Sivut

perjantai 13. syyskuuta 2024

Kärsimyskukka kukkii upeasti pihalla

 
Tämä kauniin värinen vanha kärsimyskukka kukkii parhaillaan tosi upeasti pihalla. Se selvästi nautti pitkästä lämpimästä kesästä. Eikä ihme, sillä se on enemmänkin huonekasvi, joten se viihtyy ulkona vain kesän ajan. Nyt seurataankin sääennustetta joka päivä, jotta huomataan ottaa se sisälle ajoissa. 


Vieläkin paljon nuppuja ja kukkia...

Tämän kukan väritys on minusta tosi kaunis ja sen nuputkin on kivan punertavat. Kuten aiemmin, niin se tekee hurjasti uusia nuppuja sitä mukaa kun kukat lakastuvat.


Kärsimyskukka eli Passiflora ja sen erikoinen kukka...

Kuten kuvasta näkyy kukan muoto on hyvin erikoinen. Sitä onkin verrattu Kristuksen kärsimyshistoriaan ja sen yksi nimi on kristuksenkärsimyskukka.
Kukka on myös iso ja siksi tosi näyttävä.


Kärsimyskukan versot tuettu köynnöskehikkoon...

Aiemmin minulla on ollut valkokukkainen parvekkeella, mutta se oli vieläkin voimakaskasvuisempi ja siksi sille ei oikein löytynyt hyvää paikkaa. Siitä kuvia Kärsimyskukka säilyi talven yli -postauksessa.

Tälle hillittykasvuisemmalle punakukalliselle olemme tehneet kuivista oksista köynnöskehikon, johon sen versot on tuettu ja kieputettu. Se on sille ihan riittävä tuki, vaikka onkin aika matala. Nimittäin sen korkeampi tukirakennelma ei voi olla, jotta se on helppo siirtää sisälle viileähkön huoneen ikkunalle talvehtimaan.

Kastelua helpottaa Ost-oya ruukussa...

Kärsimyskukan ruukussa on ollut alusta asti kastelua helpottamassa Ost-oya altakasteluruukku, joka on siis savipullo. Se täytetään vedellä ja vesi vähitellen siirtyy multaan kasvin käyttöön. 
Koska kärsimyskukka vaatii usein kastelua eli kuluttaa paljon vettä, niin Ost-oya on kivasti luonut sille tasaisen kastelun. Silloin se voi hyvin, koska multa ei ole päässyt kuivahtamaan.
Huomaa mullan pinnalta, että kärsimyskukka on männyn lähellä ja siellä oravat ovat käyneet syömässä käpyjä 😊

Kesäkukkien talvisäilytysohjeita...

Tässä vielä linkkejä blogipostauksiin, joista löytyy ohjeita eri kesäkukkien talvisäilytykseen



Puutarhaterveisin Sari



2 kommenttia:

  1. Kiitos paljon tästä kirjoituksesta! Olin jo haikeana heittämässä passiflooraani biojätteisiin, mutta nyt kokeilen sen säilyttämistä. Se on kukkinut koko kesän runsaasti ja olisi sääli heittää sitä kukkivana pois. Joten kiitos vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä :) Ilman muuta kannattaa kokeilla sen säilyttämistä talven yli asuinhuoneen ikkunalla. Se voi talvella vähän roskata ja pudottaa lehtiä, mutta kun kevätaurinko alkaa paistaa, niin se aloittaa uuden kasvun.
      Pidetään peukkuja, että se talvehtii hyvin!

      Poista