Sivut

torstai 21. joulukuuta 2023

Amaryllis eli ritarinkukka maljakossa - 21. luukku

Amaryllis eli ritarinkukka on hyvä myös maljakossa. Sitä myydäänkin leikkokukkana kukkakaupassa. Tai voi itse leikata ruukkukasvista kukkavarret maljakkoon, jos ne ovat liian pitkiä tai taittuvat oudosti. Itse leikkasin yhden kukkavarren maljakkoon, kun varsi sai hieman osumaa ja taittui.

Amarylliksen nuput aukeaa maljakossa...

Amaryllikset on siitä kivoja maljakossa, että niiden nuput aukeavat hyvin, kunhan nuppu on jo isokokoinen.

Kumilenkki varren alaosaan...

Leikattu amarylliksen varsi helposti rullautuu alaosastaan, joten sen takia varren alaosaan kannattaa laittaa kumilenkki. Kuvassa se on vielä aika ylhäällä, sillä otin kuvan ennen kuin siirsin kumilenkkiä alemmas.

Amaryllis eli ritarinkukka kestää pitkään maljakossa...

Amaryllis kestää maljakossa pitkään aivan kuten ruukkukukkanakin. Vielä jos voi siirtää maljakon yöksi viileään huoneeseen, kukinta kestää vielä pidempään. Tietysti maljakon vettä on hyvä vaihtaa päivittäin, jotta vesi pysyy puhtaana. Samalla voi leikata varresta pienen palan pois eli varteen uuden imupinnan.

Lisää postauksia amarylliksistä maljakossa...


Ihanaa joulunodotusta!

Terveisin Sara


4 kommenttia:

  1. Minä olen monena vuonna ostanut juurikin leikkona amaryllikset . Myös tänä jouluna .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkona myytävissä amarylliksissä on upeita värejä ja myös erikoisen mallisia kukkia. Ja ihanan pitkät varret. En siis yhtään ihmettele, että ostat ne leikkona, ne kun kestää maljakossa pitkään.

      Poista
  2. Hyvä vinkki 😃 Juuri tässä mietin mitä teen hurjan pitkäksi kasvaneelle ritarinkukalleni. Sitä on pidettävä lattialla nojaamassa seinään. Leikkaan kukkavarren heti maljakkoon kun pääsen kotiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman muuta kannattaa leikata liian pitkiksi kasvaneet kukkavarret tukevaan maljakkoon. Ne kestää siinä pitkään... ja sitä voi pitää pöydällä :)

      Poista