ja kokonaisuuden kaunis.

Puutarhan lumous ja syötävän kasvatus...

Puutarhan lumous on yhtä lailla myös fengshui-puutarhoissa. Se, että pääsee kokemaan puutarhan kaikilla aisteilla, on erityisen lumoavaa. Ja sen takia siellä tehdään ainakin jotain puutarhatöitä itse käsin ja kasvatetaan jotain syötävää.

Fengshui-kasvit...

Kasveilla on erilaisia merkityksiä fengshuissa. Osa symboloi esimerkiksi vaurautta ja osa rakkautta. Kukkien värityksellä on myös oma merkityksensä, ihan jo 5-elementin kautta. Kasveilla saakin helposti ja kätevästi korjattua elementtien epätasapaino pihalla ja terasseilla.

Luonnon rytmit ja vuodenajat...

Koska fengshuissa on aina huomioitu luonnonrytmit, niin puutarhassa se on hyvin vahvasti läsnä. Eli puutarhassa on hyvä näkyä vuodenaikojen vaihtelut syysväreineen ja kevätkukkineen. Samoin luonnonrytmeistä kuun vaiheet ovat käytössä fengshui-puutarhan hoidossa. Itse asiassa juuri fengshuista innostuin kuukalenterin pariin. Siitä on ollut niin iso apu, että teen nykyään monet puutarhatyöt sen ajoituksen mukaan.

Puutarha on osa luontoa...

Tämä on jotain sellaista, minkä monet ovat unohtaneet tai eivät hahmota. Eli puutarha on aina osa luontoa, vaikka piha olisi kuinka pieni. Kaikki, mitä me teemme puutarhalle, teemme luonnolle.
Tämä on yksi syy, miksi fengshuissa suositaan luomulannoitteita ja muutenkin luonnonmukaista puutarhanhoitoa.


Sitten puutarha-fengshuissa on vielä super mielenkiintoinen aihe eli fengshui-bagua puutarhaan. Sen avulla on jännä lähteä tutkimaan omaa pihaa, ja hieman myös omaa elämääkin 😊
Siitäkin kirjoittelen vähän myöhemmin omat postaukset.


Ihanaa viikon alkua!

Terkuin Sari